22. heinäkuuta 2012

Pori: Café Solo

Vietin neljä päivää Porissa työn merkeissä (tosin en jazzeilla). Kaupunki yllätti positiivisesti - viime talvena se vaikutti kuolleelta, nyt PoriJazzien ja kansalaisfoorumin ansiosta ihmisiä oli kaikkialla ja vilinää riitti. Ja sitä kauan kaivattua aurinkoa!

Jo junassa matkalla Poriin päätin ensitöikseni selvittää, mistä kaupungissa saa kunnon kahvia. Pari hakutulosta selattuani päädyin Café Soloon keskustassa, joka tarjoaa oman paahtimonsa tuorepaahtokahvia.


Koska hotelliaamiaisen JuhlaMokalla ei pitkälle pötkitä, suuntasin seuraavana päivänä lounaalla Eetunaukiolle. Kahvilan sisustus on viihtyisä ja siisti. Palvelu on erittäin ystävällistä ja kahvivaihtoehtoja riittää. Onneksi laktoositonta maitoakin on saatavilla, joten sain kaipaamani lattea aina kun kofeiinin puute iski!

Listalta löytyy mm. jäälattea ja -mokkaa, frappea sekä espressoa sen eri muodoissa. Tarjolla on erikoiskahvien lisäksi suodatinkahvia, jota on aina sekä vaalea- että tummapaahtoisena. Parin päivän työmatkalla ehdin maistaa lattea, jäälattea ja cafe au lait'n (à 3,40 e).

Kahvi on omaan makuuni hieman liian vaaleapaahtoista, mutta silti hyvää eikä lainkaan kitkerää. Voittaa Pauligin mennen tullen. Nappasinpa kerran kahvin seuraksi croissantinkin, joka oli tuoretta ja todella herkullista!


Vitriinistä saa lisäksi salaattia, täytettyjä leipiä ja leivonnaisia. Mukaansa voi ostaa kahvilan omapaahtoa sen eri muodoissa, hinnatkin olivat Helsinkiin tottuneelle varsin kohtuullisia.

Kahvilalla on myös pieni terassi, jonne paistaa aurinko. Siinä on kiva istua ja lepuuttaa jalkoja aukion ihmisvilinää seuratessa.
 
+ Laaja valikoima tuorepaahtokahveja
+ Laktoositonta maitoa (ja kermaa)
+ Hyvä croissant
+ Arabian värikkäät astiat
+ Ystävällinen, ripeä palvelu
+ Keskeinen sijainti
+ Siisti yleisilme
+ Aurinkoinen terassi
- Espresso saisi olla tummempaa/vahvempaa

S

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Herättikö teksti ajatuksia? Kysy tai kommentoi - me vastaamme!

Copyright © 2014 Ladies Who Brunch