3. lokakuuta 2012

Café Engelin lounas

Olen käynyt Engelissä lounaalla nyt kahdesti. Jotenkin olen kuitenkin onnistunut paikalle niin, että molemmilla kerroilla lounaslista on ollut sama.  Oletan, että lista vaihtuu vähintään viikoittain, mutta ongelmana on se, että lounaslistaa ei löydy netistä (tai ainakaan minä en ole sitä onnistunut löytämään.) Niinpä on sattuman kauppaa mitä listalla kulloinkin on.

Molemmilla käyntikerroilla päivän listalla on ollut punajuuripihviä (12,40 e), lohikeittoa (9,80 e) ja joku kolmas vaihtoehto, joka tällä kertaa oli katkaraputäytteinen uuniperuna. Edellisellä kerralla söin punajuuripihvejä (nam!), mutta tällä kertaa valitsin pysyvältä lounaslistalta perinteiset lihapullat.


Punajuuripihviannokseen kuuluu marinoituja herkkusieniä, majoneesia, rucolaa ja parmesaanilastuja. Yhdistelmä on suussa sulava - ja yllättävän täyttävä. Majoneesia on tuhdisti ja se on niin hyvää, että sitä tulee helposti syötyä liikaa. Mutta annos kokonaisuudessaan on todella herkkullinen, yksi parhaista lounasannoksista, jonka olen tähän mennessä syönyt. Saman totesi myös lounasseurana ollut äitini.

Lihapullien lisukkeena on perunamuusia ja suolakurkkuja. Annos oli sekin maukas, joskaan ei yhtä hyvä kuin punajuuripihvit - ehkä hieman mitäänsanomaton. Nämä lihapullat eivät vedä vertoja Torin kuuluisille lihapullille, mutta lounaaksi ihan maittava vaihtoehto. Lihapullia olisi tosin voinut olla hieman enemmän kuin ne kolme, vaikkapa neljä. Mutta ei annoksesta nälkä jäänyt!

Engelin erikoisuutena on pöytiintarjoilu, joka on ripeää ja ystävällistä. Muutenkin paikkana kahvila on tunnelmallinen ja kivaa vaihtelua useimmille lounasravintoloille. Aito ruusu pöydissä on kiva lisä! Melu yltyy kuitenkin ajoittain aika kovaksi, joten mitään hiljaista hetkeä tänne ei kannata tulla viettämään.

Tarjoilija ehdotti lounaan päälle kupit cappucinoa, mutta koska maitovaihtoehtoja oli tasan hyla ja soija, skippasin kahvin.

Engel on kiva lounaspaikka, varsinkin jos haluaa vaihtelua työpaikkaruokalalle. Ruoka on tasokasta ja maukasta, hinta-laatusuhdekin on ihan kohdillaan.

+ Sijainti Senaatintorin kupeessa
+ Pöytiintarjoilu
+ Ystävällinen palvelu
+ Maittava, tasokas ruoka
+ Siisti, viehättävä tila
+ Vitriinissä hyvännäköisiä kakkuja, jos jälkiruokaa kaipaa
- Ruokalistaa ei ole netissä(!)
- Laktoositonta maitoa ei ole eikä hirveästi laktoosittomia ruokavaihtoehtojakaan
- Meluisa

S

8 kommenttia:

 1. Käyn usein syömässä lounasta naapurin ravintola Sunnissa, mutta Engeliin en ole vielä uskaltautunut - suunnattoman ärsyttävää, ettei ruokalistaa ole netissä! Ehkä pitänee uskaltautua käymään, joskin jokapäiväiseksi lounaaksi melko kallis (sopiva olisi 9-10 €). Eilen kävin Pure Bistrossa (nam!) ja tänään Anton&Antonin pop-up-ravintolassa Kiseleffin talossa (aika kiva tunnelma!). Pitäisi varmaankin alkaa raahata kameraa mukana töissä, jotta saisi blogiinkin jotain sisältöä näistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin itsekin tänään Ravintol Sunnissa lounaalla, arviota kuvineen siis luvassa! Puhut asiaa, ei Engeliin tai Sunniin joka päivä ole asiaa - tai tili on miinuksella alta aikayksikön. Mutta vaihteluna kivoja. Anton&Antonin pop-up-ravintola kuulostaa mielenkiintoielta, sinne täytyneekin suunnata seuraavaksi!

   S/LWB

   Poista
  2. Anton&Anton-vinkki pitääkin muistaa ja ehkä Ladies muistuttaa, jos meinaa unohtua? :)

   Poista
  3. Hei kiirehtikää tuonne Anton&Antoniin, jos meinaatte käydä, ymmärsin että se olisi auki vain tämän viikon loppuun!

   Poista
  4. Kiitos Sini! Käväisin tänään kollegani kanssa ovella, mutta kasvissyöjää valikoima ei vakuuttanut, joten lounastimme Engelissä. Näillä näkymin pop-up raflan arvio jää tällä kertaa tekemättä, förlåt!

   P.S. Mutta jos joku teistä käy paikan päällä, räpsii pari kuvaa ja haluaa esiintyä vierailevana arvioijana, sekin onnistuu! S-postia vaan meille niin sovitaan ;)

   S/LWB

   Poista
 2. Miksi hyvännäköiset kakut on miinus?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo hups, siinä on käynyt virhe. Hyvännäköiset kakuthan on extraplussaa!

   Poista

Herättikö teksti ajatuksia? Kysy tai kommentoi - me vastaamme!

Copyright © 2014 Ladies Who Brunch