13. heinäkuuta 2012

Aschan Café Jugend vol. 2

Aschan Café Jugend on yksi niistä kahviloista, joka ei arviointikerralla (jos ei aikaisemminkaan) vakuuttanut. Mutta joskus kahviloille täytyy antaa toinenkin mahdollisuus. Eihän sitä koskaan tiedä, parannuksiakin on saattanut tapahtua!

Jos talvella kahvilassa ei ollut meidän lisäksemme juuri ketään, niin tällä kertaa auringonpaiste oli houkutellut kaikki helsinkiläiset paikalle - tai ainakin siltä se tuntui. Jonoa oli ovelle asti ja sisällä oli tuskallisen kuuma ja painostava ilma. Onneksi kahvilalla on pieni terassi, jonne toinen meistä jäi varaamaan pöytää.

Tilasin ystävälleni jääteetä ja itselleni jäälaten (à 3,90 e), koska nykyään kahvilasta saa laktoositonta maitoa (jes!). Työpäivän jälkeen hiukoi, joten valitsin vitriinistä sämpylän (noin 4 e), jonka täyte oli tarjoilijan mukaan "jotain currykanaa". Kuumuudesta ja jonoista nääntyneenä unohdin kysyä mistä kana on peräisin.


Suolaista syötävää ei ihan hirveästi ole tarjolla, mutta salaattia saa (10,80 e - omasta mielestäni turhan paljon salaatista, mutta alle 9 euron salaattia ei tunnu saavan mistään). Salaattiin kuuluu neljä vapaavalinnaista täytettä, valittavana näytti olevan ainakin kanaa ja katkarapuja. Takanani olleet tytöt puhelivat, että edellisenä päivänä täytteitä ei enää ollut viiden maissa jäljellä kuin neljä, joten varsinaista "valinnanvaraa" ei aina välttämättä ole. [Edit] Erikoista kyllä, salaattipohjaan kuuluu kirjaimellisesti pelkkä salaatti - jopa tomaatti ja kurkku lasketaan lisukkeiksi (vrt. Teatterin salaattipohja, jossa on jopa melonia ja hinta halvempi).

Herkkuja on sitten sitäkin enemmän: on kakkua ja leivosta sekä tietysti perinteiset croissantit. Tällä kertaa makeakiintiö säästettiin myöhemmin nautittavalle jäätelölle, joten herkut jäivät vitriiniin.

Sitruunajäätee oli kuulemma hyvää ja virkistävää. Tarjoilija teki jääteen tiskin takana, joten en nähnyt tuliko se tiivisteestä vai oliko se aitoa teetä. Jäälatte oli hyvää myös. Currykanatäyte oli erinomaista ja toi mieleeni brittien coronation chickenin. Sämpylässäkään ei ollut moittimista, se oli pehmeää ja maistui hyvälle.


Terassilla oli kiva istua ja katsella espalle sekä bongata ohikulkevia tuttuja. Pöytiä ei ihan hirveästi ole, joten paikan saa jos käy tuuri. Täytyy rehellisyyden nimissä todeta, että tämän kahvitteluhetken jälkeen Jugendin pisteet nousivat. Oliko se aurinkoisen kesäpäivän vai laktoosittoman kahvimaidon ansiota, mene ja tiedä, mutta lähdin kahvilasta huomattavasti tyytyväisempänä kuin viimeksi!

+ Laktoositon kahvimaito on tehnyt paluun
+ Kanaleipä oli hyvää
+ Jäätee ja -latte maistuivat
+ Terassi
- Lämmönsäätely ei toimi kesälläkään
- Jonot ovelle asti (salaattien kokoaminen on hidasta)
- Sisustus on edelleen ruma
- Tomaatti ja kurkku eivät kuulu salaattipohjaan, vaan ne ovat osa valittavia 4 lisuketta! [Edit]
- Tarjoilijat eivät osanneet sanoa mistä kana on peräisin [Edit]

S

*pahoittelen kuvien heikkoa laatua. Joku kaunis päivä hankin kunnon nokialaisen, että kuviakin kehtaa katsella!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Herättikö teksti ajatuksia? Kysy tai kommentoi - me vastaamme!

Copyright © 2014 Ladies Who Brunch