19. lokakuuta 2012

Reseptiperjantai: maailman parhaat aamiaismuffinit

Blogimme on 1-vuotias! Sen kunniaksi kasasimme brunssiarviot yhteen paikkaan, josta ne löytää kätevästi. Ja sokerina pohjalla uusi herkullinen resepti viikonloppuaamujen pelastajaksi!

Nämä hunaja-pähkinä-banaanimuffinit ovat maistuva, ruokaisa ja sokeripommeja terveellisempi vaihtoehto aamiaiselle tai kotibrunssille. Sokeri korvataan hunajalla ja voin tilalla käytetään auringonkukkaöljyä. Näistä voi nauttia hyvällä omallatunnolla - mausta tinkimättä!

Hunaja-pähkinä-banaanimuffinit 

Kuva: The Guardian
(The Guardian: Honey nut banana muffins)

125 g pilkottuja pähkinöitä
150 g hunajaa (akaasiaa tai tavallista juoksevaa)
350 g kypsiä kuorittuja banaaneja
75 ml auringonkukkaöljyä (esim. Keiju on suomalaista)
2 keskikokoista kananmunaa
200 g jauhoja
100 g täysjyvä- tai spelttijauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia

Laita pähkinät ja hunaja kasariin, anna kiehua ja siirrä sivuun jäähtymään, kunnes seos on juuri ja juuri lämmin. Muussaa baanaani ja sekoita se hunaja-pähkinäseokseen yhdessä munien ja öljyn kanssa, kunnes seos on kunnolla sekoittunut. Siivilöi joukkoon jauhot, leivinjauhe ja kaneli ja kääntele ne varoen seokseen. Sekoita, kunnes jauhokokkareita ei enää ole.

Vuoraa 12 muffinipellin koloa paperivuoilla ja täytä ne 3/4 täyteen. Paista 180°C:ssa noin 25 minuuttia. Kokeile kypsyyttä cocktailtikulla - muffinit ovat valmiita, kun keskelle muffinia upotettuun tikkuun ei enää tartu taikinaa. Nosta muffinit varoen jäähtymään.

Voit halutessasi tehdän taikinan valmiiksi jo edellisenä iltana ja säilyttää sitä jääkaapissa. Väri tummuu hieman, mutta maku ei kärsi.

Vinkki: Jos sinulla on aikaa, voit levittää pilkotut pähkinät leivinpellille ja pistää ne 180°C uuniin noin 10 minuutiksi ennen kuin aloitat leipomisen. Näin muffineihin tulee pähkinäisempi maku.

Ja loppuun taas rentoa viikonloppumusaa, olkaatte hyvät!

P.S. Mitä mieltä olette blogimme reseptiperjantaista ideana? Sopivatko ne brunssi- ja kahvila-arvioiden sekaan vai tuleeko blogitaivaan reseptibloggauksia jo korvista ulos?

S

6 kommenttia:

  1. Aamupalareseptit ovat tervetulleita! :) Ja sopivat musta hyvin yhteen brunssiarvostelujen kanssa. Ja eihän täällä sitten tarvitse käydä perjantaisin, jos reseptit eivät nappaa.

    Ihanaa viikonloppua! Me suunnataan brunssille sunnuntaina. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Huli! Kiva kuulla, että reseptit otetaan suopeasti vastaan :) Teemana kun kuitenkin on aamaiselle ja brunssille sopivat tarjottavat. Ja ihan kuten sanoit, eihän tänne ole pakko perjantaisi tulla jos reseptit ei kiinnosta. Hauskaa brunssia! Täytyy tulla lukemaan arvio, kun se ilmestyy

      S/LWB

      Poista
  2. Oi, minusta nämä aamiasreseptit ovat tervetullutta vaihtelua ja tukevat kuitenkin blogin ideaa! Voihan sitä joskus brunsseilla ihan kotosallakin:) Ja näitä tulen ehdottomasti kokeilemaan, kiitos reseptistä!

    http://siivujaonnesta.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hauskaa leipomista, toivottavasti maistuu :)

      S/LWB

      Poista

Herättikö teksti ajatuksia? Kysy tai kommentoi - me vastaamme!

Copyright © 2014 Ladies Who Brunch