11. toukokuuta 2013

Teen ystäville: Théhuone

Jos olet teen ystävä, tämä on sinulle. Eerikinkadulla jo pitkään vaikuttanut teehen ja teekultuuriin erikoistunut Théhuone on nyt avannut toisen liikkeensä Korkeavuorenkadulle. Eerikinkadulla on useimmiten jonoa ja pieni teehuone on täynnä asiakkaita. Korkeavuorenkadun liike on avara, valoisa ja ainakin vielä rauhallisempi.


Liikkeestä voi ostaa mukaansa teetä, jota on hyllykaupalla. Lajikkeita on vihreästä ja valkoisesta maustettuun mustaan teehen sekä hifistelijöille omansa. Théhuoneen valikoimasta omia suosikkejani ovat ainakin kirsikankukilla maustettu vihreä tee, first flush Darjeeling sekä perinteinen Earl Grey ja Lady Grey. Jos pitää maustetusta mustasta teestä, myös Vanilla Sunday ja Crème Caramel ovat maistamisen arvoisia!


Eerikinkadulla teen pariksi voi tilata croissanttia tai bruchettaa, Korkeavuorenkadulla en ainakaan vielä nähnyt minkäänlaista ruokalistaa. Teepannuun tilasimme tällä kertaa pirteän sitruksista Blood Organge -teetä, jonka kuvauksen mukaan "[m]akeanraikas italialainen veriappelsiini ja mieto kiinalaisen ja Ceylonin mustien teelaatujen sekoitus safflorinkukilla ja appelsiinilla höystettynä tuovat mieleen lämpimät, tuoksuvat kesäillat." Nappiin haudutettuna teetä oli mukava juoda kauniista aasialaistyyppisistä astioista. Teen seuraksi saa myös maistuvan keksin.

Théhuone on auki arkisin kello 11-19 ja lauantaisin kello 10-16. Samalta kadulta löytyy liuta muitakin ihania pikkuliikkeitä sekä Helsingin parhaat korvapuustit à la Café Succès. Lisää kuvia uudesta liikkeestä löytyy Théhuoneen Facebook-sivulta.

+ Asiantunteva ja kattava teevalikoima
+ Ystävällinen palvelu, neuvoja saa tarvittaessa
+ Avara ja viihtyisä teehuone
- Pikkusyötävää ei ainakaan vielä ole tarjolla

S

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Herättikö teksti ajatuksia? Kysy tai kommentoi - me vastaamme!

Copyright © 2014 Ladies Who Brunch