9. marraskuuta 2012

Reseptiperjantai: maistuvat browniet

Brownie-reseptejä on maailma pullollaan, mutta siitä huolimatta sitä täydellistä reseptiä sain metsästää useamman vuoden. Se - kuten niin moni muukin luottoreseptini - löytyi lontoolaisen Hummingbird bakeryn ensimmäisestä kirjasta. (Samaisen leipomon toisesta kirjasta on viime viikon omenapiirakkaohje.)

Tällä reseptillä yllätät vaikka isän isänpäivänä. Pieni varoituksen sana tosin: tästä reseptistä on terveellisyys kaukana!

Tämä satsi tehtiin tupla-annoksella taikinaa

Hummingbird bakeryn browniet (12 kpl)


200 g tummaa suklaata (esim. Brunberg)
175 g suolatonta voita
325 g sokeria
130 g jauhoja
3 kananmunaa
tomusokeria koristeluun

33 x 25 x 5 cm uunivuoka

Lämmitä uuni 170°C:een.

Laita suklaa ja voi kuumuutta kestävään kulhoon ja kulho hiljalleen kiehuvan vesikattilan päälle. Varo ettei suklaakulhon pohja osu kiehuvaan veteen. Sekoittele, kunnes suklaa ja voi ovat sulaneet ja seos on tasaista.

Siirrä kulho pois levyltä. Lisää sokeri ja sekoita hyvin. Lisää jauhot ja sekoita seos tasaiseksi. Lisää lopuksi kananmunat ja sekoita, kunnes seos on paksua ja sileää.

Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja paista noin 30-35 minuuttia tai kunnes leivosten pinta "repeilee" päältä (kuva), mutta ne ovat sisältä vielä pehmeitä. Huom! Varo ylipaistamasta brownieita, jotta reunoista ei tule kuivia ja kovia. Jätä browniet jäähtymään ennen kuin ripottelet päälle tomusokeria.

Voilà!

S

4 kommenttia:

  1. Nami! Ainesosat näyttävät tosiaan olevan sen verran kohdillaan, että pitänee kokeilla tätäkin brownie-reseptiä :)

    VastaaPoista
  2. Ooh :-) oon kerran tehny brownieita ja en muista mistä se resepti oli, mutta ne eivät kauheen hyviä olleeet.. ihan littanoita, vaikka maku olikin melko kohdillaan. olisin toivonut sellaista kuohkeaa rakennetta :) tätä voisi testailla joskus kun haluaa oikeen mättöleivoksia!

    http://siivujaonnesta.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, brownien luulisi olevan simppeli leivonnainen, mutta yllättävän moni resepti on pettymys. Siksi ilo olikin suuri, kun tän löysin! Tärkeintä on vahtia, ettei browniet ehdi olla uunissa minuuttiakaan liikaa - se on ainut kohta, missä tässä voi mennä pieleen. Tosin kyllä ne kuivahtaneetkin browniet ihan syötäviä on Nimim. testattu on.

      S/LWB

      Poista

Herättikö teksti ajatuksia? Kysy tai kommentoi - me vastaamme!

Copyright © 2014 Ladies Who Brunch