16. kesäkuuta 2012

Kappeli

Perjantai-iltapäivänä halusimme mm. Pirkka-Pekka Peteliuksen suosittelemana käydä testaamassa Cafe Sederholmin, mutta koska paikka oli tupaten täynnä ja päivän toimistokalustekiintiö myös, jalkauduimme keskustaan etsimään tilavampaa kahvilaa.

Kahvissa ja omenapiirakassa ei ollut moittimista
Ekana mieleemme tuli Kappelin terassi (täynnä!), joten siirryimme suosiolla sisätiloihin tarkastelemaan remontin lopputulosta ja terassiväkeä ikkunan takaa. Tässä vaiheessa haluaisimme muuten muistuttaa terassietiketistä: jos et juo/syö mitään, vapauta paikkasi!

Yrittikö barista vihjata jotain?
Kappelin kahvilan lasivitriineissä oli monenmoista herkkua, mutta me valitsimme paksut ja herkullisen näköiset muru-omenapiirakat (5,80 e) sekä lattea (4,20 e) ja cappucinoa (3,60 e). Baristalla näytti olevan pientä häslinkiä tilausten kanssa. Maitoa vihaava japanilaisturisti sai espresso macchiaton sijasta latte macchiaton ja meidän capuccinon latte art kuvio oli kyseenalainen (ks. kuva, onko siinä keskari?)

Kahvit saatuamme muistimme, että omppupiirakan kanssa kävisi muuten vaniljakastike, mutta sitä saadakseen olisi pitänyt maksaa vielä euro lisää. Too bad! Olisihan siitä voinut mainita jo piirakkaa maksaessakin.
Tovin etsinnän jälkeen otimme kivat ikkunapaikat ja piirakan maistelu sai alkaa. Mainittakoon muuten, että olisimme halunneet istahtaa yhteen Kappelin "kuuluisista" lasinurkkauksista, mutta sen ympäristö oli melko likainen. Lattialla oli ruokaa ja monissa pöydissä muuten keräämättömiä astioita.
Näkymä on suoraan Espan puistoon
Omenapiirakka oli melko makeaa, mutta sisältä pehmeää ja kirpeää. Cappuccinon provosoivasta pintakuviosta huolimatta kahvi oli maukasta, mutta melko vahvaa. Olisin kaivannut hieman enemmän maitoa, jota sai muuten laktoosittomana! Muuten kahvissa ei ollut moittimista. Häslingin jälkeen se jopa yllätti positiivisesti. Latte oli myös varsin maittavaa.

Remontilla on saatu aikaan valoisuutta
Kappelin sisätilat ovat kauniit, mutta pöydiltä puuttuvat kukkaset, kynttilät ja muut tilpehöörit, jotka loisivat hieman enemmän tunnelmaa. Kahvilan servettejä koristi myös hok-elannon logo. Olisimme kaivanneet kauniimpia servettejä.

Kaikesta tästä päätellen Kappeli toimii kuitenkin hyvin paitsi kesälauantai-iltojen bilepaikkana, myös mainiosti kahvilana.

+ Kauniit puitteet
+ Valion laktoositonta kahvimaitoa
+ Maukkaita leivonnaisia
+ Terassi
- Terassille ei niin vaan mahdu
- Leivät lähinnä täytettyjä paahtoleipiä
- Asiakaspalveluun ja asiantuntemukseen voisi panostaa
- Siivota saisi useammin

Ladies x 2

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Herättikö teksti ajatuksia? Kysy tai kommentoi - me vastaamme!

Copyright © 2014 Ladies Who Brunch