30. syyskuuta 2013

Amerikkalaistyylinen brunssi Midhillissä

Suomen virallisen Michelin-kokin Hans Välimäen Midhill on auennut Helsingin keskustaan jo toukokuussa, mutta kuka tiesi, että paikasta saa myös brunssia? Rafloja on kolme, kaksi Helsingissä ja yksi Tampereella. Kyse on samasta paikasta, joka nosti kesällä some-kohun laskuttamalla vesilasista 1,50 euroa.Kerrotaan heti kättelyssä, että tämänkertainen brunssi on myös ensimmäinen blogimme kautta tullut freebie eli sponssibrunssi. Emmekä olleet ainoita, sillä bloggaajia paikalla näkyi muitakin. Suhtauduin tähän brunssiin siitä huolimatta samalla pieteetillä kuin mihin tahansa aikaisemmista. Koska journalistinen riippumattomuus on minulle sydämen asia, ja oman sekä lukijoidemme mielenrauhan varmistamiseksi kutsuin mukaani puolueettoman ystävän. Eikä siinä vielä kaikki: annan brunssin arvioimisen tällä kertaa hänen tehtäväkseen! Pidemmittä puheitta, Opettajatar J, ole hyvä!

"Hans Välimäen Midhill-ravintola Citykäytävässä tuo Helsingin brunssipaikkoihin uuden lisän. Brunssi tarjoillaan ravintolan yläkerrassa viikonloppuisin klo 11-15. Saapuessamme paikalle heti klo 11 pintaan, ravintola oli vielä tyhjillään, mutta monessa pöydässä näytti olevan pöytävarauslappu. Ravintola suositteleekin, että brunssille tehtäisiin pöytävaraus etukäteen - tästä huolimatta moni sai pöydän heti, ilman varausta.


Midhill sijaitsee kahdessa eri kerroksessa, joista alakerta toimii ilmeisesti eräänlaisena "pikaruokapaikkana", eikä tästä johtuen ole niin viihtyisä. Yläkerta sen sijaan on avara ja valoisa. Omaan silmääni se muistutti etäisesti vanhanaikaista tehdastilaa, muttei kekseliään sisustuksensa ansiosta ole kuitenkaan synkkä tai kolkko. Sisustuksessa on erityisesti panostettu erilaisiin hauskoihin yksityiskohtiin, kuten erikoisiin valaisimiin tai Iso-Britannian lipuilla varustettuihin kahvikuppeihin.

Brunssin annokset tilataan kattavalta à la carte -listalta, josta löytyy niin eurooppalaisia kuin amerikkalaisia aamupalasuosikkeja, burger-annoksia ja jälkiruokia. Lisäksi listalta löytyy mm. erikoiskahveja, mehuja, limuja ja erilaisia alkoholillisia drinkkejä. Palvelu oli koko vierailumme ajan erittäin ystävällistä ja tarjoilijamme kertoi avuliaasti listan annoksista. S päätyi tilamaan "Eggie Bennien" eli Midhillin oman version klassisesta Eggs Benedict -annoksesta (sis. paahdetun briossin, hollandaise-kastiketta sekä pinaattia). Itse otin perinteistä munakokkelia paahtoleivän kanssa sekä lisänä myös pekonia. Näiden lisäksi otimme molemmat tarjoilijan kehumat amerikkalaiseen tapaan valmistetut pannukakut.


Tilaamani suodatinkahvi tuotiin pöytään pienessä kannussa, jossa oli kahvia yhteensä kolmeen kupilliseen. Kahvi oli hyvää ja säilyi sopivan lämpimänä vierailumme ajan. S joutui tyytymään espressoon, sillä tarjolla ei valitettavasti ollut laktoositonta maitoa.

Annokset tulivat pöytään melko nopeasti ja olivat sopivan runsaita. S kehui "Eggie Bennie" -annostaan kovasti. Itse jouduin tosin pettymään munakokkeliini, sillä se oli täynnä kevätsipulia. Itse kammoan sipulin makua ja koostumusta, joten en saanut annostani syötyä. (S tosin maistoi annostani myös ja hän piti siitä.) Olisinkin toivonut, että sipulista olisi erikseen mainittu ruokalistassa, niin runsasta sen käyttö oli… Muilla kuin sipulikammoisilla annoksen nauttiminen tuskin tuottaa ongelmia. Munakokkelin kanssa tullut paahtoleipä oli hyvää, pannulla paistettua kokojyväleipää, ja lisäannoksena tilattu pekoni ihanan rapeaa.


Pannukakut olivat myös maistuvia, tosin niitä on turha kutsua "amerikkalaisiksi". Vietin viime kesänä 7 viikkoa Jenkeissä, jossa kyseistä herkkua tuli nautittua useampaan otteeseen. Midhillin pannukakut olivat kyllä tavallisia suomalaisia lettuja paksumpia, mutta maku ja koostumus oli perinteisen kotimainen… Hyviä ne olivat, mutta eivät amerikkalaisia!

Päädyimme näiden annosten lisäksi vielä tutustumaan Midhillin jälkiruokalistaan, jossa löytyy kolmen perinteisen jälkiruokavaihtoehdon ohella myös erilaisia pirtelöitä. Valitsimme listalta Crème brûlée:n sekä "Snickers' cousin" -annoksen. Jälkiruoat olivat todella maistuvia sekä sopivan kokoisia. Pirtelöitä emme kokeilleet, mutta ohi kulkeneet annokset näyttivät herkullisilta.


Poislähtiessämme noin puoli yhden aikaan, paikalla oli jo selvästi enemmän väkeä. Midhillin brunssilla on tarjolla livemusiikkia aina klo 13 eteenpäin, mutta valitettavasti lauantain esitystä emme ehtineet jäädä seuraamaan. Musiikin sekä runsaiden annosten ja burgereiden vuoksi Midhilliin kannattaakin mennä brunssille ehkä hieman tavallista myöhemmin."

+ Erilainen konsepti on tervetullut lisä Helsingin tarjontaan
+ Lista on kattava
+ Ruoka on hyvää
+ Jälkkärit todella herkullisia 
+ Palvelu
- Hintava, 20 eurolla ei pitkälle pötki
- Ei laktoositonta kahvimaitoa
- Ruokalistasta ei käy ilmi mikä sopii laktoosittomalle, gluteenittomalle tm. ruokavaliolle
- Pannarit eivät olleet Amerikkaa nähneetkään (eivät ne silti pahoja olleet)
- Brunssiin olisi kuulunut kuohari, mutta sitä ei kukaan tuonut emmekä aamupäivästä sitä toisaalta kaivanneetkaan, joten emme edes kyselleet perään

S & J

6 kommenttia:

 1. Pirtelöt olivat minusta tosi hyviä, mutta kaveri ei pitänyt niiden litkumaisuudesta. Jenkeissä pirtelöt kuulemma kuitenkin ovat litkuja, eivätkä sellaisia mäkkärin paksuja pirtelöitä.

  Mun täytyy kanssa tehdä postaus valmiiksi, taidettiin olla paikalla samaan aikaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisi olla suosittu viikonloppu! :D Kaikki samoilla apajilla.
   S/LWB

   Poista
 2. Vesilasi taisi olla 11,50, ei 1,50 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se some-kohun vesilasi oli sen 1,50 e: http://nyt.fi/20130612-arvio-kolmen-taehden-vesilasi/

   Ongelma taisi olla lähinnä se, että vesilasin hinnasta ei mainittu missään :)

   S/LWB

   Poista
 3. Hei, kiinnostaisi vielä että paljonko brunssi siis maksaa / minkä verran maksoitte omasta ateriastanne?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei anonyymi,
   Arviossa kerroin, että tämä oli ensimmäinen blogimme kautta tullut sponssibrunssi - eli tällä kertaa emme joutuneet maksamaan ruoasta :)

   Hinta riippuu kovasti siitä, mitä listalta tilaa. Ruokalistoja ja hintoja pääset kuitenkin katsomaan täältä: http://www.midhill.fi/menus/Midhill_city_all_menus_web.pdf

   S/LWB

   Poista

Herättikö teksti ajatuksia? Kysy tai kommentoi - me vastaamme!

Copyright © 2014 Ladies Who Brunch