5. huhtikuuta 2013

Krullan aamiainen

Wieniläiskahvila Krulla tarjoaa aamiaista Lönnrotinkadulla arkisin kello 8-14. Valittavana on erilaisia aamiaislautasia ja à la carte -menu. Kahvilassa oli uusi aamiaismenu käytössä ensimmäistä päivää pääsiäisen jälkeisenä tiistaina, jolloin kahvilaan poikkesimme.

Aamiaiseksi voi tilata vaikkapa fitness-aamiaisen (mm. jogurttia ja raejuustoa) tai vegeaamiaisen. Me tilasimme kaksi kappaletta wieniläisaamiaista, kun nyt kerran wieniläiskahvilassa oltiin.


Aamiaislautanen maksaa yhdeltä 16 euroa, kahdelta yhteensä 30 e jne. Halvempiakin vaihtoehtoja on saatavilla. Wieniläislautaseen kuului sämpylä, croissant, hilloa, juustoa, leikkelettä ja vihanneksia. Croissant sai molemmilta kehuja, se oli tuoretta ja hyvää. Kananmunat sen sijaan olivat pohjanoteeraus: kumman vetisiä sisältä (?) ja jäivät syömättä.

Aamiaiseen kuuluu plussana myös erikoiskahvi, joista testasimme lattea ja cappucinoa. Laktoositonta maitoa on tarjolla. Latte oli hyvää, mutta cappucino maitovaahtoineen jätti toivomisen varaa. Juotavaksi on myös appelsiinimehua (tiivisteestä). Mikä lautasesta teki erityisesti wieniläisen jäi meille hieman arvoitukseksi. Lautanen oli aika ns. peruseurooppalainen (samanlainen, joskin kattavampi aamiaislautanen on tarjolla vaikkapa La Torrefazionessa.)

Ravintola Krullan tila ja kattaus miellyttävän sen sijaan silmää. Pöydissä on valkoiset silitetyt pöytäliinat ja astiasto on klassinen ja elegantti. Me valitsimme hieman valoisemman ikkunapöydän, sillä muuten valaistus ravintolassa on heikohko, eikä ikkunastakaan aurinko liiemmin paista, sillä kadun toisella puolella on korkeita rakennuksia. Näin ollen näkymä ikkunastakaan ei ole kovin kummoinen. Sisustus Sissi-tauluineen, kristallikruunuineen ja verhotupsuineen saa kuitenkin plussaa.


Palvelu Krullassa on ystävällistä, mutta ei täysin toimivaa. Appelsiinimehua piti anella ja aamiaista tilatessa oli häslinkiä, joka johtui ehkä uusista aamiaislistoista. Asiakkaat ohjataan kuitenkin pöytään tarkastelemaan rauhassa ruokalistaa eikä aamiaislautasia vielä ysin maissa tarvinnut edes kauaa odotella.

Meitä Krullassa häiritsi eniten mahtipontinen soundtrack. Kajarit olivat kovalla ja niistä soitettiin klassista hautajaismusaa sekä mm. Beethovenia ja Mozartia. Wieniläistä tunnelmaahan musiikkivalinnalla yritetään hakea, mutta aamiaisella harvemmin jaksaa kuunnella näin raskasta musiikkia.

Kaiken kaikkiaan Krullassa tarjoillaan perusaamiaista kauniissa ja klassisessa ympäristössä, mutta kömpelö asiakaspalvelu, taustamusiikki ja tylsähkö aamiaislautanen laskevat tunnelmaa. Hinta-laatu-suhde ei myöskään ole aivan kohdallaan.

+ Rauhallinen, siisti tila
+ Pöytiintarjoilu
+ Laktoositon tarjonta
+ Aamiaiseen kuuluu erikoiskahvi
+ Useampia aamiaisvaihtoehtoja
- Hinta-laatusuhde
- Wieniläisaamiainen ei juuri eroa tavallisesta
- Ei jälkkäriä tai hedelmiä
- Haparoiva palvelu

S & M

2 kommenttia:

 1. Minä olen ties kuinka monta kertaa Helsingissä käydessäni kävellyt Krullan ohi ja miettinyt, että pitäisi poiketa. Ne keltavihreät teippaukset eivät kauheasti houkuttele, mutta paikka näyttää sisältä kivalta. Olen alkanut kyllästyä jenkkityylisiin ketjukahviloihin ja kaipaan arvokkaita, vanhanaikaisia mummokahviloita.

  Viimeksi yritin kolmisen viikkoa sitten poiketa Krullassa keskellä viikkoa, mutta se meni jo kolmelta kiinni, aika outoa.

  Hmm, mielestäni 16 euroa on tuosta suht paljon, jos mukana ei ole mitään makeaa palaa tai persoonallista piristystä. Croissant täytteillä kun alkaa olla aika tavallinen tarjottava kahvilassa kuin kahvilassa.

  Vinkki Tampereen vierailujen varalle: Hotelli Tammerin brunssi. Hinta 28 euroa ja aikas messevät tarjottavat, mm. tryffelillä maustettua munakokkelia, fenkolimakkaraa, possunkylkeä, rosmariinilihapullia, salaattia, särkitartaria, lohenmätiä, jumalaisia croissanteja, bageleita, leipiä, juustoja, smoothieita, kakkuja, pannukakkuja....paastosin koko aamun ja vähän eilenkin, että jaksoin vetää koko rahan edestä. Kyllä kannatti. Tarkempi raportti kuvineen: http://www.savusuolaa.fi/ravintola_arvostelut/arvostelu-hotelli-tammerin-brunssi-nostaa-arjen-ylapuolelle/

  Pöytävaraus on tänne ehdoton. Meidän neljän hengen seurueemmekin sai vaivoin peruutuspaikan.

  Kevätterkuin
  Janica, Savusuolaa.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Janica! Kiitos kommenteista ja Tammerin brunssivinkistä. Pistetään ehdottomasti mieleen, kun seuraavan kerran Tampereelle eksytään.

   16 e perusaamiaisesta on kyllä aika paljon, olen samaa mieltä. Vaikka kahvila on tilava ja siisti, ei siitäkään hirveästi ekstraa viitsi maksaa. Kympin Krullan lautasesta vielä maksaisin, mutta 16 eurolla saa jo muualta paremman aamiaisen.

   S/LWB

   Poista

Herättikö teksti ajatuksia? Kysy tai kommentoi - me vastaamme!

Copyright © 2014 Ladies Who Brunch