28. tammikuuta 2014

Korjaamon brunssi

Töölöläistynyt ystäväni, blogissamme aiemminkin esiintynyt Opettajatar J ehdotti lauantaibrunssin kohteeksi Korjaamoa - ja mikäs siinä, uusia paikkoja on aina kiva kokeilla! Korjaamon brunssi tarjotaan taidegallerian kyljessä, vanhassa ratikkahallissa. Brunssilla on hintaa 19 euroa ja siihen sisältyi kahvin, teen ja mehun lisäksi:

  • Salaattivalikoima
  • Karjalanpiirkoita, leipää, leikkeleitä ja juustoja
  • Croissantteja ja hilloa
  • Jogurttia ja mysliä sekä puuroa
  • Kylmäsavulohta
  • Bratwurstia
  • Porsaan ulkofilettä ja lohkoperunoita
  • Pannukakkuja
  • Suklaamoussea


Brunssi koostui perusraaka-aineista: kaikki oli hyvää ja tuoretta. Jo netistä selvisi, että suurin osa tarjottavista oli laktoosittomia ja keliaakikkojakin oli ajateltu, siitä iso plussa. Siksi olikin todella hämmentävää, ettei laktoositonta kahvimaitoa kuitenkaan ollut tarjolla. 
Syynä lienee Korjaamolla (ja useissa muissakin paikoissa) käytössä oleva saksalainen maitomerkki - mitä vikaa on kotimaisessa Valiossa, Satamaidossa tai Maitokolmiossa? Lähiruoka kunniaan!


Tarjottavista kehuja saivat erityisesti puuro, croissant ja jogurttikippo sekä tietenkin jälkiruoka: brunssin kruunasivat herkulliset pannukakut kermavaahdolla (tuli mieleen mummola!) sekä suklaahippuja sisältävä suklaamousse. 

Lämmintä pääruokaa emme kumpikaan edes maistaneet - se ei vaan näyttänyt tarpeeksi houkuttelevalta ja tuntui jotenkin "irralliselta" muuhun brunssiin nähden. Emme keksineet syytä mistä tunne johtui, onhan lämpimiä ruokia muuallakin tarjolla. Jos olisin vastuussa Korjaamon brunssista, suuntaisin sitä vielä enemmän siihen aamiaiskategoriaan, johon se nyt luontevasti sujahtaa. Korvaisin pääruoat ruokaisilla salaateilla, sillä nyt vaihtoehtoja oli yksi vihersalaatti ja sienisalaatti.


Paikkana Korjaamo on tilava ja viehättävä. Taidehalli tuo oman säväyksensä, samoin Eamesin design-tuolit, Arabian astiat (tosin miksi kaikkialla suositaan Ikean rumia kuppeja?) ja ihastuttava viherseinämä seisovan pöydän taustalla!

Ruuhkaa ei ollut missään vaiheessa, vaikka brunssi näytti olevan erityisesti lapsiperheiden suosiossa. Muuten asiakaskunta oli iältään hyvin vaihtelevaa.

Brunssin lopuksi voi kiertää joko taidenäyttelyn tai jumiutua Korjaamon kivaan kirjakauppaan, kuten me!

+ Tuoreus
+ Jälkkärit (erityisesti pannarit!)
+ Hyvä teevalikoima
+ Kauniit Arabian astiat
+ Viihtyisä, avara tila
+ Erikoisruokavaliot huomioitu
+ Lapsiystävällinen
- Ei laktoositonta kahvimaitoa
- Arabian kaunis kattaus pilattu Ikean mukeilla (niillä tylsimmillä)
- Liha- ja perunapääruoat voisi korvata ruokaisilla salaateilla (henk.koht.mielipiteemme)

S

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Herättikö teksti ajatuksia? Kysy tai kommentoi - me vastaamme!

Copyright © 2014 Ladies Who Brunch