26. huhtikuuta 2012

Ravintola Teatteri Wine&Deli

Juhlistimme gradun palautusta ja aurinkoista kevätpäivää ystäväni kanssa ex-tempore salaattilounaalla Teatterin aurinkoterassilla. Wine&Delistä saa hyviä salaatteja, joihin lisukkeet saa valita itse. Salaattipohjaan kuuluu mm. rucolaa, vesimelonia ja maapähkinöitä. 9,30 eurolla salaattiinsa saa kaksi täytettä: täytteeksi voi valita esimerkiksi kanaa, lohta, mozzarellaa, aurinkokuivattua tomaattia tai vaikkapa artisokkaa. Salaattiin kuuluu lisäksi rapea ja maukas leipä. Palan painikkeeksi tilasin Pepsi Maxia, joskin lasillinen kustantaa kohtuuttomat 3,80 euroa. No, saapa lasiinsa edes sitruunalohkoja kaupan päälle.

Tässä vaiheessa salaatti oli jo melkein syöty
Hesarissa jokin aika sitten olleen artikkelin jälkeen yritän muistaa ravintoloissa aina tarkistaa kanan alkuperän: artikkelista nimittäin kävi ilmi, että suurin osa Helsingin lounaspaikoista (Fazeria ja muutamaa muuta lukuun ottamatta) käyttää thaimaalaista kanaa. Pettymyksekseni näin on myös Teatterissa, joten skippasin suosiolla kanan ja valitsin lohta sekä parmesaania. Koska kanaa saa Suomestakin, on sen kiikuttaminen Thaimaasta mielestäni paitsi älytöntä myös todella epäekologista. Vähän niin kuin suomalaisuudella ratsastavan Iittalan Taika-astioiden teettäminen ja rahtaaminen samaisesta maankolkasta, mutta ei siitä sen enempää.

Kevät on tullut!
Kolmen maissa aurinkoterassille mahtui hyvin ja aurinko lämmitti mukavasti. Ihmisiä oli paljon liikkeellä, ja kaikki  läheiset terassit näyttivät olevan täynnä auringonpalvojia. Teatterin terassia reunustavat kauniit kukka-asetelmat, ja näköala on Esplanadin puistoon. Palvelu Delissä on ripeää, joskaan ei erityisen ystävällistä. Puutteistaan huolimatta Teatterin Wine&Deli on yksi Helsingin parhaista salaattibaareista.

+ Hyvä salaattipohja
+ Runsaasti täytevaihtoehtoja
+ Mukana tuleva leipä on hyvää
+ Aurinkoterassi on iso, näköala Espalle
- Thaimaalainen kana
- Hieman epäystävällinen palvelu
- Kohtuuttoman hintaiset juomat
- Terassi täynnä keräämättömiä astioita

S

P.S. Lähipäivinä on luvassa uusi brunssiarvio, kannattaa siis pysyä kuulolla! :)

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Herättikö teksti ajatuksia? Kysy tai kommentoi - me vastaamme!

Copyright © 2014 Ladies Who Brunch