30. joulukuuta 2013

Café Cardemumman joulubrunssi

Joulun alla pähkäilimme seuraavan brunssipaikan valinnan kanssa. Listallamme oli muutama tasokas sunnuntaibrunssipaikka, mutta koska olimme sopineet tärskyt lauantaille, päädyimme Café Cardemummaan, Kallioon Kaarlenkadulle. Pöytävaraus onnistui soittamalla suoraan kahvilaan, ja pöytävaraus olikin tarpeellinen, sillä kahvilassa asiakaspaikkoja on rajoitetusti. Kahvilassa on hivenen ahdasta, mikä pilaa vähän muuten niin kodikasta tunnelmaa.


Cardemumman buffetbrunssi on yksi niistä harvoista helsinkiläisistä brunsseista, joka maksaa 15 euroa. Useimmissa paikoissa kun brunssi maksaa jo yli kaksikymppiä. Cardemummassa 15 eurolla saa vieläpä vatsansa ihan rehellisesti täyteen.

Brunssiin sisältyi perusleikkeleet, juustot, leipää, munakasta, runsaasti hedelmiä, falafelejä ja kahta eri salaattia. Salaatit olivat tosin perus ceasaria ja vihersalaattia. Falafelien loputtua tilalle tuli viininlehtikääryleitä, joita emme ehtineet maistaa.

Brunssin croissantti on yksi stadin parhaista - tuore, suuri ja rapsakka, mutta ei kuiva! Näin joulunaikaan tarjolla oli myös riisipuuroa ja tähtitorttuja. Muina jälkkäreinä oli kahta eri pullaa, jotka tällä kertaa sivuutimme. Joulutorttuja kun ei saa muulloin kuin jouluna!


Tätä brunssia ei tarvitse huuhdella alas perussumpilla, vaan kahvivalikoima koostuu Kaffa Roasteryn tummasta ja vaaleasta paahdosta. Teen ystäville on Théhuoneen teetä! Myös appelsiini- ja omenamehua löytyy. Me maistoimme molempia kahveja, joista vaalea paahto oli ehdoton voittaja. Sitä olisimme voineet jopa santsata. Intolerantikkoja on muuten muistettu laktoosittomalla maidolla, plussat siitä!

Pientä epäonnea Cardemummalla oli tällä kertaa astiaston kanssa. Me molemmat saimme nimittäin sattumalta käsiimme likaiset lautaset tai aterimet, jotka pilasivat fiilistä vähän. Toivottavasti muusta keittiöhygieniasta oli huolehdittu. Ja jos samalla kritiikkilinjalla jatketaan, niin tyhjät astiat olisi voitu kerätä vähän ahkerammin pois.

Cardemumma vakuuttaa perusbrunssilla ja laadukkaalla kahvivalikoimalla. Sijainniltaan paikka on hyvien kulkuyhteyksien päässä, joten Kalliossa harvemmin käyvät löytävät helposti perille. Kahvilalla mahtaa olla myös paineita kilpailla naapurissa sijaitsevan Villin Puutarhan kanssa, joka testattakoon seuraavalla kerralla.

+ Croissantti
+ Kaffa Roasteryn tumma- ja vaaleapaahtoista kahvia!
+ Laktoositonta maitoa
+ Hinta
- Ahtaus
- Likaiset astiat

M&S

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Herättikö teksti ajatuksia? Kysy tai kommentoi - me vastaamme!

Copyright © 2014 Ladies Who Brunch