22. toukokuuta 2013

Brunssi Mille Mozzarellessa

Tällä kertaa arvosteluvuorossa on Punavuoressa sijaitseva italialainen kahvila Mille Mozzarelle, jonne olimme varanneet pöydän etukäteen viime kerrasta viisastuneina. Paikka on erittäin pieni ja pöydät voi laskea kahden käden sormilla. Tunnelma sen sijaan on Fellini-valokuvien ja pikku oliviipurnukoiden ansiosta hyvinkin soma ja viihtyisä.

Kasvis- tai lihabrunssin hinta on 17 euroa, ja jos haluaa kahvia (suodatinsumppia tai erikoiskahveja), siitä on maksettava erikseen. Näin ollen brunssin ja suodatinkahvin hinnaksi tulee 19 euroa. Tarjolla on myös skumppaa, jos joku sillä viikonlopunviettonsa haluaa aloittaa.


Me otimme lihabrunssit. Pöytiin tarjoillaan aluksi todella maukasta appelsiini-mango-mehua. Tämän jälkeen alkuruoaksi oli minibruschettoja, eli paahdettua leipää, jonka päällä oli bruschetasta riippuen oliiveja, oliivitahnaa, prosciutto-kinkkua tai parmigiano-juustoa. Oikein maukas setti! Tarjoiluastiakin on jännittävä puinen lauta!

Itse brunssilautanen on ehkä herkullisimman näköinen, joita olemme aikoihin nähneet. Enkä sano tätä siksi, että olen suuri italialaisen ruoan ja kulttuurin ystävä. Brunssilautaselta löytyy juustoja (mm. parmigianoa eli parmesaania, buffalomozzarellaa ja pecorinoa), erilaisia lihaleikkeleitä kuten ilmakuivattua kinkkua ja salamia, palanen Mille Mozzarellen omaa focacciaa, joka on siis perinteinen italialainen leipä, jonka maustamiseen on käytetään usein yrttejä. 

Lisäksi lautasella oli vihanneksia ja juuston kaveriksi hilloa. Brunssin yhteydessä tarjoillaan myös lasillinen jogurttia, joka on maustettu aprikoosilla ja hunajalla - nam!

Leikkeleet ja juustot olivat todella maukkaita. Samoin salaatti ja bruschetat. Focaccia oli meille pienoinen pettymys, sillä maku oli ihan hyvä, mutta ei erikoinen. Maistoimme leipää viimeiseksi, jolloin leikkeleiden ja juustojen jälkeen vatsaan ei enää muutenkaan mahtunut ruokaa.

Asiakas voi siis olla varma, että brunssilta lähdetään vatsa aivan täynnä. Brunssin jälkiruoka on italialainen kakku, jonka koostumus muistutti kääretorttua. Jälkkärin mausta brunssileidit olivat tällä kertaa eri mieltä. Toinen ei kääretortuista perusta, kun taas toisen mielestä se oli todella maukasta!

Pöytiintarjoilusta huolimatta palvelu on hivenen haparoivaa. Tuntui siltä, että tarjoilijoita oli liian vähän ja ympärillä oli kauheaa häslinkiä. Maitoa ei ollut kahvin lähettyvilla vaan sitä piti pyytää erikseen. Se, että kahvi ei kuulu hintaan, oli meistä hivenen outoa. Brunssi on sen verran hintava, että  suodatinkahvi olisi voinut kuulua settiin, vaikkakin leikkeleet ja juustot hintaa nostavatkin. 


Suodatinkahvi oli kuitenkin ihan hyvää, joten sen puolesta ei ollut valittamista. Kahvi oli kuulemma viereisen Crustumin peruja.

Yleisvaikutelma brunssista oli kuitenkin erittäin hyvä. Ehdin suositella paikkaa jo samana päivänä, ja uskoisin tulevani brunssille tai kahville toistekin. Erityiskiitosta Mille Mozzarelle saa siitä, että kun pöytää varatessa kyselimme laktoosittomasta kahvimaidosta, luvattiin sitä hankkia meitä varten. Grazie mille!

+ Maukas ja ruokaisa brunssi
+ Pöytiintarjoilu
+ Hyvä (suodatin)kahvi
+ Astiasto
+ Laktoositonta maitoa oli, kun sitä tajusi pöytää varatessa kysyä
- Kahvi ei sisälly hintaan
- Liian vähän työntekijöitä, yksi ihminen ei ehdi palvella kaikkia
M & S

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Herättikö teksti ajatuksia? Kysy tai kommentoi - me vastaamme!

Copyright © 2014 Ladies Who Brunch