8. heinäkuuta 2012

Kiilan brunssi

Kiilan brunssista liikkuu ristiriitaisia arvioita. Joku tykkää todella, jotain se tökkii urakalla. Tottahan makuasiat ovat aina kiistanalaisia, mutta meidän kriteerimme lienevät jo useimmille lukijoille tuttuja, joten kävimme testaamassa Kiilan omasta näkövinkkelistämme. Lopputulos? Read on!


Kiilassa saa lauantaisin nauttia brunssia kello 9-14, sunnuntaisin 11-17. Lauantaibrunssin hinta on 14,90 e ja sunnutaisin 19,90 e. Sunnuntailisä tulee ilmeisesti live-DJ:stä ja kattavammasta ruokavalikoimasta. Lauantaina musiikki tuli ihan kajareista, mutta ei se haitannut, koska musa oli hyvää (mm. Michael Kiwanukaa).

Olimme paikalla noin puoli yhdeltätoista, jolloin brunssilla oli meidän lisäksemme vain muutama ihminen. Pöytää emme olleet varanneet, mutta se ei haitannut: tilaa oli vaikka muille jakaa ja ruokakin näytti lähes koskemattomalta. Vaikka brunssi oli alkanut jo kello 9, pöydistä puuttuivat mm. ottimet munakkaalle ja pekonille sekä kipot jogurtille. Tarjoilija kävi ne kyllä vikkelästi hakemassa, kun asiasta huomautettiin.


Tarjolla on munakasta ja pekonia, viittä eri salaattia (mm. pasta ja cesar), jogurttia, mysliä ja muroja, croissantteja ja leipää, erittäin hyvää juustoa ja kinkkua, sekä oliiveja ja muuta pientä purtavaa. Hedelmiä edustivat ananas ja cantaloupemeloni. Croissantin kylkeen tarjolla on kahta esanssi-hilloa.


Me istuimme nauttimaan brunssiamme ulos terassille. Valtasimme kulmapöydän ja pehmeät nahkaiset tuolit. Terassi on katettu isoilla Veuve Clicquot -varjoilla, joten paahteessakin siellä jaksaa istua (nyt aurinkoa ei tosin näkynyt). Kulmasta oli kiva katsella kaupungilla kulkeva ihmisiä, bongasimme mm. kimonoihin pukeutuneita japanilaisturisteja.

Pääosassa oli kuitenkin ruoka. Munakas oli todella onnistunut, se maistui molemmille. Pekoni puolestaan oli ylisuolattua ja jäi syömättä. Minicroissant oli aika mauton, ja palan painikkeeksi tarjottiin appelsiinimehua, perinteistä suodatinkahvia ja pussiteetä. Koska laktoositonta maitoa ei ollut tarjolla (eikä edes soijaa), jäi kahvi välistä. Eipä M:kään kahvista näyttänyt erityisemmin nauttivan - varsinkaan, kun termoskannu roiski kahvia ympäriinsä sitä kaataessa. Vaniljalattea olisi saanut 3,90 euron lisähintaan.


Jälkiruokapöytä oli pettymys. Tarjolla oli vadelmamoussea, vaahtokarkkeja ja brunssipöydän hedelmiä. Vadelmamousse oli tyyppiä "hätävara", eli sellaista sörsseliä, jota valmistaisi pahimpaan herkkunälkään jääkaapin antimista sunnuntai-iltana. Hedelmiä sai dipata suklaalähteeseen, mikä on ideana ihan hauska. Ainut vaan, että kun istui pöytään maistamaan näitä suklaisia hedelmiä ja vaahtokarkkeja totesimme aika äkkiä, että suklaa maistuu palaneelta. Miksi ja miten, emme tiedä, mutta jäi suklaat syömättä. Lisäksi ananas- ja melonikiintiö oli täyttynyt jo pääruokapöydässä.


Vadelmamousse oli hyvää, mutta kun kerran lähtee brunssille, odottaa jälkkäreiltä jotain sellaista, jota ei kotona saa. Esim. kakkua! Jos on vaikka juhlistamassa jotain (kuten pari seuruetta näyttivät olevan), on mousse ja pari hedelmää aika kehno kruunaus brunssille. IMHO.

Brunssista jäi hieman ristiriitainen fiilis. Toisaalta ruoka on hyvää ja kaikkea tarvittavaa on, mutta parantamisen varaa löytyy. Kiilan sisustus miellytti meitä, tilaa on ja iso terassi on ehdoton plussa. Brunssiväki on astetta fiinimpää, siitä joku toinenkin bloggari muistaakseni mainitsi.

Siinä missä M voisi suositella Kiilaa kavereilleen, S ei tänne heti tulisi uudestaan. Tai jos tulisi, tulisi sunnuntaina ja katsoisi, onko sunnuntaibrunssi sen viiden lisäeuron arvoinen.

+ Tilaa
+ Terassi (varo lokkeja!)
+ Kiva sisustus
+ Ystävällinen palvelu
+ Siistit wc:t (tosin käsipaperi puuttuu)
- Jälkiruoat pettymys
- Ruokakuvaukset puuttuvat
- Suodatinkahvi ja pussitee, huonot kupit
- Roiskiva kahvihana
- Miksi lauantaina on suppeampi tarjonta?
- Ei laktoositonta (tai edes soija-)maitoa, mutta laktoositonta jogurttia löytyy

S & M

10 kommenttia:

 1. En ole tsekannut tätä brunssia, mutta kävin salaatilla Kiilassa viime sunnuntaina. Ja odotin kyllä vähän enemmän: "iso salaatti" oli aika pieni isoksi, puolet salaattivaihtoehdoista olivat loppuneet ja salaatti muutenkin sisälsi lähinnä kurkkua ja tomaattia - ravintolassa juuri odottaa saavansa jotain muuta kuin kotona. Olin juuri tätä ennen syönyt Verson salaatin, joten kontrasti oli aika iso :)

  http://anniemilia-surrealbutnice.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Anniemilia! Olemme kanssasi samaa mieltä siitä, että Kiilan mm. salaatit ja jälkkärit olivat kovin sellaisia, joita kuka vain, vähemmänkin kokkaillut, pystyy tekemään kotona. Myös Kiilan brunssilla oli ihan perussalaattia (ilman kastiketta, tomaatti+kurkku) ja jälkkäri oli yhtä kermavaahtosotkua :-( Olisin mielummin ostanut vaikka jätskin!
   Verson salaatit ovat muuten loistavia. Meillä on niistäkin arvostelu http://lwbrunch.blogspot.fi/2011/12/verso-salaatti-ja-sampanjabaari.html¨

   M/LWB

   Poista
  2. Teidän arvostelun perusteella sinne alun perin päädyinkin! :)

   Poista
 2. Istuin pitkästä aikaa brunssilla terdella viime lauantaina. En muistanutkaan miten kivaa ulkona oli syödä. :)

  Harmi, että jälkkärit olivat noin kököt.. Mä olin just niihin kovin tyytyväinen täällä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No samaa mekin harmiteltiin. Juuri sun ja parin muun bloggarin kuvia katelleena odotin niitä kakkuja ihan kybällä - pettymys oli valtava! :(

   S/LWB

   Poista
 3. Hei, meidänkin käydessämme puuttui pöydästä mm. lusikat ja jugurttikipot. Luulisi, että henkilökunnalla olisi joku tsekkauslista, kun noin usein unohtuu varustusta. Ja henkilökunta on jotenkin ihan hukassa sinä lauantaina, kun käytiin. Jälkkäriksi oli vaan yhtä laatua maustekakkua, ei mitään suklaata tai muuta vastaavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Surkeaa kuulla, että touhu ei ole parantunut yhtään sitten heinäkuisen visiittimme. Jotain tarttis tehdä - ja äkkiä. Muuten saattanee tämäkin brunssi menettää potentiaaliset asiakkaansa alta aikayksikön..

   S/LWB

   Poista
 4. Kävin viime sunnuntaina Kiilan brunssilla. Rahalle sai kyllä vastinetta (etenkin Helsingin hintatasolla), mutta paikka ei silti ihan lunastanut odotuksia. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Siiri! Pieni parannuksia lienee siis tapahtunut? Rafla on kyllä niin keskeisellä sijainnilla, että siltä toivoisi/odottaisi suuria. Harmi, kun odotukset tuntuvat jäävän täyttämättä...

   S/LWB

   Poista

Herättikö teksti ajatuksia? Kysy tai kommentoi - me vastaamme!

Copyright © 2014 Ladies Who Brunch