9. maaliskuuta 2013

Johan & Nyström

Johan & Nyström on konseptiputiikki ja kahvila Katajanokan kanavan rannassa. Kahvila on sarjassamme "on pitänyt käydä, mutta on jäänyt" - enkä todella tiedä miksi. Mikä valloittava paikka!

Tapasin kääntäjäystävääni ja mietin meille uutta kahvilaa, jossa treffata. Torresta ja Fratellosta pidämme molemmat, mutta jotain uutta piti kokeilla. Jotain, josta saa varmasti hyvää kahvia. Mieleeni muistui Johan & Nyström, jonne on pitänyt tuhannet kerrat poiketa.

Vieraskirjasta oli hauska lueskella kahvilavieraiden kehuja
Kahvila sijaitsee Uspenskin katedraalin kupeessa ihanassa tiilirakennuksessa, josta on näkymät merelle. Tiiliseinät tekevät minuun aina vaikutuksen (kun sellaisen saisi kotiinkin!), joten olin heti sisään astuttuani myyty. Sitä paitsi hurmaavan kotoinen mutta samalla siisti ja tyylikäs sisustus viehättivät myös. Katsokaa nyt vaikka noita lamppuja!

Kahvilassa on tarjolla todella laaja valikoima erilaisia kahveja: on peruslattea, aeropressiä ja chai lattea (jossa on oikeasti teetä! Ensimmäinen löytämäni kahvila Suomessa, jossa maku ei tule pelkästä siirapista). On teetä ja kaakaota sekä kahvilan omien sanojen mukaan "pieni, mutta ajatuksella koottu valikoima suolaista ja makeaa" kahvin kaveriksi.


Tiskillä oli tarjolla croissanttia, pullaa, keksiä ja taululta bongasin myös kinkku-juustovoileivän. Mutta se, mihin kiinnitimme vitriinissä huomiomme, olivat raakakakut. Ystävälleni raakaravinto oli ennestään tuttua, itse en ole sitä nähnyt kuin televisiossa. Tilasimme molemmat palat kakkua (à 5 e) lattekupposten (à 4 e) seuraksi: ystäväni otti mansikka-suklaakakkua ja minä pelkkää suklaakakkua.


En tiennyt mitä kakulta odottaa (raakaa taikinaa?), mutta kakkupalat maistuivat todella herkullisilta: ei oudolta, ei raa'alta eikä mauttomalta, vaan ihan kunnon kakulta. Pala on pieni, mutta tuhti. Tätä voisi kokeilla vaikka kotona!

Myös kahvi oli hyvää - kassalla sai jopa valita tehdäänkö latte tumma- vai vaaleapaahtoiseen espressoon. Muistan lukeneeni, että nykyisin kahvihifistelijät erottaa tavallisista pulliaisista siitä, että he tilaavat aina vaaleapaahtoista kahvia, mutta me pitäydyimme tummassa. Ainut miinus tulee laktoosittoman maidon puutteesta. Soijamaitoa (ja hylaa) löytyy, joten tilasin soijalatten. Kaikki tarjoillaan kauniista astioista: on Iiittalan Kartio-laseja, Teema-sarjan lautasia sekä koristeelliset lasit kahville.

Viihdyimme mukavalla sohvalla pari tuntia, aina sulkemisaikaan asti. Ihmisiä poikkesi sisään aina silloin tällön, mutta missään vaiheessa ei ollut tungosta. Lisää tilaa on vielä yläkerrassa, josta löytyy useampi sohva pöytineen.

Palvelu kahvilassa on erittäin ystävällistä. Baristoilla on aikaa jutella asiakkaille - seurasin vierestä, kuinka yksi heistä neuvoi japanilaista turistia kahvinvalmistuksen saloihin. Koska kahvilan yhteydessä on myös konseptiputiikki, on myynnissä hyllyittäin erilaisia kahvi- ja teelaatuja.

Johan & Nyström tarjoaa myös raakaruokabrunssia noin kerran kuussa. Onko kukaan kokeillut?

+ Sijainti
+ Ihana tiilirakennus ja kiva sisustus
+ Tilaa, kiireetön tunnelma
+ Erinomainen kahvi
+ Ystävällinen palvelu
+ Tarkkaan harkittu valikoima "kahvipullaa"
+ Raakakakkuja
+ Siistit wc:t, jossa marseille-saippuaa, käsivoidetta, hiuslakkaa ja Chanelin parfyymiä
- Ei laktoositonta maitoa (soijamaitoa löytyy)

S

2 kommenttia:

 1. Mbarista saa muistaakseni chai latten ihan oikeaan teehen. Ja raakakakkuja löytyy lisää muun muassa Silvopleestä Hakaniemistä. Terveisiä San Franciscon notkuvien pöytien äärestä ja kiitokset hurmaavasta blogista, jota on kiva seurata myös ulkomailla oleskellessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä ja mukavista sanoista! Terkkuja San Franciscoon :)

   S/LWB

   Poista

Herättikö teksti ajatuksia? Kysy tai kommentoi - me vastaamme!

Copyright © 2014 Ladies Who Brunch