23. joulukuuta 2012

The Modern Pantry: brunssia lontoolaisittain

Kävin joulun alla tapani mukaan Lontoossa tapaamassa ystävääni ja nauttimassa joulutunnelmasta. Oxford Streetiä koristivat jo joulukuun ensimmäisellä viikolla jouluvalot, joiden sponsorina tänä vuonna oli Marmite (tuo vastenmielinen hiivasta tehty levite). Liberty, Fortnum & Mason sekä muut tavaratalot olivat pistäneet parastaan jouluosastoilla, joissa turistit kasasivat korikaupalla jouluisia tuliaisia - minä muiden mukana. Fortnum & Masonin teetä ei voita mikään!
Koska Lontoossa oltiin, halusin päästä taas kokeilemaan uusia ruokaelämyksiä. Kaupungista löytyvät parhaat kahvilat, kakut ja cupcakesit. Edellisellä kerralla teemana oli afternoon tea (joskin sitä juotiin tälläkin reissulla - Jane Austenin jalanjäljissä), ja tällä kertaa halusin päästä maistamaan lontoolaista brunssia.

Ystäväni suosituksesta varasimme pöydän sunnuntaiaamuksi the Modern Pantry -nimiseen ravintolaan Clerkenwellin kaupunginosassa. Raflaa on suositeltu siellä sun täällä - eikä turhaan! Kahvila on pieni, mutta todella valoisa ja viihtyisä. Brunssi kootaan tee-se-itse-periaatteella ruokalistasta, josta voi tilata aamiaisannoksia mielensä mukaan.

Kyseisenä aamuna mieleni teki pink grapefruit -mehua, Monmouth Coffee -paahtimon herkullista kahvia sekä croissanttia kahdella hillolla. Toinen hilloista oli jonkin sortin marjasekoitus, ja ah niin hyvää! Parasta maistamaani hilloa ikinä. Kysyimme kyllä tarjoilijalta mitä hillossa oli, mutta unohdin ainesosat lähes samantien. (Nuoruusiän dementia?)

Englantilaisethan eivät juuri tunne käsitettä laktoositon (joskin ihan tavallisista kaupoista saa ostaa laktoosittomia maitotuotteita), joten join viikon soijamaitoon tehtyä kahvia. Se nyt ei niin haitannut, sillä kahvi oli lähes poikkeuksetta tolkuttoman hyvää - eikä soijamaidon pistävästä sivumausta ollut tietoakaan.

English muffins
Ns. pääruoaksi tällä brunssilla valitsin englantilaisia muffineita (sämpylää), jonka päällä oli:
 • teellä maustettua savustettua lohta
 • kaksi uppopaistettua munaa
 • pinaattia
 • yuzu hollandaise -kastiketta
NAM!

Tee ja lohi kuulostaa erikoiselta yhdistelmältä enkä yhtään tiennyt mitä siltä pitäisi odottaa. Mutta erikoisuudestaan huolimatta yhdistelmä toimi. Tätä voisi kokeilla kotona (jos tietäisi mistä alottaa).

Yuzu oli myös itselleni ennestään tuntematon hedelmä. Pienen googlailun jälkeen selvisi, että se on aasialainen sitrushedelmä. Piristi kirpsakasti muuten niin tuttua hollandaisekastiketta.

Kuvista ei nyt oikein välity se pienen ravintolan rento ja valoisa tunnelma, joka sisustuksen ja puheensorinan yhdistelmästä syntyi. Mutta jos asuisin Lontoossa, voisin hyvin kuvitella istuvani täällä kerran jos toisenkin.

Tämän brunssin jälkeen olo oli paitsi kylläinen myös äärettömän rento. A+!

P.S. Angelin tube-aseman (Northern line) vieressä on kahvila nimeltään Coffee Works, jossa join valehtelematta elämäni parhaan kahvikupposen. Niin pehmä ja makuhermoja hivelevä elämys! Eikä flat whitella ollut hintaakaan kuin £2.50. Suosittelen pistäytymään Angelissa jo pelkästään kahvin takia. Angelissa on muutenkin kivoja kauppoja, ravintoloita ja kahviloita - eikä juuri lainkaan turisteja!
Näiden jouluisten tunnelmien myötä toivotan kaikille lukijoille rentouttavaa ja lumista joulua!

S

2 kommenttia:

 1. Lontoossa pitäisi kyllä päästä käymään uudestaan. Ikävä.. :(

  Brunsseilla olisi muutenkin tosi kiva käydä myös Suomen ulkopuolella. Mutta ennen sitä vedetään perinteinen jouluähky! :P

  Rauhallista joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lontooseen ei kyllä kyllästy ikinä! Samuel Johnson oli täysin oikeassa: 'When a man is tired of London, he is tired of life.' Brunssit ulkomailla ovat kiva elämys, aina niistä saa jotain uutta ja inspiroivaa irti :)

   Rauhallista ja maukasta joulua!

   S/LWB

   Poista

Herättikö teksti ajatuksia? Kysy tai kommentoi - me vastaamme!

Copyright © 2014 Ladies Who Brunch