25. tammikuuta 2013

Reseptiperjantai: rukiinen puolukkapiirakka

Viikonloppu!

Jos pakastimen perukoille on kesän jäljiltä jäänyt vielä marjoja, kannattaa ne kaivaa nyt esiin. Tällä helpolla ohjeella saat nopeasti maistuvan jälkiruokapiirakan, jolla ilahdutat itseäsi tai vieraita. Rukiinen pohja ja pirtsakat puolukat sopivat erinomaisesti kirpeisiin pakkaspäiviin. Resepti on oma muunnelmani Valion mamman marjapiiraan ohjeesta.

Kävelyä meren jäällä Kaivopuiston edustalla

Rukiinen puolukkapiirakka (laktoositon)



Pohja:

100 g laktoositonta voita
1 dl sokeria
1 muna
1 1/2 dl luomuvehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Täyte:

3-4 dl puolukoita* (tai mitä tahansa marjoja pakastimesta löytyy)
1 prk (200 g) laktoositonta kermaviiliä
1 muna
1/2 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria (tai vaniljauutetta)

Aloita marjapiiraan valmistaminen vaahdottamalla voi ja sokeri. Lisää muna ja jauho-leivinjauheseos.

Levitä taikina voidellun, halkaisijaltaan 23 - 24 cm:n piirasvuoan pohjalle ja reunoille. (Vaihtoehtoisesti voit käyttää 4-5 pienempää piirakkamuottia). Levitä marjat pohjalle.

Yhdistä muut täytteen aineet. Kaada marjojen päälle. Paista marjapiirasta uunin alaosassa 200 asteessa n. 30 min.

* Sekoita jäisiin marjoihin 2 - 3 tl perunajauhoja.

Ta-dah!

♪♫ "I caught the sun on my way home, my way home..."

S

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Herättikö teksti ajatuksia? Kysy tai kommentoi - me vastaamme!

Copyright © 2014 Ladies Who Brunch