21. maaliskuuta 2012

La Torrefazione

Jos mielii varmasti huolella valmistettua ja hyvää kahvia, voisi tehdä huonomminkin kuin suunnata La Torrefazioneen. Kahvin valmistus on Torressa lähes tiedettä, ja sen maistaa kupissa. Sijainti Helsingin vilkkaimmalla ostoskadulla on mitä parhain, mutta pienet tilat tuottavat ongelmia.

Latte Macchiato
Sisustus La Torrefazionessa on viihtyisä: osittain rapattu tiiliseinä tuo tunnelmaa ja muuten ruskeasävytteinen sisustus on rauhoittava. Isot Aleksille päin olevat ikkunat ovat oivallisia ohikulkevien ihmisten seuraamiseen. Pöydätkin ovat tarpeeksi isoja, jotta niiden ääressä mahtuu mukavasti kahvittelemaan. Välimatka naapuriin tosin on olemattoman pieni, joten muiden keskustelut kuulee haluamattaankin. Mutta kun vertaa Torrea ketjukahviloihin ja moniin muihin kuppiloihin, on se ihan omaa laatuaan.

Kaksi asiaa kuitenkin asettuu poikkiteloin Torren ja tämän kahvinautiskelijan väliin:

1. Jonot

Valikoimaa on
Erään koulutuspäivän jälkeen päätimme työkaverini kanssa pistäytyä Aleksin La Torrefazionessa iltapäiväkahvilla. Kellon viisari näytti hieman yli neljää, ja kuten arvata saattaa, joku muukin oli keksinyt lähteä kahville. Koska kahvila on pieni ja pöytiä hyvin rajallinen määrä, jäi ystäväni pöytävahdiksi kun minä jonotin kahvia. Ja jonotin. Ja jonotin vähän lisää. Baristoja oli yksi, asiakkaita kymmenen. Kun vihdoin sain kahvini, joka oli tällä kertaa soijamaitoon tehty Latte Macchiato (3,90 e), oli ystäväni vuoro aloittaa jonotus. Lopputulos oli se, että olin ehtinyt juoda jo jäähtyneen kahvini ennen kuin ystäväni pääsi edes pöytään. Sääli.

2. Maito

Toinen ongelmani koskee maitoa. Haluaisin juoda kahvini maidolla, en soijamaidolla. Maistoin kyllä soijalattea juodessani, että kahvi on erinomaisen hyvää, mutta maun pilaa pistävä soijan sivumaku. Torren jääkaapissa näkyi tavallista Valion täysmaitoa, Arlan luomukahvimaitoa ja soijamaitoa -  toivoisin, että kahvilaan hankittaisiin lisäksi vaikka Valion laktoositonta kahvimaitoa. Laktoosi-intoleranssi on kuitenkin Suomessa sen verran yleinen ilmiö, ettei toive ole mielestäni kohtuuton.

No mutta, palataanpa takaisin itse kahviin. Ystäväni, joka yleensä välttää kahvia ja pitäytyy teessä, valitsi suodatinkahvin, jota mainostettiin "metsämansikkaisella" sivumaulla. Kahvi oli kuulemma todella hyvää. Kahvin seuraksi hän valitsi juustokakun, joka kuulemma sekin oli taivaallista. Siispä laatu Torren tarjonnassa on enemmän kuin kohdallaan niin kahvin kuin ruokienkin kohdalla, esimerkkinä tuhdeilla täytteillä ladotut 6 euron leivät, jotka on mainittu aiemminkin. Miltä esimerkiksi kuulostaa chorizo, chevre, rucola, tomaatti ja punainen pesto tai poronliha, punasipuli, rucola ja tomaatti? (Liian erikoista? Tarjolla on myös perinteistä kylmäsavulohta ja parmankinkkua.)

La Torrefazione on ehdottomasti käymisen arvoinen kahvila, mutta jos mielii juoda kahvinsa kaikessa rauhassa, suosittelen iltapäiväruuhkien välttämistä.

Suodatinkahvia ja juustokakkua

+ Sijainti
+ Laadukas ja huolella valmistettu kahvi
+ Hinta-laatusuhde
+ Leivät, kakut ja smoothiet ovat maukkaita
+ Sisustus on kiva
- Laktoosittoman maidon puute
- Pienet tilat
- Iltapäivän ruuhka
- Viereisen pöydän angstailevat teinit

P.S. Muistakaa äänestää seuraavaa brunssikohdetta sivun oikeassa laidassa. Tällä hetkellä ykköspaikasta kisaavat Primula, Sis.Deli ja Siltanen. Jos mikään kohteista ei ole se oikea, jätä ehdotus kommenttiboksiin. Vielä ehdit vaikuttaa!

S

3 kommenttia:

 1. Toivottavasti Primula voittaa...! Oon kuullu siitä suht paljon hyvää, mut olis kiva lukea teidän mielipide paikasta. :)

  VastaaPoista
 2. Hmm.. ehkä yksi ihminen olisi voinut ostaa kaksi kahvia, niin niistä olisi voinut nauttia yhtä aikaa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun eri kukkaroilla ollaan liikenteessä, sitä molemmat lähtökohtaisesti ostavat omat juotavansa/syötävänsä, että välttyy rahojen sumplimiselta. Plus onhan se kiva itse nähdä mitä on tarjolla. Mutta jos jonotusajan olisi tajunnut heti alkuunsa, varmaankin näin olisi toimittu :)

   S/LWB

   Poista

Herättikö teksti ajatuksia? Kysy tai kommentoi - me vastaamme!

Copyright © 2014 Ladies Who Brunch