13. helmikuuta 2013

Kaffa Roastery - hyvä kahvi tulee Punavuoresta

Nyrpistätkö nenääsi lounaspaikkojen kitkerälle sumpille? Oletko joskus nuutuneena kaatanut kuitenkin sen kahvikupposen ja yllättynyt iloisesti? Todennäköisesti kyse on ollut Kaffa Roasteryn kahvista, jota tarjoavat paljon kehutun Fratellon ja La Torrefazionen lisäksi mm. Cafe Picnicit. Kaffa saa nimittäin suodatinkahvinkin maistumaan (ja ei, tämä ei ole maksettu mainos).

Tämä helsinkiläispaahtimo on levittänyt hyvän kahvin sanomaa pikkuhiljaa ympäri kaupunkia. Kaffa Roasteryn kahvia myydään mm. Stockmannilla, Anton&Antoneissa ja monissa muissa pikkuliikkeissä.

Itse paahtimo sijaitsee Punavuoressa, sisustusliike-kahvila Mokon takana. Paahtimosta saa ostaa tuoretta kahvia, erinäköisiä kahvimasiinoja ja käytettyjä juuttisäkkejä. Paikan päällä saa myös nauttia kupposen kuumaa - tarjolla on jos jonkinnäköistä erikoiskahvia. Ja ne tarjoillaan Arabian ihastuttavista 24h-sarjan Tuokio-astioista.

Flat white - laupanpäällisinä kaunis latte art
Viimeksi kävin paahtimossa kahvilla roskaruokabrunssin jälkeen. Brunssilla olin pitäytynyt teessä (pakon edessä), joten kahvihammasta kolotti. Välimatka ei onneksi ollut pitkä. Hetken aikaa tarjontaa silmäiltyäni päädyin tilaamaan laktoosittoman flat whiten (3,20 e), jollaiseen ihastuin Lontoossa.

Maistuisiko espresso, aeropress tai latte?
Kaffassa on korttelikahvilan fiilistä: ystävällinen palvelu ja laadukasta kahvia. Mikäs siinä kirpsakkaa pakkaspäivää viettäessä! Tila on pieni ja suunnitteltu lähinnä mukaan otettavien kahvien ostamiseen, mutta ikkunan vierellä on pitkä ikkunapöytä, jonka ääreen mahtuu muutama ihminen. Mikään oleskelukahvila Kaffa Roastery ei ole, mutta sitä varten on naapurissa esimerkiksi Mokon kahvila.

Kateeksi käy niitä ihmisiä, jotka työskentelevät paahtimon kulmilla ja voivat hakea täältä piristystä iltapäiväänsä. Hyvä kulmakuppila on uuvuttavan työpäivän pelastus!

Tarjonnan edessä hiljentyy suurinkin kahvinkuluttaja

+ Erinomaista kahvia omasta paahtimosta
+ Laktoositonta maitoa
+ Hinta-laatusuhde kohdillaan 
+ Palmusokeri oli uusi tuttavuus
+ Ystävällinen palvelu
+ Jos jonkilaisia kahvintekohärpäkkeitä ja oheistavaraa
- Pieni tila, joka on suunniteltu enemmän take-away-myyntiin

S

4 kommenttia:

 1. Ei hitsi, ei liity postaukseen mitenkään, mutta tulipahan mieleeni kahvista. Olen itse tummapaahtoisen ystävä. Arkisuodatinkahvimme on yleensä Löfberg´s Lilan keskivahva tummapaahtoinen. Illallisilla, viikonloppuaamuina ja silloin, kun haluamme hiukan irroittautua arjesta, keitämme pressoa. Nautin Ruotsissa, Saksassa ja Englannissa siitä, että ihan tavallinen marketin suodatinkahvikin on tummapaahtoisempaa ja aromikkaampaa kuin suomalaiset sumpit.

  Noh, kaikilla ei ole samanlainen maku. Pari lähisukulaistamme on sitä mieltä, että hyvä kahvi on a.) vaaleapaahtoista ja b.) laihaa. Heillä on vielä tapana sanoa, että "keitetääs hyvät laihat kahvit".

  Olen yrittänyt markkinoida hiukan tummapaahtoisempia kahveja vatsaystävällisempinä, mutta ei mene jakeluun. Etenkin vanhempi väki uskoo sokeasti siihen, että mitä miedompi paahto, sen hellävaraisempaa kahvi on vatsalle. Ja sitä "hyvää laihaa kahvia" kitataan sitten pannukaupalla, kun tummapaahtoisempaa riittäisi yksi aromikas kupillinen. Eipä näitä makuasioita vissiin voi muuttaa :)

  Janica, Savusuolaa.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Komppaan kyllä täysin! Käyn säännöllisesti erityisesti yhden ystäväni kanssa tätä keskustelua - hän vannoo JuhlaMokan nimiin, itse en voi sitä litkua sietää. Mitä tummempaa sitä parempaa. Mutta Suomi taitaa olla vaaleapaahtoisen suodatinkahvin luvattu maa, ei sitä kai mikään muuksi muuta.

   S/LWB

   Poista
 2. Komppaan tummapaahdon nimeen kanssa, mutta vaaleapaahtoinen, varsinkin espresso, on myös hyvää. Siinä on usein intensiivisempi ja 'rikkaampi' maku. Mutta niiin alkuperäinen motiivini oli kysäistä, että tiedäthän flat whiten olevan nimenomaan vaaleapaahtoisista puvuista tehtyä? Ainakin hyvä ja alkuperäinen sellainen! Ei heitii, rupes vaan kommentteja lukiessa vaivaamaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Itse asiassa en tiennyt alkuperäisen flat whiten olevan vaaleapaahtoista. Epäilen, että näin ei ainakaan aina Suomessa ole. Muistaakseni Lontoossa juomani erinomainen flat white oli sekin tummapaahdosta tehtyä... Mutta samapa tuo, hyvää yhtä kaikki! Uusimmassa postauksessamme kiittelimme myös Kaffan vaaleapaahtoista kahvia, jota sai Cardemumman brunssilla. On totta, että laadukas ja hyvin tehty vaaleapaahto on hyvää. Sen sijaan suomalaisille tuttu sumppi aka JuhlaMokka ei.

   Kiva kun kävit kommentoimassa!

   S/LWB

   Poista

Herättikö teksti ajatuksia? Kysy tai kommentoi - me vastaamme!

Copyright © 2014 Ladies Who Brunch