23. marraskuuta 2012

Reseptiperjantai: Ruisrieskat aamiaiselle

Perjantai on täällä taas! Viikonlopussa parasta on se, että aamiaiseen on aikaa panostaa - no, ainakin jos ei tarvitse mennä töihin. Ja mikään ei voita tuoretta omatekoista leipää!

Koska en omista leipäkonetta eikä hiiva ole ystäväni, ovat nämä ruisrieskat ohra-perunarieskojen ohessa luottoleipomuksiani. Tekemiseen paistamisineen menee vain vartti. Ja se taivaallinen tuoksu!


Ruisrieskat (4 kpl isoja)


2,2 dl ruisjauhoja
1 dl spelttijauhoja (muukin käy)
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 kananmuna (onnistuu ilmankin)
2 dl piimää
2 rkl margariinia (juoksevaa tai sulatettua)
(kourallinen pellavansiemeniä)

1. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää piimä ja margariini.

2.  Levitä leivinpaperiarkki uunipellille ja ripottele sille vähän jauhoja. Taputtele taikinasta leivinpaperin päälle neljä rieskaa ja pistele ne haarukalla.

3. Paista rieskat 225 asteessa 10-15 minuuttia.

Tarjoile rieskat lämpiminä vaikkapa juuston ja leikkeleen tai kasvisten kanssa. Leivinjauheella nostatetut leipäset ovat parhaimmillaan samana päivänä.

Mitäs tykkäätte, meenekö kokeiluun? Onko teillä omia suosikkireseptejä verkkaisiin aamuihin? Saa jakaa!

S

2 kommenttia:

  1. Menee kokeiluun. :) Haluisin tehdä myös lantturieskoja. Rieskat = nam. :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm! Lantturieskoja en ole kokeillutkaan. Pitääpä pistää korvan taakse :) S/LWB

      Poista

Herättikö teksti ajatuksia? Kysy tai kommentoi - me vastaamme!

Copyright © 2014 Ladies Who Brunch