29. heinäkuuta 2014

Lahti: Kahvila vanhassa asemarakennuksessa

Nyt kun uuvuttava helle on vallannut maan, on hyvä muistella viileää kesäkuuta ja sitä tunnetta, ettei kesä ala koskaan.


Kesäkuun lopulla hyvän kahvin ystävistä koostuva joukkomme vieraili Lahdessa. Päätimme kaartaa ohi JuhlaMokan ja etsiä ns. "kunnon kahvia". Ei ihan helppoa! Järven rannalta löytyi epämääräisen niminen mutta mukavalta vaikuttava Lokki-kahvila, jossa ei kuitenkaan espressokonetta ollut - vielä. (Oli kuulemma tulossa.)


Niinpä jatkoimme kävelyä kohtalaisen mukavassa säässä, kunnes löysimme Kahvila Karirannan. Kahvilaa pidetään Vesijärven vanhassa asemarakennuksessa. Jonoa oli ovelle asti, mutta sisään astuessa selvisi syykin. Kahvia saa, vitriini on pullollaan toinen toistaan herkullisemman näköisiä kakkuja ja korvapuusteja, ja kylmäkaapista löytyi jos jonkin sortin virvoketta.


Sisustuskin on tehty onnistuneesti vanhaa kunnioittaen. Ihanan menneen maailman tunnelma ja leppoisa, rauhallinen atmosfääri ympäröi kahvittelijat. Terassilta aukeaa upea järvinäkymä, jonka nauttimiseen kesäkuun lämpötila ei sillä erää antanut mahdollisuutta.


Kahvila näytti olevan kaikenikäisten suosiossa: naapuripöydästä bongasimme jopa paikallisen julkkisparin (saa yrittää arvata!).

Korvapuusti oli iso ja mehevä, kahvikin ihan kunnon koneella tehtyä Pauligin espressoa. Laktoositonta maitoa ja muutamia laktoosittomia herkkuja löytyi.

+ Sijainti
+ Vanha asema-rakennus, tyyliin sopiva sisustus
+ Monipuolinen valikoima
+ Laktoositon maito

S

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Herättikö teksti ajatuksia? Kysy tai kommentoi - me vastaamme!

Copyright © 2014 Ladies Who Brunch