9. tammikuuta 2013

Aamupäivä Porvoossa: Rongo

Jos jollekin on vielä jäänyt epäselväksi - rakastan Porvoon vanhaa kaupunkia. Hylkäisin Punavuoren silmänräpäyksessä, jos tarjolla olisi asunto jossain vanhan kaupungin historiallisista puutaloista. Niinpä mikä tahansa syy kelpaa vierailulle: sisarellani oli Porvoossa opintoasioita hoidettavana, minä lähdin mukaan muuten vain. Siinä vaiheessa kun opinahjo jäi taakse ja olimme jo kiertelemässä vanhan kaupungin katuja, kello oli vasta niin vähän, ettei yksikään liike ollut vielä auki. Sitä paitsi oli nälkä, joten ensimmäiseksi etsittiin aamiaiskahvila.

Kaupunkia paremmin tuntevana siskoni suositteli kahvila Rongoa. Kahvila sijaitsee kivenheiton päässä vanhan kaupungin "pääkaduista", joten kahvila oli minulle uusi tuttavuus. Vaikka itse rakennus ei olekaan Porvoon parhaimmistoa, on kahvilan sisustuksessa onnistuttu luomaan kotoisuutta: ihanasti eriparia olevat sohvat ja tuolit sekä astiasto tuovat juuri sellaista rentoa fiilistä, jota kirpsakkana talviaamuna kaipasi.


Tarjonnassakaan ei ole valittamista: kahvia saa jos jonkinlaista, hyllyiltä voi napata mukaansa mm. Kaffecentralenistakin tuttua Puroa ja Monterivaa. Vitriinissä on meheviä ja kotitekoisia kakkuja, leivoksia sekä täytettyjä sämpylöitä. Lounasaikaan saa päivän keittoa (4,90 e), jonka lisukkeeksi saa lisäeuroilla joko salaatin tai täytetyn sämpylän.

Mutta koska kello oli hädin tuskin 10, oli aamiaisen vuoro. Tarjolla on mm. ranskalainen aamiainen (10,50 e): ranskalaista maitokahvia, croissanttia, brie-juustoa, hilloa ja hedelmää ym.

Halvemmalla pääsee kun valitsee Rongon myslin (3,90 e), jossa on paksua turkkilaista jogurttia, mysliä ja kuivattuja karpaloita. Mysli ja chai-tee olivat sisareni valinta. Teen ystäviä ei Rongossa ole tosiaankaan unohdettu: valittavana on niin maustettua mustaa ja vihreää (irto)teetä kuin rooibostakin. Sekä mysli että tee tekivät kauppansa: erityisesti karpalot saivat kehuja.


Itse tilasin laktoosittoman flat whiten (3,50 e) ja oliivi-kesäkurpitsa-punainen pesto -muffinin (3 e). Kahvi oli erinomaista, ja ihastuttava kuppi kruunasi makunautinnon! Muffini oli sekin juuri niin hyvä kun päältä saattoi kuvitella: sopivan kostea, mehevä ja maut kohdillaan. Ei liian suolainen ja sopivan täyttävä. Nappivalinta!


Jos on käymässä Porvoossa ja kahvihammasta kolottaa, pieni detour ei mene tässä tapauksessa hukkaan. Jo pelkästään Rongon kakut vetivät (ainakin ulkoisesti) vertoja englantilaisille teepuodeille.

+ Kiva sisustus
+ Hauskat eriparia olevat astiat
+ Erinomainen kahvi
+ Hyvä teevalikoima
+ Laktoositon maito
+ Kotitekoisia kakkuja ja suolaisia herkkuja
+ Ystävällinen palvelu
+ Hyvä musiikki
+ Vähän sivussa turistirysistä
- Hinnat yhtä kovat kuin muissakin vanhan kaupungin kahviloissa

S

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Herättikö teksti ajatuksia? Kysy tai kommentoi - me vastaamme!

Copyright © 2014 Ladies Who Brunch