2. toukokuuta 2012

SIS. Deli+Cafén brunssi

Tämänkertainen brunssiarvio tulee aivan Helsingin keskustasta. Kohteena oli toivottukin Kalevankadun SIS. Deli+Café. Heti alkuun täytyy todeta, että SIS. Delin "brunssi" kulkee aamiaisen nimellä myös viikonloppuisin. Hintaa tällä aamiaisella on 14,80 euroa, ja siihen sisältyy noutopöydän lisäksi smoothie ja valinnainen erikoiskahvi. (Jes!) Teetäkin on toki tarjolla.


Noutopöydän teemana on luomu, ja sieltä löytyy:
 • puuroa (tällä kertaa banaani-kookos-pähkinä, mutta se jäi maistamatta, koska toinen meistä on pähkinäallerginen ja toinen ei kestä tavallista maitoa)
 • leipää
 • mehua
 • tuoreita kasviksia, hedelmiä ja leikkeleitä
 • Valion luomujugurttia ja Alpron luomusoijajugurttia
 • erilaisia pähkinöitä, kuivattuja karpaloita ja mysliä
  Noutopöydän puolikas
 • luomulevitteitä, kuten tahinia
Aamiainen ja näkymä Kalevankadulle
Tapamme mukaan (ja tungoksesta lukeneina) astuimme sisään kahvilaan heti aamukymmenen pintaan. Kahvila on todella pieni: kunnon isoja pöytiä on neljä, noutopöydän vieressä on lisäksi muutama ahtaampi istumapaikka, jotka turistit olivat jo ehtineet valloittaa. Sisustus on selkeän suomalainen ja kalusteet ovat vanhoja ja kauniita. Ikkunalaudalla komeilee vanha vaaka ja pieni kasvihuone, jonka sisällä on leipomotuotteita.

Brunssi maksetaan kassalle, josta saa tilata smoothien ja erikoiskahvin, jotka siis sisältyvät hintaan. Tämä oli ensimmäinen iso plussa - erikoiskahveja onkin brunsseilla odoteltu! Tilaamamme caffe latte ja capuccino olivat kaiken lisäksi loistavia! Toinen plussa tuli siitä, että jääkaapissa komeili Valion laktoositonta kahvimaitoa. (Tässä vaiheessa toinen meistä oli jo myyty.) Lisäpisteitä kerryttää sekin, että smoothie on soijapohjainen, joten siitä voivat nauttia niin laktoosi-intolerantikot, maitoallergiset kuin vegaanitkin.

Noutopöytä ei ole valtava. Tässä lienee syy siihen, miksi viikonlopun aamiainen on aamiainen eikä brunssi. Noutopöytä on niin pieni ja täynnä purnukoita, että omaa annoslautastaan ei voi laskea mihinkään. Tämän seurauksena M:n jogurttilautanen tippui lattialle, mistä viereisen pöydän italialaisturisti hieman "tuohtui".

Tarjolla oli kahdenlaista leipää, joista maistamamme täysjyväsämpylä oli pehmeä, maukas ja sopivan kokoinen.
Croissantteja jäimme kyllä kaipaamaan - niitä oli viereisessä pöydässä, mutta lisämaksusta. Brunssi ilman croissantteja on kuin Facebook ilman ilmoituksia.

Kasviksia tai hedelmiäkään ei ole kaupungin muihin brunsseihin verrattuna tuhottomasti: valittavana oli jääsalaattia, tomaattia ja kurkkua sekä viinirypäleitä ja appelsiinilohkoja. Hieman heikohko esitys siis siltä osin. Leikkelettä oli kahta sorttia, samoin juustoa. Niiden lisäksi tarjolla oli aurinkokuivattuja tomaatteja ja kurpitsaa.

Jugurttiinsa sai sen sijaan lapata jos jonkinlaista lisuketta, pähkinöitä oli a:sta ö:hön. Löytyi sieltä myös mysliä, kuivattuja karpaloita, banaaneja, omenahilloa ja hunajaa, erilaisia siemeniä... Kaikki lisukkeet oli aseteltu kauniisti lasipurkkeihin. Lasipurkkien edessä seisoi liuta erilaisia levitteitä, mutta meille ei ihan selvinnyt mihin ne olisivat kuuluneet. Kenties leivälle?

Jälkiruoan virkaa ajoi loistava kardemummapannukakku, joka luomuomenahillolla ryyditettynä oli todella maittavaa. Pannari oli pienen canapen kokoinen. Koska mitään varsinaisia leivoksia, kakkuja tai sokeriherkkuja aamiaiselta ei löydy, jää aamupalasta kohtuullisen terveellinen fiilis. Tämä oli ehkä "brunsseista" ensimmäinen, josta ei lähdetty ähkyssä. Mainittakoon kuitenkin, että ähkystä olemme valmiita maksamaan viisitoista euroa, mutta tällä aamiaisella valikoima ja hinta eivät ihan kohdanneet -  luomusta huolimatta.
SIS. Deli+Café on pieni mutta kotoisa

+ Sijainti ja sisustus
+ Aamiaiseen kuuluu erikoiskahvi(!) ja pieni smoothie
+ Luomutarjonta: Valion luomumaito, -jugurtti, luomuomenahilloa ym.
+ Valion laktoositon kahvimaito
+ Hyvää leipää
- Ei kunnon jälkkäriä
- Ahdas
- Tällä "brunssilla" ei pärjää koko päivää

 S & M

6 kommenttia:

 1. Hahah, nyt on pakko kommentoida :D olin toivonut teiltä tätä arviota Sis Delin brunssista ja satuin olemaan itse juuri lauantaina testaamassa paikkaa!! Ja kappas, siinähän mä yhdessä kuvassa olenkin :D Aikamoinen sattuma! Olen täysin samaa mieltä plussista sekä miinuksista (esim. se laskutilan puute noutopöydässä oli iso miinus).

  VastaaPoista
 2. Mikä sattuma! Joskus on tullut mietittyä, että koska joku lukija päätyy samaan aikaan samaan paikkaan - mutta että kuvaankin vielä! :D Arviosta ei sitten hirveästi ehtinyt olla hyötyä, mutta kiva kuulla, että molempien havainnot plussista/miinuksista kävi yksiin.

  S/LWB

  VastaaPoista
 3. Tuo puuro kuulostaa kyllä todella mielenkiintoiselta! Pitää varmaan kokeilla joskus :) Ainakinpuuroa, ehkä myös paikkaa. Ja täytynee selvitellä aukioloja arkisin!

  VastaaPoista
 4. Kannattaa ehdottomasti käydä katsastamassa, paikkana Sis.Deli on ihan viihtyisä - vaikkakin pieni :) Ja se puuro voi olla vaikka kuinka hyvää, harmi, että se jäi meiltä väliin. Kahvi ainakin oli tosi hyvää!

  S/LWB

  VastaaPoista
 5. Puuro on todella hyvää! Kannattaa ehdottomasti maistaa :)

  Sis Deli tosin muutoinkin on oma suosikkini, juurikin niukkuutensa ansiosta: kaikki mitä on, on hirmu hyvää. Ei siinä mielestäni sen enempää tarvitakaan. Sis Delin aamiaiselta poistun aina tyytyväisenä ja hyvävointisena, en täydellisessä ähkyssä(Tämä on luonnekysymys: en ymmärrä omaa parastani ja lopeta syömistä ja siksi valtaisat brunssit ovat minulle vaarallisia..).

  Kiitos blogista! Täältä on kiva lueskella valistuneita arvioita brunssipaikkaa suunnitellessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maistaisimme puuroa heti, jos sitä saisi ilman pähkinöitä tai soijamaitoon tehtynä. Luotamme siis tässä kohtaa lukijoiden sanaan puuron herkullisuudesta!

   Sis.Deli on tosiaan siitä hyvä, että lähtiessä on täynnä mutta ei ähkyssä tai sokerikoomassa. Vaikka joskus sekin on hyvästä ;)

   Kiitos mukavasta palautteesta, se aina piristää ja kannustaa jatkamaan!

   S/LWB

   Poista

Herättikö teksti ajatuksia? Kysy tai kommentoi - me vastaamme!

Copyright © 2014 Ladies Who Brunch