1. heinäkuuta 2012

Café Esplanad

Anonyymi lukijamme toivoi tiistaina kahvila-arviota Café Esplanadista, ja tässä se jo tulee - olemme ajoittain hyvinkin ripeitä!


Café Esplanad sijaitsee takuulla Helsingin parhaalla paikalla ja jostain kumman syystä kaikki suosittelevat sitä aina turisteille. Lähdimme siis arvioimaan kahvilaa ihan siltä pohjalta, että onko paikka nyt sittenkään keskustan kahviloiden lippulaiva.

Olimme vähällä kääntyä kahvilan ovesta ulos jo kättelyssä, koska pöydät olivat suht likaisessa kondiksessa ja lattialla oli paljon pullanmuruja ja ruoantähteitä. Kahvihammasta kuitenkin kolotti ja tiimimme uhrautui tällä kertaa.

Tiskiltä tilasimme Helsingin kuuluisimman ja suurimman korvapuustin (3,70 e), cappucinon (3,70 e) ja vihreää teetä. Ainut laktoositon makea oli briossi, joka ui tomusokerikuorrutteessa eikä näyttänyt kovin hyvältä. Korvapuusti oli vähälaktoosinen. Illalla jonossa ei ollut montaa asiakasta, joten pyysimme asiakaspalvelijaa ystävällisesti leikkaamaan giganttikorvapuustin kahtia. Saimme erittäin nihkeän vastauksen: "Voitte ihan ite leikata, veitsiä on tuolla!" Hyvää asiakaspalvelua?

Leikkasimme lopulta pullan itse puoliksi ja lähdimme maistelemaan. Korvapuustin kuoreen olisimme kaivanneet lisää rapeutta ja pulla olisi ehkä saanut viihtyä uunissa hivenen pidempään saadakseen lisää väriä. Maku oli ihan hyvä - juuri tältä korvapuustin kuuluukin maistua. Vihreä tee oli pussiteetä ja se oli lykätty hautumaan metalliseen kermakkoon (fail!) Laktoositon cappucino sai kehuja.


Istuimme takuulla kahvilan ainoassa puhtaassa pöydässä. Ympäristö oli todella pullamuruinen, seinäpinnat tahriintuneet ja kalusteetkin kaipaavat ehostusta. Astiasto kaipaa jo uudistusta.


Cafe Esplanad on tuudittautunut sijaintinsa suomaan asemaan ja kaipaa remonttia paitsi pinnoille, myös asiakaspalveluun. Paljon kehuttu korvapuusti oli toki hintaansa nähden todella suuri ja ihan maukaskin, mutta korvapuustin takia kahvilaan ei kannata mennä (ellei pyydä doggybägiä.)

Rikkalapiolle olisi käyttöä
+ Kahvi on hyvää
+ Laktoositonta maitoa saa
+ Iso valikoima herkkuja
- Epäsiisteys
- Epäystävällinen ja kiirehditty palvelu
- Rumat astiat ja tarjottimet
- Paikka kaipaa remonttia

Ladies

4 kommenttia:

 1. Teuvon Kuvat Noormarkusta kävi täällä ja toivottaa hyvää kesän jatkoa.
  www.ttvehkalahti.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teuvon terveisiä Helsingistä ja hyvää kesän jatkoa sinnekin!

   Ladies

   Poista
 2. Asiallinen arvio, mutta mielestäni aika ankara. Itse kuulun niihin, jotka eivät mene kahvilaan herkutellakseen tai tullakseen palvelluksi, vaan nauttimaan eloisasta tunnelmasta. Pullanmurut eivät siis minua häiritse, vaan tykkään hieman boheemista, mannermaisesta meiningistä ja siksi tämä on lempikahviloitani. Vähän kuten vielä ihanampi Vetekatten Tukholmassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Mielenkiintoista kuulla toista näkökulmaa :) Kerromme kaiken arvioomme vaikuttavan, jotta sinä ja muut lukijat voitte itse päätellä, onko plussillamme tai miinuksilla juuri omalla kohdallasi väliä. Silti esimerkiksi palvelu on mielestämme sellainen asia, että siitä ei voi tinkiä - ilman asiakkaita ei ole kahvilaakaan. Sisustus, siisteys jne. toki ovat asioita, joissa maku ratkaisee. Hyvää viikonloppua!

   Ladies

   Poista

Herättikö teksti ajatuksia? Kysy tai kommentoi - me vastaamme!

Copyright © 2014 Ladies Who Brunch