2. huhtikuuta 2012

Primulan brunssi

Brunssitarjonta (lähes) koko komeudessaan
Primulan tiiliseinä on ihana!
Kansa on puhunut! Te äänestitte, me teimme työtä käskettyä: tämänkertainen brunssiarvio tulee suoraan Punavuoren ytimestä, ravintola Primulasta.

Nautimme brunssia aurinkoisena lauantaiaamuna, jolloin meteorologien lupaamasta takatalvesta ei näkynyt merkkiäkään. Olimme paikalla kaksi minuuttia ennen ravintolan aukeamista (ei vaatinut suuria uhrauksia, brunssi alkaa vasta kello 11), ja hyvä niin.

Paikka täyttyi muutamassa minuutissa äärimmilleen, mutta me olimme onneksi jo onnistuneet nappaamaan valoisan (parhaan!) ikkunapöydän. Seuraavan kerran väenpaljous hellitti kello 13, noin tuntia ennen brunssin loppumista. Mikäli mielii Primulan brunssia, kannattaa siis olla ajoissa - pöytävarauksia ravintolaan ei oteta.

Brunssi kustantaa 16 euroa, kuohuviinillä 18 euroa. Primulakortin hankkimalla brunssin saa viidellätoista eurolla. Rahalla saa alkuruoaksi salaatteja ja mukavan määrän hedelmiä, lämmintä ruokaa, leikkeleitä, lohta, juustoa, karjalanpiirakoita ja leipää. Lämmin ruoka koostuu lähinnä ns. mättöruoasta - valmiista lihapullista, kebabrullasta ja tulisesta chorizomakkarasta. Mättöruoka ei tällä kertaa saa meiltä erikoismainintaa, mutta jos tulet Primulaan "dagen efter", niin toimii!
Erityismaininnan saa sen sijaan maukas laktoositon luonnonjogurtti, johon sai lisätä mysliä ja pakastemarjoja.

16 euron hintaan nähden suurin pettymys tuli jälkiruokien kohdalla. Jäkiruokapöytä on nimittäin aika mitätön: pakastemunkkeja (M sai epäonnekseen sisältä vielä kohmeisen yksilön) ja tölkkiaprikooseista tehtyä rahkaa, joka oli hylaa ja jäi siis toiselta maistamatta. Kahvi on erittäin tavallista sumppia, mutta sen pelasti laktoositon kahvimaito, jota sai pyytäessä tiskin takaa.

Istuimme brunssilla pari tuntia, kunnes samaan pöytään tuli keski-ikäinen pariskunta kuuntelemaan höpinöitämme, ja tuumasimme, että oli aika antaa paikat muille. Brunssista jäi ihan hyvä fiilis. Loppupäätelmänä mietimme, että jos saisi yhdistettyä Primulan sisustuksen ja Fazerin tarjonnan, olisi tuloksena täydellinen brunssi!

Jälkkäripöytä oli pettymys
Parhaat paikat ovat ikkunan vierustalla


+ Sisustus yksi viihtyisimmistä tähän mennessä
+ Pöydissä pöytäliinat
+ Tarjolla kylmiä ja lämpimiä ruokia
+ Laktoosittomia vaihtoehtoja
+ Croissant oli hyvää
- Vain yhtä marmelaadia
- Jälkiruoat pettymys
- Mättöruokaa (hinta-laatusuhde pielessä)
- Kahvi tavallista suodatinkahvia
- Väenpaljous

S & M

4 kommenttia:

 1. Mä en tykännyt Primulasta yhtään.. Leivät olivat päivän tai pari vanhoja ja se mättöruoka ei musta vaan sovi tänne.. Paikkahan on nätti ja sievä, mutta ruoka ei ole hintansa arvoista.

  Ja ihan totta, olisin odottanut tuoretta ja hyvää leipää, kun kerran Primulassa ollaan. Yök, en mene uudestaan.

  VastaaPoista
 2. Joo, hinta on kyllä tosi kova ruokaan nähden - vähän ihmettelenkin miksi Primula on aina täynnä. Paikkana se on tosi kiva, ja kun käytiin parsaviikoilla kerran, ruokakin oli ihan hyvää. Mutta en mä tänne menis uudestaan brunssille, mieluummin kävelen pari askelta Ekbergille!

  S/LWB

  VastaaPoista
 3. Itse en ole kyseisessä paikassa käynyt, mutta jos tarjolla on niinkin paljon kaikkea, mitä luettelit, ei hinta minusta todellakaan ole paha. Ja jos asiakas viettää aikaa n. 2 tuntia..Itse ennen pikaruokapaikkaa pitäneenä sanoisin,että suht edullista. :) Kahvilassa saa maksaa kakkupalasesta+kahvista jo sen kymmenen euroa..Asiat voi näyttää erilaiselta, riippuu vähän mistä "vinkkelistä" katsoo. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Hei! Totta toki, että asiaa voi katsoa monelta kannalta. Me lähinnä vertasimme hintaa ja valikoimaa/laatua Helsingin muuhun tarjontaan - siihen nähden mielestämme hinta on kohtuullisen kova, eikä ruoka varsinaisesti vakuuttanut. Samanlaista sapuskaa saa Pacificosta vieläkin suuremmassa määrin, mutta hinta on alle 10 euroa. Fazerilta ja Ekbergiltä puolestaan saa pari euroa Primulaa kalliimmalla huomattavasti tuoreempaa ja maittavampaa ruokaa. Tässä nämä meidän perusteet! :)

  S/LWB

  VastaaPoista

Herättikö teksti ajatuksia? Kysy tai kommentoi - me vastaamme!

Copyright © 2014 Ladies Who Brunch