21. kesäkuuta 2012

Vapiano

Näin ystävääni erään työpäivän jälkeen, ja hetken Rautatientorilla pähkäiltyämme keksimme kokeilla torin kulmalla sijaitsevaa Vapianoa. Saksalainen pasta-pizzaketju on rantautunut Helsinkiin jo jokin aika sitten, mutta visiitti on antanut odottaa itseään. Syynä kai se, että hieman vierastan ruoan jonottamista ja pikaruokalameininkiä.

Arki-iltapäivänä ravintola oli täynnä, lähinnä 16-20-vuotiaita ruokailijoita - mahtui mukaan muutama varttuneempikin asiakas. Tiskejä on muutama, joista suurimasta osasta saa pastaa, yhdestä salaattia ja yhdestä pizzaa. Ravintolassa on myös baari. Joka tiskille oli jonoa: jonotimme ensin salaattia, mutta lopulta lista ei vakuuttanut. Niinpä siirryimme jonottamaan seuraavaan jonoon, tällä kertaa pastaa. Kesäkuun erikoisiin kuului parsalla, pinjansiemenillä, valkoviinikastikkeella ja serrano-kinkulla höystetty pasta (12,40 e).


Terveellisyyden nimissä olisin tilannut pastan täysjyväfusillilla, mutta se oli loppu. Spagetti ei houkuttanut, joten tilasille tagliatellea (jonka senkin kerrottiin ensin olevan loppu). Jonottaa sai urakalla, sisällä oli kuuma ja ahdasta. Pöytien ja tilaustiskien välissä on hyvin kapea kaistale tilaa, ja jonon kiemurrellessa joka suuntaan sai vähän väliä väistellä milloin mitäkin. Positiivista on, että ruoan hyvä tuoksu piristi nuutunutta jonottajaa.

Mietimme molemmat, että tällaisessa paikassa mahtaa olla aika raskasta työskennellä. Koko ajan on kiire, kuuma ja esillä. Silti palvelu oli ripeää ja ihan ystävällistä. Annokset ladataan sisään tullessa annettavalle kortille, jonka perusteella lähtiessä laskutetaan. Siirryimme annokset saatuamme syömään ulos, koska aurinkokin välillä pilkahteli. Terassilla oli mukava katsella ihmisiä, eikä lokkejakaan onneksi näkynyt. Kivana lisänä pöydille on aseteltu yrttiruukkuja, joista voi napata lisukkeita ruokaansa.

Pasta oli ihan hyvää, joskaan parsa ei kyllä ollut tuoretta. Kaiken kaikkiaan ihan ok paikka, ruoka voittaa mäkkärit mennen tullen. Itse kaipaan kuitenkin ravintolassa rauhoittumista ja rentoa oleskelua - en hektistä menoa, jonottamista ja tuskastumista. Ja loppujen lopuksi ruoka ei ole edes niin halpaa tai "nopeaa", että mistään "pikaruokapaikasta" voisi puhua. Ihan jees, en silti menisi ihan heti uudestaan.

+ Keskellä kaupunkia
+ Pastoissaa on mistä valita, hinta vaihtelee täytteiden mukaan
+ Salaatit näyttivät ihan hyviltä, mutta ovat aika hintavia eikä valikoima ole järin suuri
+ Korttisysteemi on kätevä (paitsi kun kassoja on yksi ja jonoa metrikaupalla)
+ Ulkona kiva terassi
+ Yrttiruukut
- Jonot
- Kuumuus ja ahdas tunnelma
- Allergiatiedot puuttuu (l, vl, g, v jne)
- Täysjyväpastat loppu
- Parsa ei ollut tuoretta
- Wc:ssä ei käsisaippuaa (!)

S

2 kommenttia:

  1. Olen käynyt pari-kolme kertaa kyseisessä ravintolassa ja aina on ollut nuo täysjyvätuotteet/"terveellisemmät" vaihtoehdot loppu. Ottaa jo niin paljon päähän, että enää en taida mennä :)

    VastaaPoista
  2. On kyllä tosi harmillista, jos ravintolassa ei tajuta tilata tuotteita lisää, jos ne on jatkuvasti loppu! Oma kokemukseni Vapianosta on se, että pasta on aina keitetty joko liian kypsäksi tai sitten se on liian kovaa :(

    M/LWB

    VastaaPoista

Herättikö teksti ajatuksia? Kysy tai kommentoi - me vastaamme!

Copyright © 2014 Ladies Who Brunch