12. lokakuuta 2012

Reseptiperjantai: Herkulliset pannukakut brunssille tai aamiaiselle

Tässä mitä parhain pannukakkuresepti, jos haluaa jotain ekstrahyvää viikonloppuaamiaiseen tai kotitekoiseen brunssiin. Pannukakut on superhelppo tehdä ja ne paistetaan kuumalla pannulla. Valmistus ei vie montaakaan minuuttia, mutta lopputulos on mitä maittavin (ja melkein terveellinen) - kokeilkaa vaikka! Resepti on Summer Harms -blogista.

Piimäpannukakut


Määrät muutettu desilitroiksi:
n. 2,4 dl kaurahiutaleita
n. 2,4 dl täysjyvävehnäjauhoja (käytin luomuvehnäjauhoja)
1 tl sokeria tai hunajaa
1 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
n. 4,8 dl piimää
2 vatkattua kananmunaa

voita paistamiseen

1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää piimä ja vatkatut kananmunat. Sekoita hyvin.
2. Kaada noin 1/2 dl taikinaa kuumalle voidellulle pannulle. Käännä pannukakku ympäri, kun pintaan alkaa ilmestyä kuplia. Ole tarkkana, ettei pannari pala!

Puolella taikinalla tulee n. 3 isoa tai 6 pientä pannaria. Tällä ohjeella saa siis paistokoosta riippuen ainakin 6-12 pannaria.

Vinkki: Itse tykkään lisätä taikinaan aina kanelia ja kardemummaa. Heitin mukaan myös 1 tl vaniljasokeria ja vähän kookoslastuja. Tarjoiluun sopii ainakin vaahterasiirappi. Nam!

Seuraava postaus onkin uusi brunssiarvio, pysykää kuulolla!

Ja loppuun vähän chilliä viikonloppumusaa à la Grizzly Bear:


S

2 kommenttia:

  1. Nämä kuulostavatkin tosi hyvälle, olen usein miettinyt kokeilevani näitä amerikkalaistyyppisiä versioita, mutta en ole saanut aikaiseksi. Näissä kun on vielä kauraakin (jota tungen lähes kaikkeen leivontaan...), alkaa tekosyyt olla tekemättä käydä vähiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Jos jollain reseptillä amerikkalaisia pannareita aloittaa, tämä on kyllä siitä helpoimmasta päästä - mausta tinkimättä. Siitä vaan kokeilemaan!

      S/LWB

      Poista

Herättikö teksti ajatuksia? Kysy tai kommentoi - me vastaamme!

Copyright © 2014 Ladies Who Brunch