1. helmikuuta 2015

Bon Temps Café

Mannerheimintien varrella Meilahdessa, ratikkapysäkin vieressä, on uusi kahvila. Paikalla on ollut useampikin yrittäjä, mutta yksikään liike tai kuppila ei ole pärjännyt kovin pitkään. Bon Temps Café sen sijaan näyttää löytäneen asiakaskuntansa, ainakin jos lauantain ihmismäärästä voi mitään päätellä.

Elämäni ja harrastukseni -blogi tietää kertoa, että kahvilan on perustanut nuori kondiittori, joka on kerännyt kokemusta kahviloista mm. Oslosta. Ja heti alkuun voi todeta, että leivonnaisista sen kyllä maistaa! Viis Kanniston puusteista, Bon Temps Cafén korvapuusti oli parhaita maistamiani - samoin ihanan ilmava ja rapsakka croissant.


Brunssia - tai aamiaista - tarjotaan viikonloppuisin kello 9-15. Hintahaarukka on 4,50 eurosta 12,80 euroon. Aamiaiset saa 2,50 euron lisähintaan myös gluteenittomina.

Puuroaamiainen (4,50€)
Kahvia tai teetä. Pitkään haudutettua kaurapuuroa ja kauraleseitä. Voisilmä/hillo/marjoja.

Pikkuaamiainen (6,80€)
Kahvia tai teetä. Tuoremehua. Croissant & hillo tai sämpylä & voi. Kinkkuleikkele ja emmentaljuustoa.

Kolmas aamiainen (8,30€)
Kahvia tai teetä. Mustikkamehua. Luomukananmuna. Hapanruisleipää, voita ja kylmäsavulohta. Maustamatonta jogurttia ja marjoja.

Neljäs aamiainen (11,80€)
Kahvia tai teetä. Tuoremehua. Maustamatonta jogurttia ja talon granolaa. Sämpylää ja voita. Paahdettuja vihanneksia ja tsatsikia. Juusto ja leikkeleet. Talon suolainen piiras.

Bon Temps (12,80€)
Kahvia tai teetä. Tuoremehua. Luomukananmuna. Tuoreita vihanneksia, emmentaljuustoa ja kinkkuleikkele. Croissant & hillo, sämpylä & voita, juustoja ja aprikoosihilloa. Suklaakakku.

Tilasin itselleni neljännen aamiaisen ja ystäväni kahvilan nimikkolautasen, ja vaihdoimme tarjottavia mieltymystemme mukaan (kaveri kannattaa siis ottaa mukaan!).

Kuvassa näkyvä aamiaislautanen on tosin hieman harhaanjohtava, sillä annostani jouduttiin sorvaamaan laktoosin välttelyn nimissä. (Kiitos joustavuudesta kahvilan henkilökunnalle!) Vaikka herkullisen granolan kanssa tarjottu jogurtti oli laktoositonta, aamiaissettiin kuulunut piirakka ei. Piirakan korvaaminen korvapuustilla ei tosin harmittanut yhtään...

Normaalisti neljänteen aamiaiseen ei kuulu makeaa jälkkäriä, mutta Bon Temps -aamiaisessa saa suklaakakkua. Palan maistoin kaverin lautaselta, ja hyvää oli!

Kehuttujen leivonnaisten lisäksi myös muu lautasella oli tuoretta ja maistuvaa. Kahvikaan ei ole perussumppia, vaan hyvää vastajauhettua kahvia. Laktoositonta kahvimaitoa saa pyydettäessä.

Pieniä omaperäisiä kahviloita on ilo nähdä pitkin kaupunkia, joten toivotan kahvilalle pitkää ikää ja menestystä! Ainakin konsepti vaikuttaisi olevan kohdillaan.

+ Sympaattinen
+ Omat konditoriatason leivonnaiset
+ Monipuolinen aamiaislista
+ Laktoosittomat ja gluteenittomat tuotteet
+ Hyvä kahvi
+ Koiratkin tervetulleita
- Palvelu oli vierailupäivänä ystävällistä, mutta haparoivaa, ja kiireen tuntu leijaili ilmassa.  Laitetaan se kuitenkin alkujännityksen piikkiin.

S/LWB

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Herättikö teksti ajatuksia? Kysy tai kommentoi - me vastaamme!

Copyright © 2014 Ladies Who Brunch