17. elokuuta 2012

Porvoon paahtimo

Mahtavaa, että näitä pienpaahtimoita löytyy ympäri Suomea! Itselleni uusin tuttavuus on Porvoon paahtimo, jonka kahveja myydään Porvoon vanhassa kaupungissa Mormor'sin liikkeessä sekä kulman takana paahtimon omassa kahvila-baarissa.

Kesällä Porvoossa on tullut vierailtua useampaan otteeseen. Jokaisella visiitillä mieli on tehnyt napata kyseistä kahvia kotiin viemisiksi, mutta suolainen hinta (6,90 e/150 g - tosin muut pienpaahtimot eivät ole sen halvempia, ymmärrettävästi) on jättänyt kahvit kauppaan. Viime reissulla pääsin kuitenkin maistamaan paahtimon kahvia, sillä istuimme aurinkoista iltapäivää kaveriporukassa kahvila-baarin edustalla proomuterassilla.


Mukaan tarttui kuukauden erikoinen, karamellifrappe (4 e). Laktoositonta maitoakin löytyi! Frappe tosin muistutti mielestäni lähinnä jäälattea, mutta samapa tuo, hyvää yhtä kaikki. Kahvin kaveriksi oli pakko ostaa pala herkullisen näköistä suklaakakkua kermavaahdolla (4,50 e) - nam! Oluen ystäville tiskin takana on seinällinen erikoisoluita, niin Suomesta kuin maailmaltakin.


Aurinkoisesta päivästä ja turistibusseista huolimatta terassilla oli reilusti tilaa istuskella ihailemassa jokea ja Porvoon kauniita punaisia puutaloja. Kahvila sijaitsee vanhassa vuonna 1902 rakennetussa tiilitalossa, joka on aikanaan toiminut kauppiaan varastona. Sisätilatkin huokuvat historiaa: yli 100 vuotta vanhat alkuperäiset kattohirret ja punatiiliset seinät luovat ihanan hämyisen tunnelman.

Kannattaa käydä!

+ Oman paahtimon hyvä kahvi
+ Laktoositon maito
+ Herkullisia jälkiruokia
+ Kohtuulliset hinnat
+ Kiva sisustus
+ Tilava terassi, joka jatkuu edessä olevalle proomulle

S

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Herättikö teksti ajatuksia? Kysy tai kommentoi - me vastaamme!

Copyright © 2014 Ladies Who Brunch