27. helmikuuta 2014

Klaus K:n luksusbrunssi

Luksusbrunssien ystävät! Katseet tänne! Vietimme viime viikonloppuna syntymäpäiviä vähän isommalla porukalla Klaus K:n brunssilla, joka tarjoillaan hotellin Livingroomissa. Nettisivujen mukaan brunssi koostuu laadukkaista, ekologisesti tuotetuista kotimaisista raaka-aineista, joskin menulta löytyy myös kansainvälisiä makuja.

Brunssia tarjoillaan 35 euron hintaan viikonloppuisin klo 12.00-15.00. Me olimme varanneet kahdeksan hengen pöydän etukäteen, sillä paikkoja Livingroomissa on rajoitetusti. Jäljellä oli muutamia kahden hengen pöytiä, joten pöytävaraus on erittäin suositeltava!


Brunssi koostuu alkuruoka- ja jälkiruokabuffetista sekä itse valitusta pääruoasta. Alkuruokabuffetista mieleen jäivät erityisesti paahtopaisti, kylmäsavustettu lohi, salaatit, tuore bagel sekä amerikkalainen kaurapuuro. Puuro miellytti meitä kaikkia niin paljon, että utelimme reseptiä: salaisuus oli voissa ja ruokosokerissa (!) paahdetuissa kaurahiutaleissa. Alkuruokia oli niin paljon, että kukaan meistä ei maistanut tarjolla olleita myslejä jogurtteineen tai eri leipiä. Valikoimasta päätellen tarkoitus ei ehkä olekaan maistaa ihan kaikkea.


Listalla olevat pääruoat kuulostivat kaikki hyviltä, joten valinta oli vaikea, mutta me brunssibloggarit päädyimme Klaus K burgereihin coleslawilla. Burgeri on valtava ja herkullinen! Seurueessamme maistettiin myös muita pääruokia, joista ei moitteita juuri kuulunut. Pääruokavaihtoehdot vaikuttivat hiotuilta ja viimeisen päälle mietityiltä. Niin kasvis-, kalan- ja lihansyöjätkin on huomioitu. Tarjolla oli myös espanjalaista munakasta, joka tarjoiltiin pieneltä pannulta. Se oli tosin pääruuista ainut, joka ei saanut syöjältään kehuja.


Juomaosastolla oli Moakin tummaa paahtoa ja Pauligin Presidenttiä. Kahvin kanssa tarjoiltiin maitoa jokaisen omaan makuun - kuumana, kylmänä tai laktoosittomana. Tarjolla oli myös appelsiini-, omena- ja mustaherukkamehua.

Klaus K:n brunssilla on panostettu jälkkäreihin. Mikäli alkuruoan ja pääruoan jälkeen vatsassa on vielä tilaa, tarjolla on juustoja, juustokakkua, hedelmiä, banaanikakkua maapähkinävoikuorrutteella, pikkumunkkeja, tryffeleitä ja suussa sulavia vohveleita, croissantteja ja suklaakeksejä. Mieleenpainuvin oli juustokakku, joka oli kaikkien mielestä taivaallista - ellei jopa parasta, jota olemme maistaneet.


Livingroom on paikkana tyylikäs, hienostunut ja tunnelmallinen. Astiasto on Iittalan Teemaa ja lautasliinat ovat kankaiset. Ripaus juhlallisuutta takaa sen, että tälle brunssille kannattaa tulla, jos on joku hyvä syy! Seurueet näyttivätkin koostuvat suurista perheistä ja kaveriporukoista, ja olimmehan mekin juhlistamassa syntymäpäiviä.


Lasillisen aitoa shampanjaa olisi saanut 13 eurolla. Pohdimme mm. kaksinkertaista hintaa tavalliseen brunssiin verrattuna ja makumaailmaa. Joidenkin mielestä ruokapuoli ei ollut tavallista brunssia huomattavasti parempi, joidenkin mielestä taas oli. Klaus K:n brunssille ei tulisi mentyä ihan joka viikonloppu, mutta jos on aihetta juhlaan, niin luksusbrunssi toimii hyvin! Myös palvelu on laadukasta ja ystävällistä, josta haluaisimme antaa paljon kiitosta.
+ Hienostunut ilmapiiri
+ Palvelu
+ Kotimaiset raaka-aineet
+ Jälkiruoat
+ Kahvia tummaan ja vaaleaan makuun
+ Erikoisruokavaliot huomioitu
+ Laktoositon ja kuuma maito kahvin kanssa
- Hinta kaksinkertainen normaaliin brunssiin verrattuna, mutta brunssi ei välttämättä ole tuplasti normaalia parempi

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Herättikö teksti ajatuksia? Kysy tai kommentoi - me vastaamme!

Copyright © 2014 Ladies Who Brunch