14. elokuuta 2014

Lontoo: kaupungin hienoin iltapäivätee ja V&A-museon satumainen kahvila!

Lontoon ihanuutta on täällä hehkutettu ennenkin, joten jätettäköön se tällä erää vähemmälle. Tällä kertaa tunnelmaa luodaan kuvin.

Kävin helteisessä heinäkuussa Lontoossa, jossa ohjelmassa oli muun muassa iltapäivätee yhdessä Lontoon hienoimmista hotelleista.


Claridge's Mayfairissa tarjoaa iltapäiväteetä upeassa salissa, jossa taustalla soi live-musiikki ja tarjolla on maailman harvinaisinta teetä, jota saa vain kahdesta paikasta - molemmat Lontoossa. Tee oli nimeltään Malawi antler, ja tietenkin sitä piti kokeilla. Tee on niin harvinaista, että sitä saadaan vain pari kiloa vuodessa.

Erotuksena muihin teelaatuihin, Malawi antler tehdään teenlehtien versoista - teepannussa näyttää siis olevan risuja! Mutta maku on erinomainen, hienoisesti makea ja pehmeä.


Kaikki tässä iltapäiväteessä on kohdallaan. Jos voileipiä tekee mieli lisää, niitä saa (ilman lisämaksua). Leivokset ovat elämys silmälle ja kielelle. Palvelu on ystävällistä. Halpaa tämä lysti ei ole ja sisään ei ole asiaa ilman varausta. Pöytääkin saa parhaassa tapauksessa jonottaa puoli vuotta - suurkiitos tästä kokemuksesta kuuluu siis Lontoossa asuvalle ystävälleni, joka taas kerran järjesti meille hienoja elämyksiä :)


Toinen must-see Lontoossa on Victoria & Albert -museon kahvila, jota ihaillessa silmä lepää. Puhumattakaan niistä herkullisista suolaisista ja makeista leivoksista, joita kahvilalla on tarjota.


Ja itse museokin on näkemisen arvoinen! Vaihtuvia näyttelyjä (käydessäni mm. italialaista muotia esittelevä näyttely sekä hääpukunäyttely, jossa sai ihailla Kate Mossin, Gwen Stefanin ja kumppaneiden yllään pitämiä luomuksia) ja pysyviä kokoelmia.


Menkää Lontooseen! Se kaupunki ei koskaan petä.

S

2 kommenttia:

Herättikö teksti ajatuksia? Kysy tai kommentoi - me vastaamme!

Copyright © 2014 Ladies Who Brunch