14. lokakuuta 2012

Brunssi @ Café Piritta

Heti alkuun täytyy myöntää, että odotin Cafe Piritan brunssia hieman ristiriitaisin tuntein. Monet kehuvat terassia, josta ei enää tällä syyssäällä tarkene nauttia, mutta tarjonnasta ollaankin sitten montaa mieltä. Kahvilalla on Ursulan tapaan erinomainen sijainti veden ääressä, mutta onko kahvilassa muutakin nautittavaa kuin maisemat?


Piritan lauantaibrunssi kustantaa 18,90 euroa. Rahalla saa:
 • kasviksia ja hedelmiä
 • maustamatonta jogurttia
 • couscous-salaattia
 • lämpimiä ruokia: falafeleja, lihapullia, kanaa, pekonia
 • munakasta ja piirasta
 • leipää ja minicroissantteja
 • yhdenlaista juustoa ja leikkelettä
 • keittoa
 • mehua ja kahvia
 • jälkkäriä.
Luettelona ruokamäärä vaikuttaa vakuuttavalta, mutta valitettavasti todellisuus on hieman toinen. Jokainenhan toivoo brunssilta hieman eri asioita, mutta itselleni brunssilla tärkeintä ovat croissantit, jogurtit, hyvä munakas, tuoreet hedelmät ja kasvikset sekä kunnon jälkiruoka (hyvää kahvia unohtamatta!). Brunssiseurani Opettajatar J kaipasi puuroa ja jogurtille jotain lisukkeita, esimerkiksi mysliä. Olimme molemmat yhtä mieltä siitä, että brunssilta odotamme tuhtia aamiaista: nimensä mukaisesti jotain aamiaisen ja lounaan välitä. Emme päivällistä - keittoa, lihapullia tai kanankoipia.

Nyt kun kello lähenteli yhtä, lämmin ruokakin maistui, mutta muuten brunssin tarjonta oli pieni pettymys. Suurinta noottia tulee siitä, että kasvikset ja hedelmät olivat selvästi nahistuneita. Vesimeloni näytti lähes harmaalta ja kurkku maistui nahkealta - ei näin! Leivät olivat ihan hyviä, samoin croissantit - ihan ok, mutta eivät erikoisia. Kaipasimme karjalanpiirakoita, jotka olivat loppuneet jo puolilta päivin.


Brunssilla on selvästi satsattu lämpimään ruokaan, sillä brunssiin olisi kuulunut keittokin. Tänä lauantaina tarjolla olisi ollut borssikeittoa, jota kumpikaan meistä ei maistanut. Ei vaan tehnyt mieli. Lihapullat olivat hyviä ja falafelit kiva lisä. Couscous-salaatissakaan ei ollut moittimista.

Jälkiruokapöytä oli... no, lähinnä vitsi. Kuivahtanutta vadelmapullaa ja jotain tuorejuustokuorrutteista (taateli?)kakkua. Ei todellakaan mikään brunssin huipentuma. Eikä kyse voi olla vaihtoehtojen puutteesta, sillä vitriinissä kakkuja oli vaikka millä mitalla! Miksei sieltä voisi kiikuttaa yhtä jälkiruokapöydän koristeeksi?

Kahvi sen sijaan oli hyvää - tarjolla oli Reilun kaupan Puroa, johon sai lorauttaa laktoositonta kahvimaitoa. Kahvit sai isoon kuppiin, joten kahvia sai kerralla kunnon kupillisen.


Piritan eittämättä suurin plussa on terassi, jolta voi ihailla Tokoinrantaa ja Helsingin kaupunkimaisemaa. Nyt kun brunssi piti syödä sisätiloissa, ei varsinaisesta tunnelmasta saanut juuri nauttia. Sisustus on tylsä ja ruokalamainen, ei erityisen viihtyisä. (Mikä näitä uusia rakennuksia vaivaa? Missä ovat ne telkkarin sisustussuunnitelijat ideoineen?)

Oliko brunssi sitten hintansa arvoinen? No ei. Piritasta lähtiessä fiilis oli aika mitäänsanomaton ja lievästi pettynyt. Samalla hinnalla saa aivan toisenlaisen brunssin Ekbergiltä tai Fazerilta.

Pettymystä lievensi hyvä seura, kaunis syyspäivä ja ihana aurinko - sekä se, etten mennyt paikalle suurin odotuksin. En usko, että syön tätä brunssia enää uudestaan, mutta voisi tänne kahville tulla kesällä, kun saa istua terassilla. Kahvilan valikoima näytti brunssia houkuttelevammalta. Potentiaalia on, mutta nyt sen on annettu mennä hukkaan.

+ Helsingin parhaat brunssimaisemat
+ Lämpimiä ruokia, mm. falafelia ja kanankoipia
+ Laktoositon jogurtti ja kahvimaito
+ Kahvi Reilun kaupan Puroa, ei JuhlaMokkaa!
+ Brunssiin kuuluu keitto
- Vihannekset ja hedelmät nahistuneita
- Hinta-laatusuhde ei pelitä
- Karjalanpiirakat olivat loppuneet jo klo 12 jälkeen
- Jälkkäripöytä oli iso pettymys
- Sisältä kahvila ei ole hääppöinen

S

2 kommenttia:

 1. Me oltiin täällä viikko sitten ja silloin brunssi kustansi 23,90€. Olin niin pettynyt jälkkäreihin, että vieläkin vihastuttaa! Kuten sinäkin, en minäkään tänne uudestaan enää mene (ainakaan brunssille).

  Oma arvostelu löytyy linkin takaa.
  http://meanwhileinlongfield.wordpress.com/2012/10/07/brunssi-cafe-piritta-hki/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ne jälkkärit sapetti kyllä, niin heikko esitys. Pelkästä maisemasta ei huvita maksaa, ei vaikka se olis kuinka kaunis. Parempiakin on nähty...
   S/LWB

   Poista

Herättikö teksti ajatuksia? Kysy tai kommentoi - me vastaamme!

Copyright © 2014 Ladies Who Brunch