6. huhtikuuta 2015

Eiran Sandro


Kävimme pari viikkoa sitten tutustumassa suosittuun Sandron brunssiin kakkosravintolassa Tehtaankadulla. Erityisesti Kallion Sandroa on tituleerattu moneen otteeseen Helsingin parhaaksi brunssiksi ja me brunssikriitikot päätimme ottaa selvää, onko Eiran Sandrosta samaan.

Sandron brunssi on täysin vegetaarinen, mikä yllätti meidät positiivisesti. Pohjoisafrikkalainen/marokkolainen keittiö on Helsingin brunssiskenessä eksoottinen vaihtoehto. Teema- ja eri maiden keittiöiden brunssit ovat aina tervetulleita.


Noin 25 euroa maksavaan brunssiin kuuluu lasillinen kuohuviiniä, kymmenkunta erilaista kylmää salaattia ja lämmintä ruokaa. Suureen valikoimaan ja ruoan laatuun nähden brunssin hinta on todella kohtuullinen. Istuimme brunssilla lähemmäs kaksi tuntia ja kävelimme kotiin todella kylläisinä. Tämä on kai se fiilis, jota brunssilla haetaan.

Salaattipöydässä meitä miellyttivät erityisesti mausteiset porkkanat, punajuuret, taatelit, hummus ja couscous. Lämpiminä ruokina oli tarjolla mm. kasvislasagnea.

Jälkkäripöydästä löytyy gluteenittomia kakkuja, brownieita, tuoreita hedelmiä ja baklavaa sekä ei-niin-marokkolaisia juustoja. Brunssijuomina oli jo edellä mainitun kuohuviinin lisäksi smoothieita, mehuja ja vihannesshotteja.

Innokkaat lukijamme tietävät, että laadukas kahvi on meidän mielestämme jokaisen brunssin yksi tärkeimmistä yksityiskohdista. Kahvin osalta koimme pettymyksen, sillä laktoosi-intolerantikkoja oli muistettu ainoastaan soijamaidolla. Mutta kupit olivat hienoja!


Ravintola voisi kehittää brunssikonseptiaan vielä enemmän pohjoisafrikkalaiseen suuntaan ja unohtaa länsimaiset kakut, juustot ja erityisesti soundtrackin. Olisimme niin mielellämme kuunnelleet brunssin lomassa jotain marokkolaisempaa musiikkia. Yksityiskohdissa olisi hiomisen varaa.Muutoin tunnelma Eiran Sandrossa on todella rento ja viihtyisä. Ravintola on ahdas mutta tunnelma pelastaa paljon: meitä ilahduttivat kauniit eriparituolit sekä siisti astiasto. Myös Sandron palvelu oli erittäin hyvää. Meitä jäi ihmetyttämään, miksi kuoharilasille ei ollut alkoholitonta vaihtoehtoa. (Eikä holijuoman skippaamisesta saa alennusta.)

Mutta palataan hetkeksi vielä siihen ruokapuoleen… Kylmät salaatit ja hummus olivat taivaallisen hyviä! Saimme inspiraation etsiä netistä lisää marokkolaisia reseptejä, jotta voisimme jäljitellä makuja kotona. Moderni pohjoisafrikkalainen brunssi on onnistunut setti ja nousi meidän top-listamme kärkikahinoihin. Sandroon haluaa uudestaan!

+ makuelämys
+ gluteenittomat kakut
+ omaperäinen konsepti
+ palvelu
- ahtaus ja väenpaljous
- kuoharille ei holitonta vaihtoehtoa
- laktoosittomien (maito)tuotteiden puute

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Herättikö teksti ajatuksia? Kysy tai kommentoi - me vastaamme!

Copyright © 2014 Ladies Who Brunch