9. marraskuuta 2014

Brunsseja maailmalla: Kööpenhamina ja Café Norden

Kun ulkona on harmaata ja ankeaa, voi palata muistoissaan menneeseen kesään. Elokuussa tein reissun Tanskanmaalle Kööpenhaminaan, jossa sisareni miehensä kanssa parhaillaan asustaa. Kesälomamatkojen teema oli muutenkin (puolivahingossa) Pohjoismaat, sillä kiersin ne kaikki - Islantia lukuun ottamatta.


Tykästyin Kööpenhaminaan ensinäkemältä - en vähiten siksi, että Tanska on pyöräilyn ihmemaa! Kuinka helppoa olikaan polkaista paikasta toiseen ydinkeskustassa! On uskomatonta, kuinka koko kaupunki tuntuu olevan rakennettu pyöräilijöiden ehdoilla. (Katso vaikka tämä video.) Helsingillä olisi valtavasti opittavaa - rakennusvirasto, take note!

Lisäksi tanskalaista designia pikkuliikkeiden ikkunoissa, ihania kahviloita, rannalla loikoilua.


Viikonloppuaamuna - kun päivistä ei enää pidä enää lukua - poikkesimme brunssille kahvilaan Strøgetin keskellä. Café Nordenin keskeisestä sijainnista huolimatta brunssille mahtui hyvin. Nappasimme paikat yläkerrasta, takanamme ikkunat, joista aukesi upea näkymä keskelle Strøgetia. 

Ihan ensin saa kahvia. (Tai teetä).


Brunssilautaselle saa mm. ruisleipää, hedelmiä, juustoja, patéeta, lohisörsseliä ja smoothien tai appelsiinimehun. Lisäksi voi valita joko pannaria ja vaahterasiirappia (check!), omelettia ja pekonia tai jogurttimysliä hunajalla ja hedelmillä. Kaikki on ihanan tuoretta ja maistuvaa. Varsinkin löhimössö oli todella hyvää.


Ja krisikkana kakun päällä on - no, päivän kakku! Tuhdimpaa ja herkullisempaa suklaakakkua en ihan hetkeen ole maistanut.

Kaiken tämän sain 200 tanskan kruunulla. Vilkaisimme muitakin brunssipaikkoja, mutta niiden edullisempi hinta yleensä tarkoitti sitä, ettei hintaan kuulunut liioin mehu tai kahvi. Norden on hintansa ja laatunsa puolesta kruunujen väärti. Yhtään enempää ei olisi jaksanut syödä - nytkin lautaselle oli pakko jättää jotain.

+ Sijainti
+ Valikoima
+ Hinta-laatusuhde
- Ei halpaa lystiä, mutta ei Kööpenhaminassa mikään ole
- Jos on allergikko, voi lautaselta jäädä moni ruoka syömättä

S

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Herättikö teksti ajatuksia? Kysy tai kommentoi - me vastaamme!

Copyright © 2014 Ladies Who Brunch