1. heinäkuuta 2013

Café Köketin lounas

Keskustasta alkaa jo olla vaikea löytää lounaspaikkoja, joissa en olisi käynyt. Kovin kauas työpaikalta ei lounastauollakaan ehdi, joten käyttämäni lounaspaikat löytyvät rajatulta alueelta akselilla Kaisaniemi-Senaatintori-Krunikka.

Yksi uusi tuttavuus tähän kesään kuitenkin mahtui, sillä kävin ensimmäistä kertaa useasti ohittamassani Café Köketissä lounaalla. Lista löytyy kätevästi netistä, ja lohi-avokadosalaatti kuulosti tarpeeksi houkuttelevalta, jotta sivuutin työpaikkaruokalan ja talsin ne pari ekstra-askelta kohti Aleksanterinkatua.


Salaattibuffet maksaa 10 euroa. Rahalla saa noutopyödästä kaikkia salaatteja. Ensimmäinen pettymys osui heti alkuun, kun lohisalaatista ei löytynyt luvattua avokadoa. Toinen salaatti oli feta-tomaattisalaatti ja kolmantena viimeisiä rippeitä vihreästä kurkkusalaatista.

Netissä lounaslistalla komeili inkiväärillä maustettu linssisalaatti, josta ei näkynyt jälkeäkään. Olin lounaalla vasta hieman ennen kello yhtä, joten lienevätkö avokado ja linssisalaatti loppuneet kesken.  (Tosin lounas jatkuu kello 15 asti…) Maukas vaalea leipä, appelsiini- ja omenamehu sekä kahvi/tee kuuluvat lounaan hintaan. 12 eurolla olisi saanut salaattibuffetin lisäksi keittoa.

Salaattibuffet ei täysin vakuuttanut

Lämminsavulohesta tehty salaatti rucolan kera ja perinteinen feta-salaatti (ilman oliiveja tosin) olivat molemmat ihan maukkaita, joskaan eivät mitenkään erikoisia. Hintaansa nähden salaattibuffet on… no, hieman köyhä. Samalla rahalla saa Factoryn valtavan salaatin ja Tieteiden talo tarjoaa omaa runsasta salaattibuffettiaan 8,20 eurolla.

Kahvi oli suodatinkahvia, kuten asiaan kuuluu. Kyselin laktoosittoman maidon perään, mutta tarjolla oli myyjän mukaan vain hyla- tai soijamaitoa. Päädyin soijaan. Pöydässä istuessani haukansilmäni bongasivat kuitenkin jääkaapista Satamaidon laktoositonta maitoa (tunnistan kaikenmerkkiset purkit jo kaukaa!). Niinpä tilasin lounaan päätteeksi laktoosittoman latten mukaan.
Leivokset näyttivät herkullisilta!
Hinta pienestä kahvista oli mielestäni kova (4,50 e) ja pettymykseksi täytyy todeta, ettei kahvi ollut ollenkaan hyvää. Puolet jäi juomatta - edes ruokosokeri ja mukana tullut Fazerin suklaakonvehti eivät auttaneet. Suodatinkahvi oli huomattavasti parempaa.

Pidän Köketin sisustuksesta, joka on piristävän kotitekoinen ja rento. Ihania vanhoja tuoleja ja pöytiä, erivärisiä lautasia ja Arabian KoKo-mukeja. Ainoastaan Ikean tylsät lasit ja aterimet ”pilasivat” tunnelmaa, jos niin nyt voi sanoa. Palvelukin oli erittäin ystävällistä ja ripeää.

Vitriinissä ja pöydillä olevat croissantit ja leivonnaiset näyttivät nekin herkullisilta, mutta niiden maistelu saa jäädä toiseen kertaan.

+ Tila ja sisustus
+ Palvelu
+ Laktoositon maito

- Hinta-laatusuhde
- Netissä oleva lounaslista ei täysin pitänyt paikkaansa

S

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Herättikö teksti ajatuksia? Kysy tai kommentoi - me vastaamme!

Copyright © 2014 Ladies Who Brunch