18. tammikuuta 2013

Reseptiperjantai: pähkinätoffee

Tässä on resepti niille päiville, kun elämä ahdistaa ja tekee mieli jotain makeaa. Tai niille teistä, joiden sisäinen terveysnatsi nostaa päätään aina kaupan karkkihyllyn kohdalla, mutta jotain hyvää olisi saatava. Löysin reseptin superruokaintoilijan/Trendin toimittajan Kiitos hyvää -blogista.

Pähkinätoffee säilyy jääkaapissa pari viikkoa

Pähkinätoffee (sokeriton, gluteeniton, maidoton)


2 dl sokeritonta luomumantelivoita tai maapähkinävoita
1,5 dl kotimaista luomuhunajaa
½ dl manteleita
½ dl saksanpähkinöitä
½ dl pekaanipähkinöitä

muutama rkl kookoshiutaleita

Puhdistamatonta merisuolaa

Murskaa pähkinät ja mantelit murskaksi, esimerkiksi blenderillä tai sauvasekoittimella. Annostele hunaja paistinpannulle ja lämmitä sitä lieden keskilämmöllä jatkuvasti sekoittaen, kunnes hunaja alkaa vaahdota.

Jatka vaahtoutuvan hunajan hämmentämistä noin 5-8 minuuttia. Mitä pidempään lämmität, sen kovempaa toffeesta tulee.

Käännä liesi pienimmälle lämpötilalle ja lisää manteli- tai maapähkinävoi. Sekoita seosta kunnes se alkaa paksuuntua. Ota pannu pois liedeltä ja lisää murustetut pähkinät, mantelit ja kookoshiutaleet. Sekoita tasaiseksi tahnaksi. 

Kaada lämmin seos esimerkiksi leivinpaperilla vuorattuun vuokaan tai silikonimuotteihin. Tasoita tarvittaessa vedellä kostutetulla veitsellä tai kaapimella. Ripottele pinnalle merisuolaa. (Karkea merisuola olisi tässä parasta, mutta kaapista löytyi vain hienoa.)

Anna jäähtyä jääkaapissa hetken. Mikäli kaadoit toffeen levyksi, leikkaa siitä annospaloja veitsellä. Säilytä esimerkiksi leivinpaperiin käärittynä. Toffee säilyy jääkaapissa pari viikkoa.

Nauti ilman morkkista! 

P.S. Kampista ja Sörnäisistä (sekä lukuisista muista kaupungeista) löytyvästä Punnitse & Säästä -liikkeestä saa ostaa pähkinöitä ja/tai kuivattuja hedelmiä irtomyynnistä. Mukaansa voi ostaa juuri sen verran kuin tarvitsee. Ei siis enää hukkaan heitettyjä euroja tai kaapin perukoille hukkuneita avattuja muovipusseja.

S

4 kommenttia:

  1. Moikka! Sinulla on haaste blogissani :)

    http://dreaminginmydance.blogspot.fi/2013/01/haaste.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Eveliina! Kiitos kommentistasi. Koska käsittelemme blogissamme vain brunssi- ja ruoka-aiheisia juttuja emmekä liiemmin kerro itsestämme, ei meillä ole ollut tapana osallistua haasteisiin. Kiitos kuitenkin, että ajattelit meitä ja onnea blogitaipaleellesi! :)

      S & M
      a.k.a Ladies Who Brunch

      Poista
  2. Heips! Miten kauan nämä makeiset säilyvät hyvinä? Kuivuvatko kivikoviksi ajan myötä eli pitääkö syödä aika nopeasti?

    Kyselee Janica, Savusuolaa.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Janica! Säilytin näitä jääkaapissa kuvassa näkyvässä purnukassa, säilyivät viikon täysin hyvinä - eivät siis kovettuneet lainkaan. Viikossa satsi olikin syöty, joten sen pidempään en ehtinyt testata! ;)

      S/LWB

      Poista

Herättikö teksti ajatuksia? Kysy tai kommentoi - me vastaamme!

Copyright © 2014 Ladies Who Brunch