1. marraskuuta 2012

Cafetoria Roastery

Mikään ei ole sen kivempaa kuin löytää sattumalta uusi hyvä kahvila! Tämä on yksi niitä Helsingin kantakaupungissa asumisen iloja. Huomasin vahingossa bussin ikkunasta, että Runeberginkadulle (Kauppakorkeakoulun nurkille) oli ilmestynyt uututtaan hohtava kahvila, Cafetoria Roastery. Pikapuhelu kulman takana asuvalle siskolle, ja hetken päästä istuimmekin jo kahvilla!Kahvilan etuosassa on myynnissä kaikenlaisia kahveja aina pavuista jauhettuun espressoon - kahvimasiinoista puhumattakaan. Yksi seinä on maalattu mustaksi ja siihen on piirretty kartta, johon on merkitty mistä kaikkialta kahvia tulee. Kovin tarkasti en ehtinyt valikoimaan tutustua, mutta pikavilkaisulla myynnissä näytti olevan ainakin Mokkamestareiden kahvia ja omaa paahtoa: Cafetorian paahtimo sijaitsee Lohjalla.

Kahvilan sisustus on moderni mutta ei kylmä. Tunnelma on latinalaishenkinen - lukeehan ikkunassakin jo "Finnish roastery, Latin heart". Seinältä löytyy myös hauska "kahvin luomiskertomus" englanniksi ja espanjaksi.


Ensimmäisen testin kahvila läpäisi heti, kun ystävällinen myyjä kertoi, että laktoositonta kahvimaitoa löytyy. Hinnatkin ovat helsinkiläisittäin kohtuulliset: tilasin cafe au lait'n (3 e) ja sisareni cappucinon (3 e). Hyvin maistui! Huikopalaakin saa: tarjolla oli mm. pähkinä-nougat-croissantteja ja gluteenittomia keksejä. Jos kahvi ei maistu, saa kahvilasta myös kaakaota, teetä ja tuoremehua.

Plussaa ystävällisestä palvelusta ja siististä yleisilmeestä. Vaikka kahvila meni kiinni jo kuudelta, ei viittä yli kukaan tullut hoputtamaan asiakkaita ulos (toki lähdimme omin neuvoin). Kahvila ei vielä ole auki lauantaisin, mutta ilmeisesti tulevaisuudessa on. Kannattaa ehdottomasti poiketa!

Lisää kuvia Shop&Showroomista Cafetorian Facebookissa.

+  Hyvä kahvi
+ Laktoositon maito
+ Kohtuulliset hinnat
+ Ystävällinen palvelu
+ Iso valikoima kahveja kotiin ostettavaksi
+ Siisti ja moderni yleisilme
- Leivonnaisvalikoima ei ole järin suuri, esim. kakkuja ei täältä löydy
- Pöytiä on vain kolme (tosin pitkää) + ikkunapöytä

S

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Herättikö teksti ajatuksia? Kysy tai kommentoi - me vastaamme!

Copyright © 2014 Ladies Who Brunch