18. lokakuuta 2013

Värikäs bataattikeitto pimeneviin syysiltoihin

Kun valo vähenee, syysillat pimenevät ja viilenevät, ruoalta kaipaa värikkyttää ja täyteläisyyttä. Oheinen (laktoositon) bataattikeitto on oiva lämmittäjä kirpsakkoihin syyspäiviin! Resepti on mukailtu Valion bataattikeiton reseptistä.



Bataattikeitto appelsiinilla, inkiväärillä ja kardemummalla maustettuna
 6-8 annosta

Ainekset

1  l vettä
kasvisliemikuutio
1   (150 g) sipuli
1   (700 g) bataatti
3 - 5 (300 g) porkkanaa
1  prk  (2,5 dl) Valio Ruokaa 5% 
3/4  tl merisuolaa  
Makua antamaan
1/2  appelsiinin mehu
noin 3 cm pala  inkivääriä, raastettuna
    kardemummaa maun mukaan  





(Päälle paahdettuja kurpitsansiemeniä.)

Valmistusohje

Laita vesi kiehumaan kattilaan, lisää liemikuutio.
Kuori ja kuutioi sipuli, bataatti ja porkkanat. Lisää kasvikset, raastettu inkivääri ja kardemumma kattilaan. Keitä n. 30 min tai kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää lopuksi puolikkaan appelsiinin mehu.
Soseuta keitto. Lisää Valio Ruoka 5%. Sekoittele ja kuumenna kiehuvaksi. Mausta.
(Paahda 2 - 3 rkl kurpitsansiemeniä puhtaalla, kuivalla pannulla.)
 S/LWB

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Herättikö teksti ajatuksia? Kysy tai kommentoi - me vastaamme!

Copyright © 2014 Ladies Who Brunch