17. heinäkuuta 2013

Turku: Cafe Qwensel

Kesäviikonlopuista pitää ottaa kaikki ilo irti (varsinkin, jos oikeaa kesälomaa ei ole). Niinpä suuntasin taas viime  viikonloppuna Turkuun, josta on kovaa vauhtia tulossa vakivierailukohteeni.

Ja ihmekös tuo, kun uusia ihastuttavia paikkoja löytyy joka kerta! Tällä kertaa nautin ystäväni seurasta Apteekkimuseon sisäpihalla sijaitsevassa 1700-luvun kahvilassa, Café Qwenselissä. Kahvilassa yhdistyvät autenttinen miljöö, hyvä palvelu ja ah, niin herkulliset tarjottavat.


Sää helli kahvittelijoita, mutta onneksi sisäpihan pöydät olivat hieman varjossa ja paahteelta suojassa. Kahvilan työntekijät ovat pukeutuneet vanhanaikaisiin asuihin ja kahvilan sisustus on myös aikakaudelle uskollinen. Tarjolla on muutamia kotitekoisia leipomuksia, salaattia, virvokkeita ja tietysti kahvia.

Tilasimme herkulliselta näyttävää (ja maistuvaa) Brita-kakkua (4 e), joka oli koristeltu tuoreilla mansikoilla ja laktoosittomalla kermavaahdolla. Juotavaksi tilasin kotitekoiselta maistuvaa raparperimehua (2 e) ja ystäväni kuparipannussa tarjoiltavaa - ja kuulemma erittäin hyvää - kahvia.

Café Qwensel on ehdottomasti yksi ihastuttavimmista kesäkahviloista, joissa olen koskaan käynyt. Jos tämä olisi Helsingissä, kävisin kahvilla viikottain. (Vinkatkaa toki, jos tiedätte vastaavia Helsingissä!)

Kattaus ihastutti
Aikamme pihalla istuskeltuamme päätimme vielä katsastaa Qwenselin talon Apteekkimuseon. Qwenselin talo on Turun vanhin porvaristalo, jonka 1800-luvulla lisättyyn kauppasiipeen on sisustettu apteekki. Apteekkiin kuuluu "materiaali- ja yrttihuone, kaksi laboratoriota ja offisiini". Offisiinissa on Suomen vanhin säilynyt apteekkisisustus. Sisäänpääsy ei kukkaroa kurista, sillä museoon pääsee 4,50 eurolla. Kannattaa käydä!
+ Sijainti ja miljöö
+ Ihanat astiat
+ Palvelu
+ Kotitekoiset tarjottavat

(P.S. Älkää ihmetelkö kuvatehosteita - innostuin vähän kokeilemaan Lumiani kamerasovelluksia!)

S

2 kommenttia:

  1. Oi, juuri kävelimme sen ohi eilen ja ajattelimme ettei olla käyty tuollakaan pitkään aikaan. Kiitos muistutuksesta ja erinomaisesta blogista!    http://ruuhkavuosissa.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Herättikö teksti ajatuksia? Kysy tai kommentoi - me vastaamme!

Copyright © 2014 Ladies Who Brunch