17. marraskuuta 2013

Moko Marketin lauantaibrunssi

Tämänkertaisen brunssipaikan keksiminen oli aika pohtimisen takana. Viimein mieleen putkahti Moko Marketin lauantaibrunssi ihan naapurissa! Onhan se ollut mielessä monet kerrat, brunssi keskellä ihastuttavaa sisustuskauppaa. Mokossa myydään nimittäin todella kivoja pientavaroita, huonekaluja, brittiläisiä herkkuja ja ties mitä. Eikä yhtään haittaa, että Kaffa Roasteryn paahtimo sijaitsee kaupan perällä.


Mokon brunssi on yksi harvoista Helsingissä, josta vielä selviää alle kahdellakympillä. Brunssi kahvilla/teellä maksaa 15,90 €. Erikoiskahvilla brunssi kustantaa 17,50 € ja smoothiella 17,90 €. Lapset pääsevät halvemmalla, joten ei ihme, että brunssi näytti olevan myös lapsiperheiden suosiossa.

Ensimmäinen kattaus on kello 10 - 11.30 ja seuraava klo 12 - 13.30. Brunssia saa kello 14 asti. Suurin osa pöydistä näytti olevan varattuja, mutta me mahduimme sekaan ainakin heti aamusta myös ilman pöytävarausta.


Tarjonta ei ole mitenkään valtava, mutta raaka-aineet ovat kohdallaan ja kaikki on tuoretta. Tarjolla on tuoretta, hyvää Kanniston leipomon leipää, ihania kurpitsansiemensämpylöitä ja minicroissantteja.


Leipien päälle oli juustoa, leikkelettä ja vihanneksia. Lisäksi lautaselleen sai kahdenlaista salaattia: toisessa oli vuohenjuustoa, toisessa fetaa. Tarjolla oli myös hedelmiä, erilaisia juustoja ja ihania herkkujogurttikippoja, joiden päällä oli omatekoista pähkinämysliä ja pohjalla kirsikkaista punaherukkahilloa. Kippo maistui ihan joululta!

Jälkkäriksi oli vielä Mokon omaa pullavanukasta vaniljakastikkeella sekä pannukakkuja kermavaahdolla ja hillolla.Juotavaksi sai omenamehua, kahvia ja teetä. Omissa kirjoissani pitkä miinus tulee laktoosittoman maidon (ja allergiatietojen) puutteesta. Harmitti, koska kahvi nimittäin oli hyvää Moko blendiä naapurista eikä mitään perussumppia. Hetken jopa vakavasti mietin kahvin hakemista naapurin Kaffa Roasterystä, jossa tiedän olevan laktoositonta maitoa.... Mutta onneksi haudutettu Palais des Thés-teekin oli todella hyvää.

Verdict? Moko on kiva ja viihtyisä brunssipaikka, josta saa rahalle vastinetta. Ei yhtään hullumpi!

+ Viihtyisä
+ Tuoreet, laadukkaat raaka-aineet
+ Hyvä kahvi ja tee
+ Kivat jälkiruoat
+ Hinta
- Ei laktoositonta maitoa tm.
- Jos etsii suurta valikoimaa, Moko ei ole oikea paikka
- Täällä ei istuta tuntikausia, sillä kattauksia on kaksi ja ne kestävät 1,5 h

S / LWB

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Herättikö teksti ajatuksia? Kysy tai kommentoi - me vastaamme!

Copyright © 2014 Ladies Who Brunch