28. toukokuuta 2012

Kahvila Sävy revisited

Kuten muutama lukija ehkä tietääkin, ELLE-lehden suosikkilistallakin mainittu Kahvila Sävy on muuttanut uusiin tiloihin toukokuun puolivälissä. Avajaisviikoille en ihan ehtinyt, mutta vanhassa Sävyssä käyneenä kävin mielenkiinnolla kurkistamassa mitä uutta naapurikortteliin muutto oli mukanaan tuonut - vaikka se vaatikin metromatkan omilta kotikulmilta, josta ei sieltäkään hyviä kahvipaikkoja puutu.

Uusi Sävy sijaitsee Aleksis Kiven kadun ja Harjukadun kulmassa. Tilaa on enemmän kuin ennen, mutta sisustus on edelleen hauskan omaperäinen: taulut koristavat osin rappaamattomia seiniä, ja katossa roikkuvat kontrastina säihkyvät kattokruunut. Tila tuli tarpeeseen, sillä lähes kaikki pöydät olivat arki-iltapäivänäkin täynnä hyvän kahvin ystäviä.

Ulkopöytiäkin on ainakin kolme, ja niistä näkee (tien yli) Dallapénpuistoon. Aurinkoisena iltapäivänä ulkosalla sai mukavasti kulutettua aikaa ohikulkijoita ja puiston elämää seuratessa.

Kahvia puistonäkymällä
Kahvi on edelleen erinomaista: niin täyteläistä, ettei kaltaiseni sokerihiiri tarvinnut edes makeutusta. Plussaa latte art -kuvioista kahvissa ja siitä, että laktoositonta maitoa saa (lisämaksusta). Soijamaitoakin oli tarjolla, ainoastaan rasvaton maito puuttui listalta (kaverin harmiksi). Toisaalta en itse tiedä mitään sen kamalampaa kuin latte rasvattomalla maidolla, mutta nämä ovat kai niitä kuuluisia makukysymyksiä.Johtopäätöksenä voin todeta, että maakuntamatka Sörnäisten ja Vallilan rajamaille kannattaa edelleen!

+ Kahvi on edelleen todella hyvää
+ Laktoositonta maitoa saa (lisämaksusta)
+ Kohtuulliset hinnat
+ Tarjolla myös croissanttia ja pain au chocolat'a 
+ Omaperäinen sisustus 
+ Pienyrittäjä
- Kaverin harmiksi rasvatonta maitoa ei ollut (mutta eihän sitä kahviin kuulu laittaakaan!)
- Facebookissa moni näytti toivovan suurempaa herkku- ja sämpylävalikoimaa
- WC:ssä ei ole peiliä

(*Kuvanlaatu on heikkoa, koska järkkärin laturi on kadoksissa. Pahoittelut!)

S

4 kommenttia:

  1. Kaveri kommentoi, ettei latte ole latte jossei siinä ole rasvatonta maitoa... ;)

    VastaaPoista
  2. Mulla on mennyt tämä ihan täysin ohi! Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista

Herättikö teksti ajatuksia? Kysy tai kommentoi - me vastaamme!

Copyright © 2014 Ladies Who Brunch