20. elokuuta 2013

Brunssi Flada 13:ssa

Eräänä elokuisena lauantaiaamuna kalenteriin oli taas tehty tilaa ladyjen brunssia varten. Kohde ei ollut vielä edes samaisena aamuna selvillä, mutta hetken kuntosalilla pohdittuamme päätimme suunnata Kalevankadulla sijaitsevaan bistroon Flada13:een.

Flada 13 mainostaa itseään "snadina mutta kliffana bistrona". Me otimme selvää, olisiko brunssi yhtä kliffa. Ilman pöytävarausta paikalle saavuttuamme pöytä järjestyi yllättävän helposti, ja palvelu oli alusta asti hyvin ystävällistä.

Ravintola on tosiaan hyvin pieni. Pöytiä kahdessa pienessä salissa on yhteensä noin 15. Ovelta kurkatessa paikka näyttää lähinnä stadilaiselta pubilta, eikä niinkään houkuttelevalta aamupäivällä, mutta sisustus on tarkemmin katsottuna hyvinkin viihtyisä, rento ja siisti. Sisällä brunssilla istui noin 25-35-vuotiaita tyylikkäitä stadilaisia aikuisia.

Brunssi maksaa 22 euroa, mikä alkaa olla jo aika normihinta Helsingissä brunssista, ja siihen sisältyy lämmin omeletti valinnaisilla täytteillä. Me otimme mm. rucolaa, tomaattia, vuohenjuustoa ja todella herkullisia possunribsejä! Täysistä pöydistä huolimatta omeletteja ei tarvitse odottaa pitkään.

Omeletin tilaamisen jälkeen katseensa saa suunnata seisovaan pöytään, josta löytyy perusbrunssiraaka-aineita, kuten salaattia, tomaatta, kurkkua, pari lajia kinkkua ja juustoa jne. Seisovassa pöydässä on myös sienisalaattia, lohta ja kanapaloja. Leipäosastolta löytyy kahta eri leipää, sulhaspiirakoita ja pieni mitäänsanomaton croissantti.

Jälkkäreiden valinnassa Flada 13 onnistuu. Jälkkäripöydässä on suklaabrownien ja porkkanakakun lisäksi brunsseilla harvinaisia belgialaisia vohveleita, jotka veivät meidän kielemme mennessään! Vohveleiden kanssa tarjolla on vaahterasiirappia, maapähkinävoita, vaniljakastiketta ja hilloa. Myös porkkakakku yllättää harvinaisuudellaan, vaikkakaan porkkanakakku ei kakkuexperttimme mielestä ollut ihan parasta.  Jälkkärit olivat kuitenkin mieleenpainuvia ja aamutreenin jälkeen saimme vetää niitä hyvällä omatunnolla.


Brunssin hintaan sisältyy Kaffa Roasteryn suodatinkahvi, josta tulee roimasti pinnoja, laktoositonta maitoa ja kahta eri mehua. Flada 13 jää mieleen rentona ja kiireettömänä brunssipaikkana, vaikkakaan brunssin tarjonta ei eroa muista Helsingin perusbrunsseista. Fladasta ei ole Ekbergille tai perus-Fazerille ihan vastusta (makuasia toki), mutta suosittelemme silti Fladaa luotettavana perusbrunssina.
+ vohvelit
+ omeletti ja kaksi "pääruoka"lisuketta
+ siisti sisustus ja astiasto
+ Kaffa Roasteryn suodatinkahvi
+ laktoositon maito
+ ystävällinen palvelu
- ei yllätä
- croissantti

M&S

2 kommenttia:

 1. Kiitti hyvästä vinkistä. Googlasin paikan ja törmäsin tällaiseen tarjoukseen, jonka varasinkin heti. Ainakin vahvistus tuli heti. Onkohan kokemusta sulla toimiiko tuo homma ja voinko luottaa että pääsemme syömään. http://www.tableonline.fi/ravintolat/helsinki/flada_13/restaurant_presentation/54?date=31%2F08%2F2013&period=dinner&persons=2#tabs-specialoffers

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Kiva, että tästä oli iloa. Mainitsemastasi palvelusta ei ole kokemusta (otamme aina suoraan yhteyttä ravintolaan), mutta toivotaan, että toimii! :)

   S/LWB

   Poista

Herättikö teksti ajatuksia? Kysy tai kommentoi - me vastaamme!

Copyright © 2014 Ladies Who Brunch