4. heinäkuuta 2012

Qulman brunssi

Mahtava fiilis kävellä "vanhoilla" kulmilla! Kylläpä Krunikkaa oli tullut ikävä puolen vuoden aikana. Ja samoin Qulmaa! Qulmassahan olen käynyt monet kerrat aamiaisella (ja arvostelukin löytyy täältä), mutta vihdoin lähdin testaamaan myös paljon kehuttua lauantaibrunssia. Pöydänhän olimme varanneet etukäteen ja hyvä niin, sillä paikka oli hyvään tahtiin täynnä koko aamupäivän!

Brunssi rokkaa niin, että ensin maksetaan kassalle (18e) ja sen jälkeen tarjottimelleen saa tiskiltä joko liha- tai kasvislautasen, leipää, hedelmäcocktailin, mehushotin (useita vaihtoehtoja), muffinsin, vapaavalintaisen erikoiskahvin, jogurttia ja lisukkeita, minttupestoa, mehua ja lämpimäksi ruoaksi salaattia ja uuniperunaa lisukkeineen. Melkoinen määrä ruokaa siis! Skumppalasin olisi saanut kolmen ja puolen euron hintaan.


Kehutaan nyt ensin minttupestoa. Kyllä se on vaan mainio keksintö! Minttupesto kruunaa jogurtin, saa veden herahtamaan kielelle ja on niin hyvää, että sitä voisi syödä vaikka ilman jogurttia! Minttupeston lisäksi turkkilaiseen jogurttiinsa saa useita marjakastikkeita, mangohilloa, purkkiappelsiinia, sokeroituja siemeniä sekä pähkinöitä. Olisin toivonut jonkun paikan tarjottimelle, jotta jogurttipöytään voisi keskittyä kaksin käsin, ja sokeroimattomia siemeniä. Pähkinäallergikot kaipaavat myös jotain muuta rouskuvaa. Itse lisäsin jogurttiini lopulta niin suuren määrän kaikkea makeaa, että ällö olohan siitä tuli.


Lihalautaseen kuuluu juustoa, lohta ja lihapateeta, sekä Qulman perinteinen, sämpylöistäkin tuttu, verso. Lohi oli erittäin maukasta, pateesta en liioin välitä. Lämpimänä ruokana Qulmassa tarjoillaan uuniperuna, jolle on kaksi täytettä - kana ja kala. Suosittelen kalatäytettä. Uuniperunat olivat erittäin isoja ja todella hyviä. Brunssin salaatti olisi kaivannut esim. öljybalsamicokastiketta.


Hedelmäcocktail sisälsi ainakin minun lempihedelmiäni - ananasta, passionia ja mansikoita. Kaikki maistui tuoreelta. Jogurttilautasen sokerilatauksen jälkeen hedelmät eivät ihan enää uponneet ja brunssiin kuuluva vitamiinishotti (itse otin karpaloa) jäi sekin juomatta.

No, ne vitamiinit tuli sitten kompensoitua Qulman omalla minttusuklaamuffinilla, joka toimi jälkkärinä. Täytyy sanoa, että vähemmät strösselit ja kuorrutteet toimisivat tässä muffinissa ihan yhtä hyvin, sillä maku oli taivaallinen. Näin hyvää muffinia en ole maistanut pitkään aikaan!

Erikoiskahvi saa myös hyvää palautetta. Harvassa brunssipaikassa nimittäin erikoiskahvi sisältyy hintaan. Itse otin cappuccinon.

Qulma ottaa tällä brunssilla ehdottomasti johtoaseman Krunikassa, mutta sanottakoon, että 18 euron hinta on suhteellisen paljon, kun vertaa paikkaa esim. useiden kakkujen Fazeriin (18,90e) tai luomu-SIS.Deliin (14,80e). Rahalleen vastinetta saa kuitenkin ihan hyvin, erikoiskahvi oli hyvää ja kokonaisuutena Qulman brunssi toimii. Mieleenpainuvaa on myös ystävällinen palvelu. Brunssinnälkäistä tervehditään heti ovelta ja pöydästä käydään kysymässä: "Maistuuko brunssi?" Kyllä maistuu!

Tämän lauantaibrunssin myötä Qulman brunssit jäävät muuten huhujen mukaan kesälomalle, mutta kun ne syksyllä taas palaavat, kannattaa Mariankadulla ehdottomasti poiketa.

+ Kahvi ja muffini
+ Jogurtti ja minttupesto
+ Sisustus
+ Siisti ympäristö ja hyvä palvelu
- Pähkinäallergikon jogurttilisukkeet rajalliset
- Tarjoilupöytien ympäristössä ahdasta ja sekavaa

M

2 kommenttia:

 1. Onpas ihanan raikkaat kuvat! :) Qulman testaaminen täytyy jättää siis loppukesään. Kiitos kattavasta arvostelusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Qulman brunssilla väriä loihtivat hedelmät ja hillot!
   Mukavaa kesää,
   M/LWB

   Poista

Herättikö teksti ajatuksia? Kysy tai kommentoi - me vastaamme!

Copyright © 2014 Ladies Who Brunch