6. heinäkuuta 2012

Rannikkokierros osa 1: Voffeli & Kaffeli Tammisaaressa

Kesä on parasta aikaa hypätä kaverin (tai useamman) kanssa autoon, ja suunnata nokka kohti kesäkaupunkeja. Tällä kertaa päädyimme rannikkokierrokselle Tammisaareen ja Hankoon. Tammisaaresta löytyi suloinen Voffeli & Kaffeli. Kahvilan sisustus on kuin suoraan unelmieni kahvilasta: voi kunpa tällaisia löytyisi lähempääkin!Voffeli & Kaffeli pitää majaansa vanhassa keltaisessa puutalossa torin laidalla. Kahvilaan astuessa ensimmäisenä silmiin osuu valkoisesta puusta valmistettu tiski, josta kahvinsa ja syötävänsä saa tilata. Seinät ovat tummaa vanhaa puuta, lattia narisee mukavasti, ja kalusteet ovat puisia antiikkihuonekaluja - kauniita sellaisia. Pöydillä on sisustuskirjoja ja lisää löytyy messinkisestä lehtikärrystä. Yleisilme on siisti ja palvelu ystävällistä. Kahvilaa on myös jatkettu: uudemmalle puolelle myös nelijalkaiset karvakasat ovat tervetulleita.


Kyseisenä lauantaina kahvila oli jonkin sortin yleisöryntäyksen kourissa eikä keittiö ehtinyt valmistaa vohveleita (4,50 - 6,90 e) samaan tahtiin kuin niitä olisi tilattu. Odotusajaksi arvioitiin puoli tuntia, joten päädyimme tilaamaan vain juotavaa - lattea (3,90 e) ja teetä. Latte oli Pauligin espressoa - ihan ok, ei ihmeellistä. Laktoositonta kahvimaitoa sai, siitä plussaa. Tee oli Liptonin pussiteetä.

Mutta ne vohvelit! Ympäröiviin pöytiin niitä kannettiin, ja niistä leijuva tuoksu oli huumaava. Kaiken lisäksi vohvelit näyttivät todella herkullisilta. Harmi, ettei meillä tällä kertaa ollut aikaa niitä maistella, mutta suunnitelmissa on poiketa kahvilaan uudestaan myöhemmin kesällä.

Osa 2: Hanko coming soon!

+ Sijainti viehättävässä puurakennuksessa torin laidalla
+ Kaunis sisustus
+ Taivalliselta näyttävät vohvelit, useita täytevaihtoehtoja
+ Laktoositonta maitoa
+ Lemmikit saa ottaa sisään uudelle puolelle
- Kahvi peruskauraa, masiina ei tarpeeksi jykevä
- Pussiteetä
- Uuden puolen sisustus ei yhtä kiva kuin vanhan
- Kahvilassa ei ole varauduttu vilkkaisiin kesäpäiviin

S

2 kommenttia:

  1. nyt kun kerta lähditte matkailemaan, niin olisi kiva jos joskus päätyisitte karoliinan kahvimyllyyn. Se sijaitsee Jyväskylän moottoritien varrella, paikka on kai joku angesselkä tmv. Myös Järvenpään kulmakonditoria olisi kiva arvosteltava. Niin ja tietysti Helsingin cafe ursula :) monta ehdotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, lisätään listaan! Jyväskylä on mahdollisuuksien rajoissa, samoin Ursula. Järvenpäähän ei ihan heti olla menossa, mutta pidetään silti mielessä! :) S/LWB

      Poista

Herättikö teksti ajatuksia? Kysy tai kommentoi - me vastaamme!

Copyright © 2014 Ladies Who Brunch