2. toukokuuta 2013

Ravintola Oivan brunssi Kalliossa

Nyt kun vapusta ja piknikähkystä on selvitty, onkin sopiva aika miettiä seuraavaa brunssipaikkaa! Ehdotan suunnaksi Kalliota, josta löytyy jo kehumamme GoodPie Bakeryn brunssi sekä uusin testipaikkamme Ravintola Oiva.


Ulkoapäin vaatimattomalta vaikuttava Oiva lunastaa paikkansa Helsingin parhaiden brunssien joukossa vakuuttavalla, maukkaalla ja kotitekoisella brunssilla, ystävällisellä palvelullaan sekä hyvällä hinta-laatusuhteella: brunssi keventää kukkaroa vain 15 euroa, mikä Helsingin hinnoilla on juuri sopivasti. Kaiken tämän ansiosta Oivasta tulee uusi luottobrunssini tuttujen Fazerin ja Ekbergin seuraksi/vastapainoksi.


Brunssia tarjotaan vain sunnuntaisin klo 11-16 ja se on hyvin suosittu, joten pöytävaraus on suositeltava. Sisältäpäin Oiva vaikuttaa tavallisia kalliolaisrafloja astetta siistimmältä ja varsin viihtyisältä. Brunssiväkikin voisi olla melkein suoraan Flow-festareilta - bongasimmepa muutaman julkkiksenkin. Silti perinteinen, mutkaton tunnelma on onnistuttu säilyttämään.

Pöydistä voi syömisen ohessa opiskella Helsingin karttaa
Kassalta saa brunssin maksettuaan käteensä ison lautasen, jonka kanssa voi asettua noutopöytäjonoon. Jono liikkui väkimäärästä huolimatta suhteellisen rivakasti. Pöydällä on erikseen alkupalat ja lämmin ruoka, baaritiskiltä saa mehua ja kahvia, ja sivupöydältä löytyvät hedelmät sekä jälkiruoat.

Brunssipöydästä löytyy:
 • Jogurttia, pakastemarjoja ja mysliä (pähkinät erikseen)
 • Vihreää salaattia, cesar-salaattia ja pastasalaattia
 • Lämminsavulohta
 • Leikkeleitä, juustoja
 • Sämpylää, croissanttia, riisipiirakoita sekä munavoita
 • Herkullisia itse tehtyjä lihapullia
 • Kasvispihvejä
 • Makkaraa
 • Pyttipannua ja munakasta
 • Kiivejä, ananasta, appelsiinia ja melonia
 • Mustikkakakkua ja mantelinmakuista murukakkua
 • Kahvia, teetä ja tiivistemehua
Tältä brunssilta ei todellakaan selviä ilman ähkyä, sillä ruoka on niin hyvää, että sitä syö väkisinkin liikaa. Jos raakaruokabrunssi oli terveysintoilijoiden unelma, täällä mennään perinteisen tuhdilla meiningillä - joka ei ole mitenkään huono asia!

Meidän suosikkejamme olivat lohi, järjettömän hyvät lihapullat ja jälkiruokakakut. Croissantitkin olivat isoja ja tuoreita. Lisäplussaa siitä, että lähes kaikkien ruokalajien kohdalla mainittiin allergiatiedot (L,G) ja laktoositonta maitoa sekä jogurttia oli tarjolla.


Erityiskiitosta saa kotoisa tunnelma, äärettömän hyvä asiakaspalvelu ja kohdillaan oleva hinta-laatusuhde. Emme keksineet mitään, mitä olisimme brunssille kaivanneet lisää. Toki aina löytyy parannettavaa: vaikkapa perussumpin tilalle Kaffa Roasteryn tm. kahvia, mutta 15 eurolla ei tietenkään saa kaikkea. Sitäpaitsi Valion laktoositon kahvimaito pelastaa paljon (sitä sai erikseen pyydettäessä - normaali kahvimaito oli sekin lämmitettyä, mistä plussaa.)

Kallion Oiva osoittautui harvinaisen onnistuneeksi ja piristäväksi brunssikokemukseksi. Brunssilta lähti kaksi varsin tyytyväistä kaupunkilaisneitiä. Go Kallio!

+ Hyvä ruoka, joka maistuu kotitekoiselta
+ Hinta-laatusuhde
+ Laktoositon ja gluteeniton tarjonta
+ Ystävällinen palvelu, riittävästi henkilökuntaa
+ Viihtyisä
+ Siistit wc:t
- Ilman pöytävarausta ei välttämättä mahdu sisään
- Vain sunnuntaisin
- Mehu tiivisteestä ja kahvi perussumppia
(- Mitäänsanomaton astiasto)

S

5 kommenttia:

 1. Kiitos brunssivinkistä, kuulostaa ehdottomasti testaamisen arvoiselta paikalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä se oli! Kiva, jos arviosta oli apua :)

   S/LWB

   Poista
 2. Miten tosiaan onkin niin, että kahvi on usein jotain peruspetroolia? :-/ Kyllä minä ainakin maksaisin ekstraa jostain hyvästä, tummapaahtoisesta kahvista!

  VastaaPoista
 3. Oivan kahvi näyttää olevan presidenttiä, mulle käy kyllä hyvin. Mutta jos saa toivoa, niin reilun kaupan juttuja olisi kiva nähdä enemmän ravintoloissa.

  VastaaPoista

Herättikö teksti ajatuksia? Kysy tai kommentoi - me vastaamme!

Copyright © 2014 Ladies Who Brunch