24. toukokuuta 2012

Giselle Tea & Coffee

Teessä on mistä valita
Käsi ylös kuinka moni on käynyt uudistuneessa Kiseleffin talossa? En minäkään. Ennen kuin nyt. Talon remontti on valmistunut jo ties koska, ja vaikka se seisoo yhdellä Helsingin keskeisimmistä paikoista (Tuomiokirkkoa vastapäätä), harva vaivautuu sisälle asti.

Kun pähkäilimme kaverini kanssa sopivaa kahvilaa tämänkertaiselle tapaamiselle, ehdotin Giselle Tea & Coffee -kahvilaa. Lähinnä siksi, että oli jo korkea aika katsastaa tämä Engelin suunnittelema rakennus, ja siksi, että ystäväni on teen suurkuluttaja ja osaisi siksi arvostaa tätä "teepainotteista kahvilakeidasta". Giselleen siis!

Päivä sattui olemaan uskomattoman aurinkoinen, joten terassin puute aiheutti hetkellistä epäröintiä. Koska kaikki terassit olivat kuitenkin jo aika lailla täynnä, ei sisätiloissa istuminen ehtinyt kauaa haitata. Varsinkaan, koska remontoitu talo on sisältä tyylikäs ja rauhallinen, ja kahvilan tuolit ovat todella mukavat istua! Edes sijainti keskellä ns. aukeaa alakertaa ei häirinnyt - ehkä siksi, että kauppakeskuksen trafiikki oli hiljaisenpuoleista.

Kiseleffin talon remontti on onnistunut
Giselle on luomuun ja reilun kaupan tuotteisiin erikoistunut kahvila. Tarjolla on liuta eri teelaatuja ja kahvia sekä suolaisia ja makeita leipomuksia, joista osa tulee kahvilan omasta leipomosta. Nopealla vilkaisulla vitriinissä näytti olevan ainakin suolaisia piiraita, herkullisen näköistä (laktoositonta) suklaakakkua, tyrnileivoksia sekä muita herkkuja.

Luomujäätelöä ja luomuteetä
Jäätelöäkin saa: huhti-toukokuun ajan tanskalaista Skee Is -luomujäätelöä saa kunnon annoksen 3,90 eurolla. Ystäväni otti kahvi- ja kirsikkajäätelöä kermavaahdolla ja keksimuruilla sekä kirsikan ja vaniljan makuista vihreää teetä. Jäätelö oli kuulemma hyvää, ei liian kermaista. Teen olisi tällaisessa paikassa odottanut tulevan kannussa haudutettuna.
Caffé Bio -luomujäälatte (huomaa Jukka Rintalan kaitaliina)

Itse valitsin jäälatten minttusiirapilla (4,30 e), sillä laktoositonta kahvimaitoa on saatavilla. Minttusiirappi oli ehkä hieman erikoinen valinta, mutta kassalla iski paniikki, koska takana oli jonoa ja myyjä luetteli siirapit sen verran vauhdilla, että mieleen jäi vain minttu. Silti, hyvää oli! Italialainen Caffé Bio -luomuespresso takaa kunnon kahvielämyksen, suosittelen.

Kahvilan vieressä sijaitsee Giselle Deli, josta voi ostaa suosikkiteetään tai -kahviaan kotiin viemisiksi. Teen hinta vaihteli 5-19 euron välillä, kahvia sai mukaansa 5-7 euron hintaan.

+ Helppo sijainti, kaunis rakennus
+ Kattava luomu- ja reilun kaupan valikoima
+ Hyvää kahvia
+ Laktoositon tarjonta
+ Mukavat tuolit ja muutenkin laadukkaat kalusteet
- Ei terassia kesällä
- Teen odottaisi tulevan kannussa haudutettuna
- Tylsät astiat
- Auki viikonloppuisin vain kello 17 asti

S

2 kommenttia:

 1. Tuo jäätelöannos näyttää herkulliselta! Totta muuten, itsekään en koskaan ole Kiseleffin taloon astunut, vaikka siitä todella usein ohi kuljen... Pitäisi varmaan ottaa projektiksi joko tuo Giselle Tea & Coffee tai vaikkapa paljon kehuttu Patisserie Teemu & Markus. Pidän muuten paljon blogistanne, jatkakaa samaa mallia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuuli! Kannustava palaute piristää aina :)

   Käväisin samalla yläkerrassa katsomassa tätä kehuttua patisserieta, mutta se oli jo silloin kiinni. Liike näytti lisäksi olevan lähinnä ostospaikka, mitään kahvilaa sen yhteydessä ei näkynyt. Joten eikun Giselleen kahville ja leivosten kanssa kotiin! ;)

   S/LWB

   Poista

Herättikö teksti ajatuksia? Kysy tai kommentoi - me vastaamme!

Copyright © 2014 Ladies Who Brunch