12. toukokuuta 2014

Freese Coffee co.

Kuulkaa! Olen löytänyt taas kahvilahelmen - Helsingistä! Kielen päällä on vieläkin muisto taidolla valmistetusta kahvielämyksestä, joka jokaisen kahvin ystävän pitäisi kokea. Puhun nyt Töölön helmestä Freese Coffee Co.:sta.


Freese Coffee Co. on suomalaisen baristamestari Kalle Freesen aikaansaannos. Pieni ja kauniin yksinkertaisesti sisustettu kivijalkakahvila on viihtyisä ja houkutteleva. Tiskin takana hääri aurinkoisena sunnuntaipäivänä ystävällinen omistaja apureineen. Kahvilaan lappasi väkeä seurue toisensa perään, joten paikka näyttää löytäneen paikkansa helsinkiläisessä kahvilamaisemassa.

Listalla on mm. paikan erikoisuus frespesso. Ai mikä? Barista selitti, että kyse on espresson ja suodatinkahvin välimuodosta. Kahvi valmistetaan espressokoneella, mutta eroa on esimerkiksi papujen jauhatuksessa ja veden lämpötilassa. Baristan mukaan tällä tavoin kahvista saadaan uutettua maku parhaiten. Seurassani ollut kahvihifistelijä-extraordinaire tilasi frespresson ja espresson, itse kokeilunhalusta huolimatta päädyin cappucinoon.


Ystävällinen omistaja toi frespressoa varten kupin minullekin, jotta sain maistaa mistä tässä kahvihifistelyn uusimmassa tuttavuudessa oikein on kyse. Vaikka tiedän, että espresso alkaa olla jo passé ja suodatinkahvi on uusi musta, tykkään silti maitokahveista - sanokoot muut mitä tahansa! En koskaan juo suodatinkahvia ilman maitoa, koska inhoan sen kitkerää makua. Mutta mitä: kitkeryydestä ei ollut tietoakaan! Frespresso oli todellinen makuelämys: pehmeä alkumaku, jonka jälkeen suussa kirjaimellisesti räjähti hedelmäisen marjainen jälkimaku.

Cappucino oli sekin todellinen taidonnäyte, pehmeä ja täyteläinen. Niin hyvää!

Freesen kahvila tarjoaa viikonloppuisin myös brunssia 17 euron hintaan. Listasta päätellen kyse on ehkä enemmänkin aamiaisesta, mutta hyvältä se kuulosti silti.

Jos siis yhtään tykkäät kahvista ja haluat vaihtelua ketjukahviloihin, suuntaa Töölöön!

Kuva: Freese Coffee Co. Facebook

+ No se kahvi
+ Laktoositonta maitoa
+ Makeaakin on tarjolla
+ Kivijalkaliike
+ Ystävällinen palvelu
+ Kiva sisustus, hyvä taustamusiikki
+ Auki sunnuntaisinki (klo 18)

S


0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Herättikö teksti ajatuksia? Kysy tai kommentoi - me vastaamme!

Copyright © 2014 Ladies Who Brunch