11. heinäkuuta 2012

Rannikkokierros osa 2: Hangon Makaronitehdas

Rannikkoreissun osa kaksi suuntautuit Hankoon. Sää ei ollut siitä parhaimmasta päästä, mutta kun Hangossa kerran oltiin, oli puutaloja ihailtava ja meren tuoksusta nautittava edes hetki. Sitten jo nälkä kurni, joten suuntasimme rannan vanhoja punaisia puutaloja kohti etsimään sopivaa ravintolaa.

Sadepilvet näyttivät lähestyvän, joten koiran kanssa terassille jääminen ei ollut realistinen vaihtoehto. Samassa hetkessä bongasin Makaronitehdas-nimisen ravintolan ovesta tassunkuvilla koristetun lapun, siiryin lähemmäs lukemaan ja kas: nelijalkaiset kaverit ovat tervetulleita ravintolaan. Problem solved!


Ravintola sijaitsee vanhassa puuvarastossa, joka on niin kauniisti entisöity kuin vain toivoa saattaa. Tumma puu luo tunnelmaa, seinillä on muutama iso mustavalkoinen valokuva, pöydillä kynttilöitä ja lamput sekä ruukku tuoretta basilikaa. Saimme pöydän ikkunan vierestä, josta näki suoraan merelle. Koska ikkunan vieressä hieman vetää, kysyi kohtelias tarjoilija haluaisimmeko huovat yllemme - ja halusimmehan me. Oranssit Veuve Clicquot -huovat pitivät hyvin lämpimänä, ja syöminen onnistui varsin hyvin näinkin.


Pastat tehdään italialaisesta luomuvehnästä käsin. Ensimmäisenä ilostuimme siitä, että lähes kaiken ruoan saa laktoosittomana. Ystäväni lempipastaa on pasta carbonara, mutta laktoosi-intolerantikkona sen syönti on jäänyt. Vaan täälläpä kyseisestä kermaherkusta (16 e) sai nauttia huoletta! Itse valitsin pestopastan (14 e), jossa oli mm. oliiviöljyä, murskattuja suolapähkinöitä ja parmesaania. Todella herkullista, joskin öljyä olisi voinut olla hieman vähemmän. Annokset ovat niin isoja, ettei meistä kumpikaan jaksanut niitä loppuun - eipä ainakaan jäänyt nälkä!

Palvelu on kauttaaltaan erittäin ystävällistä, viereisen pöydän asiakkaita tervehtimään piipahtanut kokki muisti kysyä meiltäkin maistuuko ruoka - ja rapsuttaa koiraa. Jossain vaiheessa tarjoilijoille tuli kommunikaatiokatkos, ja ystäväni tilaama viini jäi tuomatta. Tarjoilija huomasi asian puolivälissä ruokailua, ja pahoitteli kovasti, mutta me selvisimme mainiosti ilmankin. Jälkiruokalistassa oli ainakin tiramisua ja limesorbettia, mutta pasta-annoksen jälkeen herkuille ei yksinkertaisesti ollut tilaa.

Jos Hangossa päin liikkuu, suosittelen lämpimästi käyntiä Makaronitehtaassa!

+ Nelijalkaiset kaverit tervetulleita ravintolaan
+ Luomupasta tehdään itse paikan päällä
+ Melkein kaikki ruoat saa laktoosittomana
+ Ruoka on hyvää, annoksista ei jää nälkä
+ Palvelu on ystävällistä
+ Vanha puurakennus parruineen on tunnelmallinen
+ Sisustus on nappisuoritus
- Jos nyt jotain pitää keksiä, niin pestopastassa voisi olla vähemmän öljyä
- Annokset ovat liiankin suuria, jälkkärille ei jää tilaa [edit: lukijan huomio]
- Varaudu siihen, että ikkunan vieressä vetää - mutta kyseessä on vanha rakennus ja huopia on tarjolla

S

8 kommenttia:

 1. Mä luin tästä mestasta jostain lehdestä muutama viikko sitten. Jos ikinä koskaan tuolla päin pyörin, testaan paikan varmasti.

  Mukavaa kesän jatkoa. :)

  VastaaPoista
 2. Oivoi, aivan ihana sisustus!!! Pakko käydä jos sillä suunnalla liikutaan. Missä haukku oli ruokailun ajan?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Istu lattialla mun/pöydän vieressä :) Se sai jopa oman vesikulhonki!

   S

   Poista
 3. Itsellä kyllä jäi hieman erilainen kuva tuosta ravintolasta, kun kävin viime kesänä. Joka paikassa pörräsi pikkukärpäsiä, oli kuuma eikä ruokakaan ollut ehkä hintansa arvoista. Hieno sisustus kyllä oli. Toivottavasti ovat parantaneet viime käymältä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännä kuulla! Tällä kertaa ei näkynyt yhden yhtä kärpästä, ei ollut kuuma ja kaiken kaikkiaan paikka vaikutti tosi siistiltä. Ruokakin oli hyvää ja hinta ihan ok. Ehkä rafla on parantanut? Tai sitten meille sattui hyvä tuuri!

   S/LWB

   Poista
 4. Olen käynyt pari kertaa, pestossa on todellakin liikaa öljyä ja oli mauton. Carbonara oli hyvää. Minusta liian isot annokset on miinusta, ei jaksa syödä jälkiruokaa ja se on myynnille huono juttu..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oma pestoni ei ollut mauton, mutta öljyä tosiaan oli liikaa. Ja olet ihan oikeassa, että myynnin kannalta on huonoa, ettei jälkiruokia jaksa syödä. Onhan se muutenkin kiva kruunata hyvä ateria jälkkärillä! Mutta valitettavan usein se jää, koska pääruoat ovat niin täyttäviä...

   S/LWB

   Poista

Herättikö teksti ajatuksia? Kysy tai kommentoi - me vastaamme!

Copyright © 2014 Ladies Who Brunch