19. marraskuuta 2012

F8 Teman brunssi (Stockmann)

Helsingin Stockmannin yläkerran F8-ravintolamaailma tarjoaa nykyisin myös brunssia. F8 Tema on Fazerin ravintola, joten odotin suurella mielenkiinnolla brunssin mahdollisia eroja ja yhteneväisyyksiä Kluuvin Fazerin tarjontaan. Varsinkin, kun olin lukenut brunssin kahvittomuudesta.Brunssi maksaa normaalisti suolaiset 29 euroa, mutta joulukuun 2. päivään asti brunssin saa 21 eurolla. Alekuponki löytyy täältä. Mutta mitä rahalla sitten saa?

 • Erilaisia salaatteja: mm. katkarapu-couscous, waldorf ja cesar
 • Marinoituja herkkusieniä
 • Melonia ja ilmakuivattua kinkkua
 • Kylmäsavulohta
 • Ruisnappeja ja savulohitahnaa
 • Vuohenjuusto-tomaattipiirakkaa
 • Pääruoan: liha, kala tai kasvis
 • Jälkkäriä: kakkua, valkosuklaamoussea, minismoothien, juustoja ja hedelmää

Kaikki alkuruokapöydän tarjoilut salaateista piirakkaan olivat maukkaita ja taattua Fazer-laatua. Vuohenjuusto-tomaattipiirakka oli oma suosikkini, ystäväni piti eniten savulohitäytteisistä ruisnapeista. Teimme kuitenkin jännän havainnon: vaikka kaikki ruoat olivat itsessään hyviä, ne eivät välttämättä sopineet yhteen. Muun muassa kylmäsavulohi jäi tästä syystä syömättä.

Pääruoan saa valita kolmesta vaihtoehdosta: tänä sunnuntaina tarjolla oli savustettua siikaa, härän bbq-ribsejä tai punajuuririsottoa. Valitsimme ribsit, jotka osoittautuivat nappivalinnaksi! Niin mureaa ja pehmeää lihaa en ole eläessäni syönyt! Pääruoka oli tämän brunssin ehdoton helmi.

Jälkiruokapöydässä oli täytekakkua, valkosuklaamoussea, juustoja ja hilloja, hedelmiä ja suklaakakkua sekä minikokoinen mangosmoothie. Yleensä inhoan täytekakkuja, mutta tämä mansikkakakku oli täydellisesti kostutettu ja herkullinen. Mangosmoothie oli silti oma suosikkini, kun taas ystäväni ylisti valkosuklaamoussea ja manchego-juustoa. Yllättävää kyllä suklaakakku ei tällä kertaa maistunut: se oli liian tuhtia ja "kitkerää".

Härän bbq-ribs
Ravintolan sisustus on mukavan moderni ja siisti. Taustalla soi elävä pianomusiikki, joka alkuihastuksen jälkeen alkoi käydä hermoille. Pianisti soitti pelkkiä 90-luvun melankolisia "hittejä", jotka eivät varsinaisesti nostattaneet tunnelmaa. Olisimme toivoneet joko pysyttelemistä klassisessa tai hyvässä jazzissa. Palvelukin oli ystävällistä - erityisesti yksi naistarjoilijoista oli todella hymyileväinen ja ystävällinen (nuoremmat voisivat ottaa oppia!).

Musiikkia ja asiakaskuntaa katsoessa käy aika pian selväksi, että tämän brunssin kohderyhmä ovat keski-ikäiset (tai sen ylittäneet) Stockmannin kanta-asiakkaat. Koska ravintola oli koko ajan täynnä, kohderyhmän saavuttamisessa on selvästi onnistuttu. Toki joukkoon mahtui muutama nuorempikin seurue.

Itselleni brunssista jäi kaikesta huolimatta aika laimea fiilis. Tämä ei taivaallisesta pääruoasta huolimatta nouse helsinkiläisten brunssien top-listalle, enkä usko tulevani tänne uudestaan. Ehkä levoton istumapaikka wc-ovien vieressä ei varsinaisesti auttanut asiaa... tai väsymys, joka johtui naapurien yön yli kestäneistä Finnhits-bileistä. Suurin miinus tulee silti siitä, että kahvi ei kuulu brunssin hintaan. 29 eurolla (ja jopa alennetulla 21 eurolla) pitäisi ehdottomasti saada edes suodatinkahvia! (Brunssilla ei ole tarjolla muuta kuin vettä, paitsi lisämaksusta.) Mikä brunssi se sellainen on, jossa kakun kanssa ei saa kahvia tai teetä? Ei mikään.

Suklaakakku oli liiankin tuhtia
Jos haluaa skipata pääruoan, jää brunssille hintaa 19 euroa. Sillä hinnalla saa kuitenkin kivenheiton päästä Kluuvin Fazerista huomattavasti runsaamman brunssin, joten tätä vaihtoehtoa emme suosittele. Pöytä F8 Temaan kannattaa varata etukäteen: väkeä lappasi sisään tasaiseen tahtiin eikä kaikille riittänyt istumatilaa.

+ Ruoka on hyvää
+ Pääruokamme bbq-ribsit sulivat suussa!
+ Jälkkärit (paitsi suklaakakku)
+ Kiva sisustus
+ Palvelu
+/- Pianisti (kiva idea, musiikkivalikoimaa voisi rukata)
+/- Brunssin kohderyhmä on selvästi iäkkäämpi Stockmannin kanta-asiakaskunta
- Aineosaluetteloita ei ole missään, ei liioin allergiamerkintöjäkään
- Osa ruoasta oli vähän väliä loppu, täyttämisessä kesti
- Kahvi ei kuulu hintaan(!?)
- Juomaksi pelkkää vettä

S

2 kommenttia:

 1. Mun suosikit olivat myös vuohenjuusto-tomaattipiirakka sekä ne savulohitäytteiset ruisnapit. Iso nam! Ja olen samaa mieltä suklaakakusta, aivan liian tuhtia.

  Vähän tulin kateelliseksi teidän syömistä ribseistä. :P

  Tajusin juuri, etten ole kirjoittanut blogiin arvostelua Kluuvin Fazun brunssista (vaikka oon käynyt siellä ainakin kolme kertaa), tämä täytyy korjata nopeasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla :) Ja odottelen mielenkiinnolla arviotasi Kluuvin Fazerin brunssista! Jännä nähdä meneekö mielipiteet yksiin :)

   S/LWB

   Poista

Herättikö teksti ajatuksia? Kysy tai kommentoi - me vastaamme!

Copyright © 2014 Ladies Who Brunch