7. kesäkuuta 2013

Turku: Blankon brunssi

Kesän alkamisen kunniaksi pääsin vihdoin maistamaan Blankon kehuttua brunssia. Blankon brunssia on kutsuttu jopa Suomen parhaaksi, joten odotin mielenkiinnolla, mikä tekee turkulaisen ravintolan brunssista niin erityisen hyvän. Ravintolassa aiemmin syömäni halloumi-viikunasalaatti oli sen tason makuelämys, että odotukset olivat suhteellisen korkealla!


Ensinnäkin ravintola on ehkä Turun parhaalla paikalla kauniissa vanhassa rakennuksessa aivan Aurajoen varrella. Vaikka talo on vanha, ravintolan sisustus on onnistuneen moderni. Sisustus on ehkä kivoin näkemäni pitkään aikaan. Rento, mutta tyylikäs. Lisäplussaa tulee live-DJ:n soittamasta musiikista, jonka äänenvoimakkuus oli (kerrankin) optimaalinen ja musiikkikin kaiken lisäksi hyvää.

Sunnuntaibrunssia tarjoillaan klo 12-16 ja se on äärettömän suosittu. Ilman varaustakin sisälle silti mahtui. Helteisenä kesäpäivänä ihmisiä oli levittäytynyt ulos terassille, joten sisällä viileämmässä oli sopivasti tilaa. Brunssi maksetaan kassalle, jonka jälkeen voi siirtyä jonottamaan noutopöydästä ruokaa. Pitkät jonot ovatkin brunssin ainut miinus - kerralla on parasta lapata lautanen täyteen, koska kovin montaa santsikierrosta ei ehdi/jaksa tehdä.


Tarjolla on liuta erilaisia salaatteja, kasviksia, juustoja ja leikkeleitä sekä tummaa ja vaalea leipää - karjalanpiirakoita ja croissantteja unohtamatta. Lautaselleen sai napata myös mm. lohipizzaa, ribsejä, lihapullia, nakkeja ja munakasta. Noutopöydän toisesta päästä löytyi lisäksi jogurttia, marjoja, mysliä ja hedelmiä.

Jälkkäriksi oli rahkaa, vaniljajäätelöä, kahta erilaista kakkua, munkkeja ja juustoja. Ainakin maistamani porkkanakku oli herkullista! Palan painikkeeksi sai valita verigreippimehua tai Blankon omaa (alkoholitonta) boolia. Boolista pidimme erityisesti - mikä mainio idea! Miksei tätä ole keksitty muualla? Viilentävässä boolissa oli mm. jääteetä, spriteä ja mintunlehtiä sekä appelsiinilohkoja. Ihan kelvollista kahviakin saa, ja laktoositonta maitoa löytyi tiskin takaa.


18 euroon hintaan brunssi on erinomaista vastinetta rahalle: Helsingissä tästä ruokamäärästä saisi pulittaa helposti yli 20 euroa. Ruoka on kotitekoista, hyvää ja sitä on paljon - kaikkea ei millään jaksa edes maistaa. Blankossa on suuri vaara syödä itsensä ähkyyn, joten brunssilla pärjää mainiosti koko päivän. Jonottamiseen kannattaa varautua, mutta muuten live-DJ:n tahtiin on erittäin leppoisaa viettää sunnuntaipäivää.

Jos Turussa liikkuu sunnuntaisin, brunssi on ehdottomasti käymisen arvoinen!

+ Hinta
+ Runsaasti maistuvia salaatteja ja lämpimiä ruokia
+ Iso jälkiruokapöytä
+ Booli
+ Live-DJ
+ Sisustus, näköala Aurajoelle
- Pitkät jonot noutopöytään
- Ruoka-aineita ei lue missään

S

2 kommenttia:

  1. Ihana kuulla, että Blankon taso on säilynyt!! Itse sain Blankon brunssilla ekaa kertaa ribsejä, ja oli aivan haltioissani. :) Ryysis on kyllä pyllystä, mutta kyllä kannatti jonottaa!

    VastaaPoista

Herättikö teksti ajatuksia? Kysy tai kommentoi - me vastaamme!

Copyright © 2014 Ladies Who Brunch